.Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας...

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 ο
Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του
Λαϊκού Νοσοκομείου διοργανώνουν τη 2η
 εθελοντική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ για
το έτος 2013 στον πεζόδρομο του κινηματογράφου ΑΛΕΚΑ (πλατεία
Αλεξανδρή) από τις 09:00 π.μ έως τις 13:00 μ.μ.
Προσδοκούμε στην συμμετοχή όλων.
Από το γραφείο Επικοινωνίας

 του Δήμου Ζωγράφου

.Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες από τον δήμο Κορυδαλλού

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, με στόχο να στηριχθούν καταναλωτές και Έλληνες παραγωγοί, ξεκινά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τον δήμο Κορυδαλλού. Οι παραγωγοί θα διαθέτουν επιλεγμένα προϊόντα στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί ως τις 2.30 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί διαθέτουν ποσοστό επί των προϊόντων που διανέμουν, στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για την ενίσχυση του προγράμματος «ΣτηρίΖΩ» και της Τράπεζας Τροφίμων για άπορους δημότες. 
Τα προϊόντα που θα διατεθούν την Κυριακή είναι: πατάτες από τα Λευκόγεια Νευροκοπίου, ζυμαρικά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα, δημητριακά, και μέλι από τις περιοχές Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας.

.Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στο Ιράκ

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μια νέα σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ σήμερα, κυρίως με παγιδευμένα αυτοκίνητα, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Επτά παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν 63. Τουλάχιστον οι πέντε από τις επιθέσεις αυτές έγιναν σε συνοικίες όπου ζουν μέλη της σιιτικής πλειονότητας. Η μία έγινε στη συνοικία αλ Ντούρα της σουνιτικής μειονότητας.

Στην πόλη Μπακούμπα, περίπου 60 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις και μία επίθεση ενόπλων σε μια κατοικημένη περιοχή.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τους τελευταίους μήνες στο Ιράκ, όπου η ραγδαία κλιμάκωση των επεισοδίων βίας εγείρει φόβους περί επανόδου της χώρας στην περίοδο που βρισκόταν στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού εμφυλίου, τη διετία 2006-2007. 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ 979 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Σεπτέμβριο, ενώ σύμφωνα με την οργάνωση Iraq Body Count, μέχρι στιγμής φέτος έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια βίας πάνω από 6.000 άνθρωποι.

.Χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2013

Αύξηση 13% των αφίξεων τον Σεπτέμβριο 2013, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 και συνολική αύξηση αφίξεων εννεαμήνου 2013 στο 10,23% ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΕΤΕ, με βάση τα προσωρινά στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων της χώρας, σχετικά με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για χρονιά ρεκόρ 17,5 εκατ. διεθνών αφίξεων, αλλά και 11,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων.

Τονίζεται ότι στο σύνολο του εννεαμήνου όλα τα κύρια αεροδρόμια, εκτός από αυτό της Σάμου, κινήθηκαν ανοδικά, ενδεικτικό της καλής χρονιάς που είναι το 2013 για τον ελληνικό τουρισμό που θα κλείσει με ρεκόρ αφίξεων αλλά και εσόδων για την ελληνική οικονομία.

.Βραβείο σε φοιτητές του Παν/μιου Θεσσαλίας για το μονοθέσιο που σχεδίασαν

 Η Centaurus Racing Team είναι μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ασχολείται με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου φόρμουλα. Το μονοθέσιο σχεδιάζεται με βάση τους κανόνες του παγκόσμιου διαγωνισμού Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες από όλο τον κόσμο. 

Τον περασμένο μήνα, στην πόλη Βαράνο της Ιταλίας, η ομάδα κατέλαβε την 1η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση, ενώ τα σχέδια για τη νέα χρονιά είναι αισιόδοξα.

Η ομάδα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Βόλου ιδρύθηκε το 2009 ύστερα από πρωτοβουλία των φοιτητών και έκτοτε έχει συμμετάσχει στα τρία επίπεδα του παραπάνω διαγωνισμού. Οι διακρίσεις ξεκίνησαν το 2011, όταν κατέλαβε την 1η γενική θέση στην Ιταλία, διαγωνιζόμενη μόνο με σχέδια για το μονοθέσιο. 

Την επόμενη χρονιά συμμετείχε τόσο με σχέδια όσο και με μερικά κατασκευασμένα μηχανικά μέρη στο Silverstone της Αγγλίας, λαμβάνοντας την 3η θέση στο σχεδιασμό και την 5η στην επιχειρηματική παρουσίαση. 

Η ολοκλήρωση του 1ου αυτοκινήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013. Η ομάδα, τιμώντας τις παραδόσεις της πόλης στην οποία εδρεύει, έδωσε το όνομα του πιο γνωστού Κενταύρου στο μονοθέσιο, ονομάζοντάς το "Χείρωνα".

Η πρώτη συμμετοχή της ομάδος με πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο χαρακτηρίστηκε από σειρά επιτυχιών. Η 1η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση, τον περασμένο μήνα έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να φέρουν την ελληνική σημαία στο βάθρο του διαγωνισμού, μπροστά στις μεγαλύτερες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας και 2000 φοιτητές από όλο τον κόσμο

.«Πράσινο φως» για πρόγραμμα απασχόλησης 445 άνεργων επιστημόνων

Το «πράσινο φως» έδωσε το υπουργείο Εργασίας για την υλοποίηση προγράμματος που αφορά στην απασχόληση κι απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 445 άνεργων επιστημόνων, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο.
Ειδικότερα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπέβαλε προς έγκριση στο Εργασίας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013», ύψους 2.100.000 ευρώ, 

το οποίο απευθύνεται σε άνεργους γεωτεχνικούς (γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους) τοπογράφους μηχανικούς και οικονομολόγους, οι οποίοι θα προσληφθούν με κριτήρια ΑΣΕΠ στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).

Στη διάρκεια της απασχόλησης, οι επιστήμονες θα ασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε διοικητικές και ελεγκτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο των καθεστώτων ενισχύσεων κατ' εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). 

Για τη συμμετοχή των ωφελούμενων προβλέπεται επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, το οποίο ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 4.285 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων για ασφαλιστική κάλυψη και επαγγελματικού κινδύνου για κάθε ωφελούμενο. 

Οι άνεργοι επιστήμονες που θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες θέσεις θα πιστοποιηθούν για την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν για ένα εξάμηνο.

.«Μπορεί να χτιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα»

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα, με βάση την ποιότητα του επιστημονικού δυναμικού της, μπορεί να επενδύσει στην έρευνα και στην καινοτομία, δήλωσε ο επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο του πρώτου φόρουμ για την καινοτομία, που διοργανώνεται στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

- Οι επενδύσεις στον χώρο της παιδείας είναι το κλειδί για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας. Πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα της ύφεσης και της εσωστρέφειας;

«Όντως η Ελλάδα έχει χάσει πολύ έδαφος λόγω της κρίσης, ωστόσο να σας υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στο πρόσφατο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 5η θέση στον κόσμο όσον αφορά την ποιότητα των επιστημόνων της. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, ότι υπάρχει ήδη η βάση πάνω στην οποία μπορεί να χτιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα».

- Από την δική σας σκοπιά, ποια πιστεύετε ότι είναι τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει η Ελλάδα στην προσπάθεια της να ανορθωθεί και πάλι οικονομικά;

«Πρέπει να υπάρχει καινοτομία, και η ύπαρξη της καινοτομίας προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τη δημόσια διοίκηση. Είναι απαραίτητο να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, αλλά και να υποστηρίξουμε την καινοτομία, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα. 

Τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, καθώς και το νέο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα, προσφέρουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να βελτιώσει αυτούς τους δυο τομείς. Για τον λόγο αυτό τα καλύτερα ερευνητικά ινστιτούτα της Ευρώπης θα συνεργαστούν με τα αντίστοιχα της Ελλάδας για το κοινό καλό».

- Αυτή είναι μια μακρόπνοη διαδικασία ή θα μπορούσαμε να δούμε αποτελέσματα άμεσα;

«Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δούμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας σύντομα. Δεν είναι βέβαια ζήτημα ημερών ή και μηνών για να καρποφορήσει η προσπάθεια. Κάθε τρίμηνο θα εξετάζουμε την πρόοδο της προσπάθειας και βήμα-βήμα μπορεί να επιτευχθεί ο τελικός στόχος».

.Ένας σπουδαίος αθλητής δεν είναι πια μαζί μας

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Αμερικάνου εκφράζει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Τα όσα έχει προσφέρει θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων των φιλάθλων», αναφέρει η μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Συλλυπητήρια ανακοίνωση για Γιώργο Αμερικάνο

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Αμερικάνου.

Ένας σπουδαίος αθλητής δεν είναι πια μαζί μας, αλλά τα όσα έχει προσφέρει στο μπάσκετ θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων των φιλάθλων».

.Άρση ασυλίας για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα ζητoύν οι ανακριτές

Αίτημα άρσης ασυλίας τριών βουλευτών της ΧΑ υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.

Να σημειωθεί ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.