.Το σχέδιο της κυβέρνησης για την "έξοδο" 40.000 δημοσίων υπαλλήλων - Οι Γερμανοί "εισβάλουν" στις καταθέσεις μας!

- Όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη εξαγοράζουν 2 χρόνια και συνταξιοδοτούνται πρόωρα

- Πόσο στοιχίζει η εξαγορά και ποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων αφορά το σχέδιο
- Υπολογίζεται πως στο ασφαλιστικό ταμείο του Δημοσίου θα μπουν 120 εκ. ευρώ
- Οι Γερμανοί απαιτούν να "φακελώσουν" τις καταθέσεις μας

Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων ήταν ένα από τα μεγαλύτερα "αγκάθια" στις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα αφού η τρόικα επιμένει στη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση δε δέχεται να προχωρήσει σε απολύσεις. 

Έτσι Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους προωθούν ένα σχέδιο  «στοχευμένων εθελοντικών αποχωρήσεων». Κεντρική ιδέα αυτού του σχεδίου είναι αντί να γίνουν απολύσεις συνταξιοδοτηθούν πρόωρα κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που όμως είναι ένα βήμα πριν τη σύνταξη.

Σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ", το πρόγραμμα της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης», όπως έχει «βαφτιστεί» αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό Αν. Μανιτάκη, θα «ωθήσει» πρόωρα στη σύνταξη, με την παροχή κινήτρων περίπου 40.000 δημοσίους υπαλλήλους. Οι αρμόδιοι του υπουργείου θα παρουσιάσουν αυτήν την πρόταση τις επόμενες ημέρες στην τρόικα και αναμένεται να δούμε αν τελικά θα γίνει δεκτή.

Ποιους αφορά;

Τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα (συμπληρώνουν 25 χρόνια) μέχρι και τις 31-12-2010. 

Ποια είναι τα κίνητρα;

Για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα τους δοθεί η δυνατότητα να εξαγοράσουν μέχρι 3 πλασματικά χρόνια υπηρεσίας (στρατού, εκπαίδευσης κτλ.). Συζητείται η θεσμοθέτηση αντικινήτρων σε όσους δεν ενταχθούν στο πρόγραμμα όπως η αύξηση του εργασιακού τους βίου κατά 1 ή 2 χρόνια.

Η εξαγορά

Το κόστος εξαγοράς υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 3.000 - 3.500 ευρώ. Η καταβολή θα μπορεί να γίνει και σε δόσεις. Εκτιμάται η εισροή στο ασφαιστικό ταμείο του Δημοσίου να είναι περίπου 120 εκ. ευρώ.

Οι εξαιρέσεις
Το σχέδιο θα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές κατηγορίες των μόνιμων δημοσίων υπάλλήλων (ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ). Εξαιρούνται από τον σχεδιασμό μεγάλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οι προϊστάμενοι διοικητικών μονάδων προκειμένου να μην απογυμνωθεί το Δημόσιο από ικανά και χρήσιμα στελέχη. 


Κατά κύριο λόγο το σχέδιο απευθύνεται σε υπαλλήλους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι απέχουν από τη σύνταξη από 3-5 χρόνια, δεν πρόκειται να λάβουν θέση προϊσταμένου και δεν είναι ικανοποιητικά αποδοτικοί.

Ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων καταθετών
 Στο μεταξύ, οι Γερμανοί απαιτούν να γνωρίζουν τις καταθέσεις εκατομμυρίων Ελλήνων καταθετών και σπάσιμο κάθε απορρήτου όσον αφορά τα δεδομένα των ελληνικών τραπεζών. 


Σύμφωνα με το "ΘΕΜΑ", απαίτησαν από το ΣΔΟΕ το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των στοιχείων για καταθέσεις φυσικών προσώπων και νομικών σχημάτων. Ένα αίτημα που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τη δημιουργία ελεγχόμενου πλήρως από το Βερολίνο μητρώου τραπεζικών λογαριασμών.


Πρόκειται για θέμα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος, καθώς σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση υποχωρήσει στις πιέσεις της Task Force και του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, μια ξένη χώρα θα έχει άμεση πρόσβαση στις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, με άγνωστες συνέπειες. 

.Spiegel: Διχασμένη η τρόικα για την Ελλάδα


Τεράστιες διχογνωμίες για το πώς η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ υπάρχουν μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Der Spiegel.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, τα μέλη της τρόικας αξιολογούν πολύ διαφορετικά κυρίως τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
«Ενώ η Κομισιόν αξιολογεί πολύ θετικά την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας της πληττόμενης από την κρίση χώρας της ευρωζώνης, η ΕΚΤ και κυρίως το ΔΝΤ περιγράφουν με σκοτεινά χρώματα την κατάσταση» υποστηρίζει το Spiegel.
Παράλληλα, εκτιμά ότι «ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία για το νέο πρόγραμμα λιτότητας ύψους 11,5 δις. ευρώ, η χώρα σύμφωνα με τους ειδικούς του ΔΝΤ, δεν θα μπορέσει να πετύχει μέχρι το 2020 τον στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ».
Το περιοδικό επικαλείται επίσης τη δήλωση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος εκπροσωπεί και την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου,στην εφημερίδα Wall Street Journal: 
«Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, είτε μέσω παραίτησης των επίσημων πιστωτών από τις απαιτήσεις τους είτε μέσω επιπλέον δανείων με – ελπίζουμε – συμφερότερα επιτόκια» είχε πει ο κ. Κατσάμπας.

. Οι Γερμανοί θα ελέγχουν τις καταθέσεις των Ελλήνων


Πλήρη στοιχεία για τις καταθέσεις εκατομμυρίων Ελλήνων καταθετών και σπάσιμο κάθε απορρήτου αναφορικά με τα δεδομένα των ελληνικών τραπεζών απαιτούν οι Γερμανοί τεχνοκράτες, καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», απαίτησαν από το ΣΔΟΕ το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των στοιχείων για καταθέσεις φυσικών προσώπων και νομικών σχημάτων.

Ένα αίτημα, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τη δημιουργία ελεγχόμενου πλήρως από το Βερολίνο μητρώου τραπεζικών λογαριασμών.

Πρόκειται για θέμα μείζονος εθνικούς ενδιαφέροντος, καθώς σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση υποχωρήσει στις πιέσεις της Task Force και του κ. Ράιχενμπαχ, μια ξένη χώρα θα έχει άμεση πρόσβαση στις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, με άγνωστες συνέπειες. 

Ειδικότερα προβλέπεται η δημιουργία σχετικού μητρώου όπου θα αναγράφονται ο αριθμός λογαριασμού, η ημερομηνία ανοίγματος και κλεισίματος αυτού και οι ημερομηνίες γέννησης των κατόχων των λογαριασμών και των λοιπών συμβεβλημένων προσώπων.

Επίσης, θα απαιτούνται τα ονόματα των νομικών προσώπων που είναι κάτοχοι του λογαριασμού, τα ονόματα και οι διευθύνσεις όσων καταθέτουν χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς ενώ το μητρώοθα ανατροφοδοτείται με στοιχεία καθημερινά.

Τέλος, θα υπάρξει εμπλοκή της Κεντρικής Γερμανικής Υπηρεσίας Τεχνολογικής Πληροφορικής που έχει την έδρα της στη Βόνη. 

.Λευκή επιταγή για συλλήψεις


Την εντολή να συλλαμβάνουν ακόμη και βουλευτή, στην περίπτωση που τελεί αδίκημα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων σε ολόκληρη την επικράτεια, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα αντιποίησης αρχής με πρωταγωνιστές βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Κάθε απόπειρα απαγόρευσης της νόμιμης πολιτικής μας δράσης και περιορισμού των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, θα αποτελέσει απόπειρα συνταγματικής εκτροπής» απάντησε με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

.ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-1, Κέρκυρα-Ξάνθη 1-1 και Πλατανιάς-Ατρόμητος 0-0


Με την αναμέτρηση ΑΕΚ-Άρης ολοκληρώνεται η δεύτερη ημέρα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα.  
 Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Τούμπα με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. 
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Περόνε στο 20', οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με σουτ του Λάζαρ στο 46' και πέτυχαν την ανατροπή με πέναλτι του Αθανασιάδη στο 88'. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαρτολίνι.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στην Κέρκυρα μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 58' με σουτ του Μπάρκογλου, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ για τη Ξάνθη ο Μαρκόφσκι με κεφαλιά στο 69ο λεπτό.

Χωρίς νικητή έληξε η συνάντηση ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Ατρόμητο στα Περιβόλια Χανίων. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, διατηρώντας πάντως το αήττητο στη διοργάνωση.

Χθες, την πρώτη ημέρα της 3ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ στα Ιωάννινα και έκανε το 3Χ3 στο πρωτάθλημα,  ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Πανθρακικό με 1-0 και ο Λεβαδειακός αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τη Βέροια.

 Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα πέφτει αύριο, Δευτέρα, με την αναμέτρηση  Πανιωνίου-ΟΦΗ (20.30).

.Δωρεά ζωής σε εννέα ανθρώπους από 59χρονη


 «Γέφυρα ζωής» για εννέα ασθενείς στήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, με αφετηρία το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» μετά τη δωρεά οργάνων από 59χρονη γυναίκα από την Αθήνα που έχασε τη δική της μάχη, ύστερα από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.
Η άτυχη ασθενής νοσηλευόταν επί μία εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και, όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός της, η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει ζωτικά όργανά της, προκειμένου να κερδίσουν τη δική τους μάχη άλλοι πάσχοντες.
 
Ακολούθησε μια μαραθώνια επιχείρηση για τη λήψη οργάνων, υπό την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος καθόρισε και την επιλογή των ληπτών.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρώμης μεταφέρθηκαν η καρδιά και οι δύο πνεύμονες, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμοι 'Έλληνες λήπτες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε και μεταμοσχεύθηκε άμεσα το ήπαρ.
 
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας και στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας, αντίστοιχα, μεταμοσχεύθηκαν οι δύο νεφροί και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γιώργος Γεννηματάς» μεταμοσχεύθηκαν οι δύο κερατοειδείς και τμήμα δέρματος της 59χρονης δότριας.
 
Η χθεσινή επιχείρηση, ήταν μια από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας και καταγράφεται ως μία από τις αποτελεσματικότερες κινητοποιήσεις στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων.

.Η Αθήνα θα λάβει επιμήκυνση "χωρίς κόστος"


Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Οστεράιχ» τονίζει ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους της προς τους διεθνείς δανειστές της, αλλά ότι η Αθήνα δε θα λάβει περισσότερα χρήματα.

Ερωτηθείσα από την εφημερίδα «Oesterreich» εάν η Αθήνα θα εξασφαλίσει την επιμήκυνση για την αποπληρωμή του χρέους της, η Φέκτερ δήλωσε: "Ναι. Περιμένουμε ακόμα την έκθεση της τρόικας και η Ελλάδα πρέπει ακόμα να δρομολογήσει κάποια πράγματα, όμως θα επιτύχουμε μια επιμήκυνση χωρίς κόστος".

Η αυστριακή υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η Φέκτερ αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το εάν η Αθήνα εκπληρώνει τους όρους του διεθνούς προγράμματος διάσωσης.

Η Φέκτερ στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας στην Κύπρο τόνισε ότι είναι πιθανό να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, αλλά όχι περισσότερα χρήματα.

Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν δηλώσει στο Ρόιτερς ότι η Αθήνα βρίσκεται πολύ πίσω στο πρόγραμμα μείωσης του χρέους της, αλλά έχοντας γίνει επίπονες προσπάθειες για να στηριχθούν η Ισπανία και η Ιταλία, δεν έχει νόημα να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει τώρα και να βυθιστεί πάλι η ευρωζώνη στο χάος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.