.Προειδοποιήσεις Σουλτς με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να αναζητά στη Ρωσία τα… πορτοκάλια που δεν μπορεί να λάβει από την Ευρώπη, ωστόσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν είναι τόσο «κουτόφραγκοι» όσο παρουσιάζονται. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κατά την επίσκεψη του αύριο στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το Reuters. 

«Η Ελλάδα έχει απαιτήσει και έχει λάβει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ. Μπορούμε έτσι να ζητήσουμε και εμείς αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλλη... περισσότερα »

.Τσακαλώτος στο Bloomberg: Ολοι ξέρουμε τι θα συμβεί αν δεν συμφωνήσουμε με τους εταίρους

Για την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 24 Απριλίου μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η συμφωνία θα καταστήσει δυνατή την εκταμίευση των υπόλοιπων δόσεων, αλλά και την άρση των περιορισμών από την ΕΚΤ.

 Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημέιωσε ότι «Καμία οικονομία δεν μπορεί σε βάθος χρόνου να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της από ίδιες πηγές δίχως να δανείζεται είτε από τον ιδιωτικό είτε από τον δημόσιο τομέα». Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση εργάζε... περισσότερα »

.Αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο της Βουλής

Λίγες ημέρες μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής, σήμερα ομάδα αναρχικών έγραψε συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο του Κοινοβουλίου.
Νωρίτερα είχε ξεκινήσει πορεία αντιεξουσιαστών από την Πανεπιστημίου και πήγε στην Αμαλίας, περνώντας μπροστά από τη Βουλή.
«Να καεί το Κοινοβούλιο, να καεί το κράτος, να μπει μπουρλότο σε όλες τις φυλακές», «Πόλεμος στη Δημοκρατία» είναι μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν, όπως και τα «Bomb fortress Europe», «Φωτιά σε κράτος και κεφάλαιο», «Καμία ανοχή σε φυλακές τύπου Γ' και κάθε μορφή εγκλεισμού», «Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας», «Φωτιά σε κράτη και φυλακές».

.ΣτΕ: Ακυρώνονται οι μετεγγραφές στα πανεπιστήμια

 Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1251/2015 απόφασή της έκρινε αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο για τις μετεγγραφές των φοιτητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ακύρωσε το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, ενώ οι μετεγγραφές που ήδη έγιναν, ακυρώνονται και οι φοιτητές επανεγγράφονται στις σχολές που εισήχθησαν αρχικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ακόμη, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε ότι οι μεταγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια θα γίνονται με ανώτατο πλαφόν, το οποίο θα καθορίζεται από τις Σχολές (και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10%) 

και θα αφορά μόνο δύο κατηγορίες φοιτητών, αυτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και λόγω ανυπέρβλητης οικονομικής δυσχέρειας, ενώ κανένα άλλο κοινωνικό κριτήριο δεν ισχύει (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί, κ.λπ.).

.Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Πούτιν.... Πού αποσκοπεί με το ταξίδι του στη Μόσχα

Με την κλεψύδρα να αδειάζει και τα ταμειακά διαθέσιμα να στερεύουν οριστικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 

Γράφει ο *Νίκος Ανδριόπουλος* Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα μεσούσης της ουκρανικής κρίσης και με τις σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία να διανύουν ημέρες που παραπέμπουν περισσότερο σε ψυχροπολεμική εποχή έχει ήδη προκαλέσει σοβαρότατους τριγμούς από την ημέρα ανακοίνωσής του.

 Πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι με τελευταίους τον πρόεδρο του Ευρωκ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.