.WSJ : Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...

Το νέο τριετές πρόγραμμα από τον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης, ESM, επιβεβαιώνει ...
και η "Wall Street Journal".
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το προηγούμενο ελληνικό αίτημα στον ESM έκανε λόγο για δύο χρόνια. Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ελλάδα υπόσχεται να εφαρμόσει φορολογικά και συνταξιοδοτικά μέτρα, στην αρχή της επόμενης εβδομάδας. Επίσης, η Ελλάδα σχεδιάζει να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά μετά από την τριετή διάσωση που αιτήθηκε σήμερα, αναφέρει το έγγραφο.
Η Ελλάδα επαναδιατυπώνει τη δέσμευσή του να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης, σεβόμενη τους κανόνες και τις ρυθμίσεις.

.Συνάντηση με Θεοδωράκη θα έχει ο πρωθυπουργός

Μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Προκόπη Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει σε λίγη ώρα και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Θεοδωράκη για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει, για τον ίδιο λόγο, τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

.Bild: Τριετές πρόγραμμα με 51 δισ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα

Τριετές και ύψους 51 δισ. ευρώ θα είναι το νέο μνημόνιο που εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους θα συνάψει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild. 

Το δημοσίευμα της Bild φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το δίκτυο Dow Jones που κάνει επίσης λόγο για τριετές πρόγραμμα, την ώρα που μόλις λίγο μετά τις 12 επιβεβαιώθηκε από τον ESM ότι έλαβε επίσημο αίτημα για νέο πρόγραμμα. 

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται πηγές μέσα από τη Μπούντεσταγκ για το ρεπορτάζ της και σημειώνει ότι θα έχει δυνατότητα επέκτασης, υπό την προϋπόθεση ότι οι προαπαιτούμενες ενέργει...περισσότερα »

.Ο Ντάισελμπλουμ ζητά να αξιολογηθεί η ελληνική πρόταση προς τον ESM

Αίτημα αξιολόγησης της ελληνικής πρότασης για υπαγωγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), έστειλε με επιστολή του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προς την Κομισιόν και την ΕΚΤ.
Στην επιστολή του κ. Ντάισελμπλουμ, γίνεται μάλιστα ξεχωριστή αναφορά στο δημόσιο χρέος, με τον πρόεδρο του Eurogroup να καλεί να εξεταστεί.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Ντάισελμπλουμ, η οποία απευθύνεται στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, οι δύο θεσμοί θα πρέπει:
α) να εκτιμήσουν την ύπαρξη κινδύνου για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης ως σύνολο καθώς και για τα κράτη - μέλη της,
β) να εκτιμήσουν, μαζί με το ΔΝΤ, αν το δημόσιο χρέος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι βιώσιμο και,

γ)να εκτιμήσουν τις πραγματικές ή δυνητικές οικονομικές ανάγκες της Ελληνικής Δημοκρατίας.

.Ξεκάθαρα επιθετικός κατά του Α. Τσίπρα ο επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών Μάνφρεντ Βέμπερ

« Θα αντιπαρατεθούμε με εσάς πολιτικά», δήλωσε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Μάνφερντ Βέμπερ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Με ιδιαίτερα επιθετικό ύφος, ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε κατ' αρχάς στην έννοια της Δημοκρατίας : 

« Ο Τσίπρας» είπε, «ότι εμφανίζεται εδώ ως εκπρόσωπος της ελληνικής δημοκρατίας, διοργάνωσε δημοψήφισμα και είναι νικητής με 61%. Κύριε Τσίπρα, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανακοίνωσε και εκείνος ότι σκέπτεται να διεξαγάγει δημοψήφισμα γιατί οι Σλοβάκοι δεν μπορούν πια να βάλουν το... περισσότερα »

.Να ενημερώσει απόψε τη Βουλή, κάλεσε ο Β. Μεϊμαράκης τον Αλ. Τσίπρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το βήμα της ΚΟ του κόμματος, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα, απόψε, να ενημερώσει σε μία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κλειστή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εάν πρώτα ο κ. Τσίπρας δεν ενημερώσει δημόσια τον ελληνικό λαό και την ελληνική Βουλή. 

Επίσης, ανέφερε ότι χθες το βράδυ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για τις ευθύνες όλων. «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρα... περισσότερα »

.Ντ. Τουσκ: Είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε, ας αφήσουμε το παρελθόν

«Πριν από 2 εβδομάδες πιστεύαμε τότε ότι ήταν δυνατή μια συμφωνία. Σήμερα βλέπουμε ότι μας λείπει ο χρόνος για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αλλά είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε, ας αφήσουμε το παρελθόν», δήλωσε από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. 

«Χθες είχαμε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Ζητήσαμε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει τις απόψεις του για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει το αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια από το ΕΣΜ. Ολες οι πλευ... περισσότερα »

.«Είναι εφικτή μιά βιώσιμη λύση»

Είναι εφικτή μια βιώσιμη λύση, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, και όλα θα κριθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: 1.Η Σύνοδος Κορυφής ενημερώθηκε σήμερα για την πρόταση που ουσιαστικά αποτελεί το «κοινό έδαφος» που λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.

 2. To δημοψήφισμα, με ευθύνη συγκεκριμένων συστημάτων, γινόταν πάνω στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή». Μάλιστα υποστήριζαν ότι αν βγει «όχι» αυτομάτως η χώρα θα έβγαινε από το ευρώ και θα είχε ως νόμισμα τη δραχμή! Αυτό σήμερα δεν υφίσταται. ... περισσότερα »

.Φρ. Ολάντ: Eφικτή η επίτευξη συμφωνίας

Το ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, είναι ένα ευρωπαϊκό και όχι καθαρά ελληνικό ζήτημα, ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ λίγο μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. 

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας εντός της εβδομάδας, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα έως την Παρασκευή το πρωί θα έχει υποβάλει ικανοποιητικές προτάσεις.

 Ο κ. Ολάντ σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι μάλλον διετές - ανέφερε ωστόσο ότι αν οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι ικανοποιητικές, τότε θα αναζητηθούν ε...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.