.ΠΑΣΟΚ: Δύσκολη αλλά αναγκαία η απόφαση για πολιτική επιστράτευση

Η απόφαση για πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ ήταν δύσκολη αλλά αναγκαία για την διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της κοινωνίας, της οικονομίας, των επιχειρήσεων και του τουρισμού αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ. 

«Από την στιγμή που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων της ΔΕΗ δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων που κήρυξαν την απεργία παράνομη και καταχρηστική, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει θεατής, απέναντι στις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από τις διακοπές ρεύματος.

Η ενέργεια, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η απρόσκοπτη παροχή του στην ελληνική κοινωνία αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων. Κανείς σήμερα με ακραίες αποφάσεις και πρακτικές δεν μπορεί να κρατά όμηρο τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους. 

Οι μεταρρυθμίσεις και οι μεγάλες αλλαγές, σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας όπως η ενέργεια πρέπει να ολοκληρωθούν με τόλμη, προς όφελος της χώρας, της εθνικής οικονομίας και του Ελληνικού λαού. Οι ετερόκλητες, πολιτικάντικες, και τυχοδιωκτικές, δήθεν συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη στο παρελθόν για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

.Ο Νεϊμάρ μού θύμισε… εμένα»...O Πελέ θυμάται τον τραυματισμό του το 1962

Το 1962 η Βραζιλία με το νέο μεγάλο της αστέρι, τον Πελέ, να τραυματίζεται στον αγώνα με την Τσεχοσλοβακία, μόνο αισιόδοξη δεν ήταν για την κατάκτηση του τροπαίου. Παρ’ όλα αυτά τα μέλη της «σελεσάο» στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου ακόμη και χωρίς τον νεαρό τότε ηγέτη τους.

Αυτό ακριβώς το τουρνουά θυμήθηκε και ο κορυφαίος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, βλέποντας τον Νεϊμάρ να πέφτει από το μαρκάρισμα του Σούνιγκα και να τραυματίζεται.

Η φάση αυτή άφησε εκτός Μουντιάλ τον επιθετικό της Βραζιλίας και ο μεγάλος Πελέ θυμάται τον εαυτό του, δηλώνοντας συντετριμμένος: «Πόνεσε η καρδιά μου βλέποντας τον Νεϊμάρ να χτυπά και ξέροντας πως δεν θα συνεχίσει να βοηθά την Βραζιλία στο υπόλοιπο της διοργάνωσης. 


Μου θύμισε τον εαυτό μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1962, όταν έμεινα εκτός. Βέβαια ο Θεός βοήθησε την Βραζιλία και πήρε εντέλει το τρόπαιο».

Ευχή του, η χώρα του να φτάσει στη κορυφή και χωρίς τον Νεϊμάρ: «Ελπίζω να συμβεί ό,τι και το ‘62». 

.«Εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής και τόνωση της ανάπτυξης»

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται, αφενός, η εφαρμογή δημοσιονομικής πολιτικής που θα οδηγήσει σε ικανά πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θα συμβάλλουν στη σταδιακή μείωση του χρέους και αφετέρου, η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που θα τονώσει τη δραστηριότητα και θα συντελέσει στην επίτευξη υψηλότερου και διατηρήσιμου ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης μακροπρόθεσμα», δηλώνει μεταξύ άλλων, στο Βήμα της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. 

Τονίζει ότι η εισαγωγή μεταρρυθμίσεων αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Σημειώνει ότι «μια μικρή και ανοικτή οικονομία, όπως η ελληνική, μπορεί να επιτύχει υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη μόνο εάν γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και βελτιώσει σημαντικά τις εξαγωγικές της επιδόσεις στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.