.«Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση»


«Θέλουμε να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω τώρα που έχουμε καλύψει τα 2/3 της διαδρομής. Το πίσω είναι πολύ χειρότερο από το μπροστά». 

Η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά είχε σαν κεντρικό της θέμα την παραμονή της ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό σχηματισμό. «Έχουμε δύο επιλογές», είπε. «Η μία δύσκολη και η άλλη καταστροφική για τους φτωχούς και αδύναμους. 

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ταυτιζόμαστε ιδεολογικά και αξιακά αλλά συνεργαζόμαστε με συνέπεια για την πολιτική σταθερότητα και την έξοδο από την κρίση. Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε εντάσεις γιατί το κόστος και οι αποφάσεις είναι μεγάλες και κρίσιμες. Δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δε λέμε μισόλογα γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Σε ό, τι αφορά τη συνάντηση με τον Α. Σαμαρά, είπε: «Συζητήσαμε και θέσαμε στόχους: πρώτον, να υπάρξει ρευστότητα. Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα». 

Χαρακτηριστική ήταν η φράση με την οποία ολκλήρωσε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Οι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι φτάσαμε στα όρια της αντοχής μας και πρέπει να βοηθήσουν ουσιαστικά και όχι να τιμωρούν έναν ευρωπαϊκό λαό».

.«Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν»


«Το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας έχει αρχίσει να αλλάζει» δήλωσε ο πρωθυπουγός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρόσθεσε ότι σταδιακά κερδίζεται η μάχη της αξιοπιστίας στο εξωτερικό.

«Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν, η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δισ ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και έκανε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία. Έκανε δε σαφές ότι «η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε τη δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. 

Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα, ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. 

Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσότερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε τη δόση, θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει, ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδεύσεις».

«Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα» είπε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε συνθήκες κατάρρευσης και εξόδου της χώρας από την ΕΕ με σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. «Είναι ένας εφιάλτης, που θα τον αποτρέψουμε» διαβεβαίωσε και σημείωσε πως «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές».

Περιέγραψε τη δραματική στιγμή, σημειώνοντας πως «σε κρίσιμες στιγμές, υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχούν, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού» και κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν μαζί τη μάχη απέναντι στους αντιπάλους «που μένουν κολλημένοι στο χθες».

Τόνισε: «Δεν είμαστε ασυνεπείς με τις υποσχέσεις μας». Πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. «Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε τη χώρα στο ευρώ, γιατί, χωρίς αυτό, δεν έχει νόημα τίποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας».

Επιπλέον, ανέφερε: «Αν κάναμε τσαμπουκά στην Ευρώπη, όπως έλεγαν κάποιοι, θα δημιουργείτο ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ και αυτό θα οδηγούσε σε άμεση έξοδο». «Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμέυσεις μας, αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης» σημείωσε.

Πρέπει να χτυπήσουμε δύο εχθρούς, τη δημόσια σπατάλη και τη φοροδιαφυγή, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθούν η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα.

Είπε ακόμη: «Κερδίσαμε κρίσιμες μάχες σε δύο μέτωπα: στο εξωτερικό αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας που βελτίωσε και την διαπραγματευτική μας θέση. Στο εσωτερικό άλλαξε η αίσθηση της κοινωνίας».

Μίλησε για υλοποίηση της πολιτικής του. «Αρχίσαμε εκστρατεία για το χτύπημα της λαθρομετανάστευσης, η ανακατάληψη των πόλεών μας, που είχαμε υποσχεθεί, έχει αρχίσει. Όταν αναλάβαμε, η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς πρωτεύουσα. Τώρα εφαρμόζουμε τον νόμο κανονικά και τον εφαρμόζουμε και απέναντι σε ακραίες ομάδες και μέσα στα πανεπιστήμια» επισήμανε.

Κλείνοντας, σημείωσε: «Από τη δοκιμασία των επόμενων ημερών θα βγούμε πιο δυνατοί, και η κυβέρνηση και η χώρα. Αναλογιστείτε τι έλεγαν Ευρωπαίοι ηγέτες μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Υπήρχαν κάποιοι που έβλεπαν έξοδο της χώρας από το ευρώ. 

Τώρα οι περισσότεροι στοιχηματίζουν για την παραμονή. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι, που είμαστε, τώρα μαζί διστάζουν. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση».

.Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ


Για την καταστροφή της χώρας μέσω των μνημονίων, κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μνημόνιο σημαίνει «καταστροφή των δυνατοτήτων της χώρας για ανάπτυξη, διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση του κοινωνικού κράτους, φτώχεια, ανεργία, λουκέτα σε επιχειρήσεις.

 Κάθε υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα περικοπούν εκ νέου μισθοί και συντάξεις, είναι τόσο φερέγγυα όσο και οι υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης και αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής.

 Στην πραγματικότητα η ψήφιση και νέων μνημονιακών μέτρων θα οδηγήσει σε ένα νέο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης που θα δικαιολογεί για τα μνημονιακά κόμματα τη λήψη πρόσθετων μέτρων.
 Πρέπει τώρα να μπει ένα τέλος.

Η μόνη στάση ευθύνης και αξιοπρέπειας είναι αυτή της καταψήφισης του συνόλου των μέτρων και του προϋπολογισμού. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να έχει σύντομα την τύχη του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου».

.Αμετακίνητος σε σχέση με τα εργασιακά, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης


Αμετακίνητος στη θέση του κόμματός του για μη ψήφιση των εργασιακών μέτρων, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και δείχνει ως υπεύθυνους για το πολιτικό αδιέξοδο την τρόικα και τους τελευταίους χειρισμούς του πρωθυπουργού.

Τάσσεται υπέρ των δημοσιονομικών μέτρων, συναισθανόμενος, όπως τονίζει, την ευθύνη του κόμματός του γι αυτά, αλλά αφήνει ανοιχτό ακόμη και το θέμα ψήφισης του προϋπολογισμού. «Εξετάζουμε τον προϋπολογισμό και θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση όταν αυτός θα έρθει στη Βουλή» σημειώνει.

Τέλος, επισημαίνει πως δεν επιθυμεί να «ρωγματωθεί η σχέση της ΔΗΜΑΡ με τον κυβερνητικό συνασπισμό με ό,τι συνεπάγεται θετικά για τον κοινό στόχο» και πως αντίστοιχο θα πρέπει να είναι και το μέλημα του πρωθυπουργού.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.