.Ασυμβίβαστο βουλευτών-υποψηφίων ευρωβουλευτών με νομοθετική ρύθμιση, επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ

 «Η προσπάθεια για τη συσπείρωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην άτυπη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος, που συγκάλεσε ο ίδιος, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς»,προκειμένου να συζητηθούν θέματα, σχετικά με τις Περιφέρειες και τις επικείμενες εκλογές. 

Στη συνεδρίαση, από την οποία απουσίασαν ένδεκα βουλευτές, (οκτώ ενημέρωσαν για την απουσία τους και τρεις δεν ενημέρωσαν) τέθηκε και θέμα ασυμβίβαστου, μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και συμμετοχής στο ευρωψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ κλίνει προς την άποψη ότι το ασυμβίβαστο πρέπει να ισχύσει, αλλά να προηγηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Βενιζέλος, στην σύντομη ενημέρωσή του προς τους βουλευτές, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας τη θέση, που διατύπωσε, στη χθεσινή του ομιλία, σύμφωνα με την οποία μία δεύτερη αποτυχία της στρατηγικής εφόδου πρός την εξουσία, θα δημιουργήσει στον ΣΥΡΙΖΑ σοβαρά προβλήματα, καθώς όλα θα πρέπει «να ξαναγραφούν από την αρχή».

.Μ. Σουλτς: «Η Ελλάδα χρειάζεται όχι μονομερή λιτότητα, αλλά έξυπνο μείγμα πολιτικής»

Έξυπνο μείγμα πολιτικής και όχι μονομερή λιτότητα χρειάζεται η Ελλάδα, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς,σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα το μεσημέρι, από το Βερολίνο. Σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητά του, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Ευρωεκλογές, αναδεικνύει, ως βασικές προτεραιότητες, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την δικαιοσύνη.

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,ο κ. Σουλτς, ο οποίος θα μιλήσει απόψε, στην Αθήνα, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της «Ελιάς-Δημοκρατική Παράταξη», τονίζει ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας πρέπει να παραμείνουν ενωμένες και επισημαίνει ότι ο ίδιος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που θέλουν μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης.

.«Παύλο κάνε κόμμα, ακόμα και ο Θεοδωράκης εμφανίζεται να παίρνει 5%»

Αφορμή για αρκετά σενάρια περί δημιουργίας κόμματος, έδωσε η έλευση της οικογένειας Γλύξμπουργκ πριν από λίγες ημέρες στη χώρα μας με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Παύλος, ένας ασυνήθιστος βασιλιάς», σε συνδυασμό με το μνημόσυνο από τα 50 χρόνια του θανάτου του στο Τατόι.

Η εμφάνιση της οικογενείας ήταν αρκετή για να δώσει δικαιώματα για κινητοποίηση και εικασίες από μερίδα φιλοβασιλικών, καθώς τα βλέμματα φάνηκε ότι τράβηξε η παρουσία του τέως πρίγκιπα Παύλου, εγγονού του τιμώμενου βασιλιά. Όσοι υποστηρικτές της βασιλικής οικογένειας βρέθηκαν στο Τατόι, δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να παροτρύνουν τους Γλύξμπουργκ να κάνουν κόμμα.

Χαρακτηριστική είναι η φράση ενός από αυτούς, ο οποίος ανέφερε: «Παύλο κάνε κόμμα, ακόμα και ο Θεοδωράκης εμφανίζεται να παίρνει 5%, εμείς δεν θα μπούμε στη Βουλή».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι στη διάρκεια της παρουσίασης του ντοκιμαντέρ, ο κόσμος που παραβρέθηκε ακολούθησε πιστά το βασιλικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει υποκλίσεις και χειροφιλήματα. Η εκδήλωση δεν είχε διαφημιστεί με σκοπό να παραμείνει σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, με αποτέλεσμα κάποιοι να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι κρατήθηκαν μακριά από αυτήν.

.«Σε καλό δρόμο η διαπραγμάτευση, δεν μας επηρεάζει η τρόικα»

Αρκούντως καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Όπως αναφέρει ο έλληνας πρωθυπουργός, με δήλωσή του στο Πρώτο Θέμα, «Η παράταση της διαπραγμάτευσης δεν επηρεάζει τη στάση των αγορών». Προσθέτει μάλιστα ότι «τα επιτόκια έχουν πέσει στις 6,9 μονάδες. 

Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις και δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε να μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια δικαίωση της πολιτικής μας. Όταν έχεις το δίδυμο των ελλειμμάτων - δημοσιονομικό και εμπορικό - να γίνεται πλεόνασμα, υπάρχει ένα θαύμα που δεν το ανέμεναν αυτοί που ασχολούνταν σε βάθος με την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι απαιτήσεις της τρόικας δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές από το Μαξίμου, ενώ ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις του κλιμακίου με τους υπουργούς πηγαίνουν καλά. 

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Σαμαράς εμφανίζεται επιφυλακτικός και εκφράζει την πεποίθηση ότι όλα θα έχουν κλείσει έως την 1η Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένο ένα άτυπο Eurogroup στην Ελλάδα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.