.Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Καραμανλής της Αριστεράς

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης *Αλέξης Τσίπρας* παραχώρησε συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία κι έκανε κάτι που μπορεί να περιγραφεί δημοσιογραφικά με τη βαρετή φράση-κλισέ «άνοιξε τα χαρτιά του». 
Νομίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε στη μνήμη μας αυτή τη συνέντευξη καθώς εκτιμώ... ...ότι θα πρέπει από εδώ και στο εξής να συνοδεύει πολιτικά τον κ. Τσίπρα, ως ένα προσχέδιο του δικού του συμβολαίου με τον λαό. 

Ας δούμε λοιπόν τι είπε και τι δεν είπε, απαντώντας στις ερωτήσεις της εφημερίδας. Ξεκίνησε με μια*εφηβική* τοποθέτηση. Στην ερώτηση *«Γιατί να δεχθούν οι Γερμανο... περισσότερα »

.Πρωτοβουλία για δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και απόρους

Ανακοινώθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, η συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) της Αρχιεπισκοπής και του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη δημιουργία τράπεζας φαρμάκου για τους ανασφάλιστους και τους άπορους.

Ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη δημιουργία τράπεζας φαρμάκου, τόνισε ότι από τους 34.000 πολίτες που έχουν κάνει αιτήσεις για να ενταχθούν σ΄ αυτό το πρόγραμμα βοήθειας, έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 10.500. 

Ο στόχος του προγράμματος είναι να διατίθενται  δωρεάν και φάρμακα λίγους μήνες από την ημερομηνία λήξης τους και εκτιμάται, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ότι θα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 900.000 φάρμακα, τα οποία θα διατίθενται αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί από τον ΕΟΦ.

.Ι. Στουρνάρας: Με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη, αποτυπώνει έγγραφο που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και διαβιβάστηκε στη Βουλή με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2013.

Το έγγραφο ο οποίο από τα διακριτικά πρωτοκόλλησης του δείχνει να έχει συνταχθεί τον Αύγουστο του 2013 διαβιβάστηκε στη Βουλή μόλις πριν από έξι ημέρες, μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη για την ΕΛΒΟ, τη βιομηχανία κορμό για την οικονομία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της χώρας, ως η μοναδική βιομηχανία κατασκευής τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων στην Ελλάδα. 

«Η ελληνική αμυντική βιομηχανία αποτελείται από εταιρείες με ιδιαίτερη οικονομική αλλά και ιστορική σημασία, εθνική συνεισφορά στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, προσφορά στις αμυντικές δομές και δυνατότητες της χώρας, με προοπτικές δυνητικά, μελλοντικής ανάπτυξης 

αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Στουρνάρας χωρίς να παραλείπει να αναγνωρίσει ότι «η δομή, η διάρθρωση και κυρίως, η συνεχώς ελλειμματική διαχείρισή τους έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα που συνεχώς διευρύνονται».

.Ιω. Μιχελάκης: Πρώτα η αξιολόγηση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και μετά η αναδιάρθρωσή τους

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης είπε ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και μετά η αναδιάρθρωσή τους, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα για μαζικές απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα.

Πρόσθεσε, όμως, πως μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα κανείς κανένα σενάριο αναφορικά με την κινητικότητα.

Επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει η συναίνεση όλων των φορέων στους ΟΤΑ για να γίνει η αξιολόγηση και οι δήμοι συνεργάζονται. Διαβεβαίωσε, ακόμα, ότι δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

Είπε ότι θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ με κοινωνικά κριτήρια από τον ΟΑΕΔ 3800 σχολικοί φύλακες, τονίζοντας ότι έχουν μπει σε διαθεσιμότητα 2234. Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα εξαιρεθεί από την μετακίνηση, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

.Πενθήμερες απεργίες αποφάσισαν οι καθηγητές

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι καθηγητές στη συνέλευση των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση. 

Οι καθηγητές θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία, ενώ με ανοικτές επιστολές που απέστειλαν καλούν σε συστράτευση γονείς και μαθητές. 

Η ΟΛΜΕ έχει καλέσει επίσης σε συγκρότηση κοινού απεργιακού μετώπου τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους. Οι πρώτοι αναμένεται να καθορίσουν μέσα στην εβδομάδα τη στάση τους ενώ οι δεύτεροι κάλεσαν σε αγωνιστική επαγρύπνηση χθες, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Παιδείας Σ.Κεδίκλογλου. Η ΔΟΕ έχει σήμερα συνάντηση με την ΟΛΜΕ.
 Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αραβανιτόπουλος έχει διαμηνύσει από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών. 

.Στα 3 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο 8μηνο

Στα 3 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο 8μηνο του 2013, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Ο ίδιος ανέφερε ότι χωρίς να προσμετρηθούν τα κέρδη που αποδόθηκαν από τις συμμετοχές των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης στα ελληνικά ομόλογα, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 1,5 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το πρωτογενές αποτέλεσμα του Κρατικού Προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση διαμορφώθηκε στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013 σε πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 2,55 δισ. ευρώ... περισσότερα »

.Μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών ζητά η Ρεπούση Έντονη η αντίδραση του υπουργού Παιδείας

Θέμα μείωσης των ωρών διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών έθεσε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Κατά τη συζήτηση στο Β' Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας, του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η κ. Ρεπούση πρότεινε τα αρχαία να είναι υποχρεωτικά μόνο για τους μαθητές που θα ακολουθήσουν κλασσικές επιστήμες και να είναι στους υπόλοιπους προαιρετικό μάθημα.

Παράλληλα, επανήλθε στο μάθημα των θρησκευτικών επικρίνοντας τη στάση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες όταν μιλάμε για σχολείο. Όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό. Είναι ουδετερόθρησκο το σχολείο», σημείωσε χαρακτηριστικά κ. Ρεπούση.

Η αντίδραση του υπουργού Παιδείας ήταν άμεση αντιτείνοντας ότι τα αρχαία στην Γ΄Λυκείου διδάσκονται μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών.

«Τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα, δεν έχουν σχέση με τα λατινικά και συνεισφέρουν στην γνώση με τον πλούτο τους.

Είναι καλό, ιδεολογικά φορτισμένα θέματα να τα χειριζόμαστε με νηφαλιότητα γιατί μπορεί ο καθένας να μιλά από άλλη πολιτική κονίστρα», κατέληξε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Νωρίτερα ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ για ολίσθημα καθώς υποχώρησε όπως είπε σε ένα κόμμα που εκφράζει το 0,2% στις δημοσκοπήσεις και αφαίρεσε το μάθημα των θρησκευτικών από την Γ΄Λυκείου των ΕΠΑΛ.

.Έως και τα 548,75 ευρώ το κόστος για ένα παιδί στο γυμνάσιο-λύκειο για σχολικά είδη

Μέχρι και στο ύψος του... κατώτατου μισθού μπορεί να φτάσει το κόστος των σχολικών ειδών για ένα παιδί, αν οι γονείς επιλέξουν ν' αγοράσουν τα ακριβά, τελευταίας μόδας προϊόντα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), κατόπιν τιμοληψιών που διενήργησε στην αγορά, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς αύριο. 

Αντίθετα, αν οι γονείς επιλέξουν φθηνότερα προϊόντα, ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί εντυπωσιακά λιγότερο. Αναλυτικότερα, με βάση τις τιμοληψίες του ΚΕΠΚΑ, το κόστος για την αγορά των σχολικών, για ένα παιδί, κυμαίνεται απ... περισσότερα »

.«Η λιτότητα σκοτώνει την υγεία στην Ελλάδα» CNN: Οι μύθοι καταρρίπτονται

«Αν η λιτότητα ήταν κλινική δοκιμή θα την είχαν σταματήσει», σχολιάζει το CNN, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη έχουν καταστροφικές συνέπειες στο σύστημα υγείας. Το αμερικανικό δίκτυο υπογραμμίζει, επίσης, τα αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονιών αλλά και την διάδοση ασθενειών. 

«Παρακολουθούμε σαστισμένοι την καταστροφή να συντελείται σε αργή κίνηση λόγω των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, τη στιγμή που οι πολιτικοί συνεχίζουν να αγνοούν τις αποδείξεις των καταστροφικών συνεπειών. Η λιτότητα σχεδιάστηκε για να σ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.