.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΤΡΟΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ


.''ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ''...

Διαβεβαιώσεις για την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ από πολιτικές παρεμβάσεις έδωσε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Π. Καψής μιλώντας σε συνέδριο της EBU, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ...
ανταποδοτικό τέλος θα είναι σημαντικά μειωμένο.
Όπως είπε ο κ. Καψής, στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα στηρίζεται στις ακόλουθες αρχές: την ανεξαρτησία από πολιτικές παρεμβάσεις, τον απεγκλωβισμό από συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος, την αντικειμενική πληροφόρηση, τη χρηστή διαχείριση, την έμφαση στην ποιότητα και την στήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Στην κατεύθυνση αυτή, επεσήμανε ο υφυπουργός, αποτελεί ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ΑΕ που επιλέχθηκε την προηγούμενη βδομάδα από το Εποπτικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το σχεδιασμό και την οργάνωση του νέου φορέα «χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση».

Αναφερόμενος στο ανταποδοτικό τέλος, ο κ. Καψής διευκρίνισε ότι θα επανέλθει, σημαντικά μειωμένο, αφού πρώτα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

.Ρύθμιση "ανάσα" για χιλιάδες δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ

Οριστικοποιήθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο που είχαν χορηγηθεί σε δικαιούχους του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Τη ρύθμιση ανάσα, η οποία αφορά 97.343 ενεργά δάνεια συνολικού ποσού 2,8 δισ. και όλες τις συμβεβλημένες με τον πρώην ΟΕΚ τράπεζες, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Βάσει της ρύθμισης οι τράπεζες θα δέχονται επιμήκυνση των δανείων κατά μέγιστο 10 έτη, χωρίς να χάνεται η επιδότηση επιτοκίου και έτσι θα επιτυγχάνεται μια σημαντική μείωση στη μηνιαία καταβαλλόμενη τοκοχρεολυτική δόση που -κατ' εκτίμηση- θα κινηθεί μεσοσταθμικά στο 50% (ανάλογα και σε ποιο έτος ζωής του δανείου βρίσκεται).

Έτσι, ανάλογα το δάνειο, η μείωση θα ξεκινά από 38% και θα φθάνει για δάνεια που βρίσκονται κοντά στην εξόφληση το 90%.

Δικαιούχοι ένταξης στη ρύθμιση είναι όλοι οι δανειολήπτες οι οποίοι δεν έχουν υπερβεί το συμβατικό χρόνο διακοπής των 180 ημερών. Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι ο χρόνος των 180 ημερών υπολογίζεται από τη δημοσίευση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης 

και κατά συνέπεια οι δανειολήπτες θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος, μόλις 2.000 δάνεια έχουν υπερβεί σε καθυστέρηση τους έξι μήνες.

.Οι ελέφαντες καταλαβαίνουν αμέσως τις ανθρώπινες χειρονομίες

Οι σκύλοι θεωρούνται οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, αλλά οι ελέφαντες μας «πιάνουν» καλύτερα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έδειξε ότι τα γιγαντόσωμα ζώα έχουν την μοναδική ικανότητα να καταλαβαίνουν το νόημα των ανθρώπινων χειρονομιών. Χωρίς καμία προηγούμενη εκπαίδευση, τα πειράματα έδειξαν ότι οι ελέφαντες καταφέρνουν ενστικτωδώς κάτι που κανένα άλλο ζώο δεν κάνει αμέσως: αν ένας άνθρωπος του δείξει κάτι με το χέρι του, αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτή η κίνηση και αντιδρούν ανάλογα.

Οι ερευνητές Ρίτσαρντ Μπερν και Αν Σμετ της Σχολής Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου Σεν Άντριους της Σκωτίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με το BBC και το "New Scientist", έκαναν πειράματα με 11 αφρικανικούς ελέφαντες ζωολογικού κήπου.

Οι ζωολόγοι εμφάνισαν μπροστά σε κάθε ελέφαντα δύο κουβάδες, από τους οποίους ο ένας περιείχε τροφή και ο άλλος όχι. 
Ένας άνθρωπος έδειξε στους ελέφαντες τον κουβά με το φαγητό και οι ελέφαντες διάλεξαν τον σωστό κουβά δύο στις τρεις φορές (ποσοστό επιτυχίας 68%) κατά μέσο όρο. Στο αντίστοιχο πείραμα με ανθρώπινα νήπια ενός έως δύο ετών, το μέσο ποσοστό σωστής επιλογής είναι παραπλήσιο (73%).

.«Κίνδυνος να ηρωποιηθούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής»

Σε μείζον θέμα για την Ελλάδα έχει ανάγει τη Χρυσή Αυγή η εφημερίδα Financial Times, αφιερώνοντας μια ενδιαφέρουσα ανάλυση υποστηρίζοντας ότι είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα.

Σύμφωνα με τους Financial Times καταστολή της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική κυβέρνηση σήμερα, ενώ δεν αποκλείεται κι άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, να αντιμετωπίσουν παρόμοιους κινδύνους.

Η ανάλυση εστιάζει και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα, εξέλιξη που εντείνει τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας προς την πολιτική τάξη. 

Μπορεί ο προϋπολογισμός του 2014 να προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια ύφεσης, ωστόσο η ανεργία ακυρώνει την όποια πρόοδο έχει συντελεστεί.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσουν στο αντίθετο από το επιθυμητό απότέλεσμα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει ο κίνδυνος να ηρωοποιηθούν οι εν λόγω βουλευτές, αν οι χειρισμοί οδηγήσουν αρκετούς Έλληνες να θεωρήσουν ότι το κόμμα στοχοποιήθηκε από ένα ούτως ή άλλως αρνητικό καθεστώς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.