.Χωρίς απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup – Στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν οι συζητήσεις

*Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις τους για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πλέον να σημειωθεί πρόοδος, αναφέρει στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.* Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι υπουργοί δεν θα δώσουν στα ΜΜΕ κοινή δήλωση για την Ελλάδα. “Τελείωσε”, δήλωσε ο αξιωματούχος. 

Οι υπουργοί δήλωσαν “ότι πρέπει να προχωρήσουμε τώρα”, πρόσθεσε. Έλληνας αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν. Μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης για την Ελλάδα στο Eurogroup, η προσοχή πλέον στρέφεται στην Τετάρτη, όταν θα ξεκινήσουν οι πραγματεύσεις.... περισσότερα »

.«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

Οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών θα αρχίσουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών της ζώνης του ευρώ Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

Ο Ολλανδός υπουργός ανέφερε ότι τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν και ότι στόχος είναι να εκπονηθούν σύντομα οι αξιολογικές εκθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, αλλά σε γενικές γραμμές είπε ότι «πρέπει να παραμείνουμε εντός των πλαισίων που έχουν ήδη συμφωνηθεί, τόσο στα δημοσιονομικά, όσο και στις μεταρρυθμίσεις». 
Ανέφερε επίσης ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αποφύγει μονομερείς πράξεις.

.Μαξίμου: Θετικό το αποτέλεσμα του Eurogroup

Θετικό κρίνει το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup η κυβέρνηση, καθώς, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα του Eurogroup είναι θετικό αφού συμφωνήθηκε ότι:

«1. Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.
2. Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.

3. Tην Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν.
4. Διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα.

5. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις».

.Στις 20 Απριλίου ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής

 Για τις 20 Απριλίου προσδιορίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (215/2015), θα καθίσουν συνολικά 69 πρόσωπα, καθώς μεταξύ των 70, που παραπεμφθηκαν σε δίκη, είναι και μια ανήλικη, η οποία θα λογοδοτήσει σε δικαστήριο ανηλίκων. 

Αρχικά, για τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και της σωρείας κακουργημάτων που της αποδίδονται, όπως ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιων, οι κατηγορούμενοι 83.

Υπενθυμιζεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας θα λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της οπλοφορίας, απόπειρας ανθρωποκτονιών κ.ά.

.Βενιζέλος: Αντικείμενο «δουλέματος» η Κυβέρνηση από τους εταίρους

Τις εξελίξεις στο Eurogroup σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, προσερχόμενος στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλου «Ο κοινοβουλευτισμός της συγκυβέρνησης: Θεσμικό υπόστρωμα, λειτουργικές ιδιαιτερότητες και είδη», που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής.
«Χάνουμε πολύτιμο εθνικό χρόνο και τρώμε, δυστυχώς, τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας. Δεν προσφέρουμε καμιά βοήθεια στους μικρομεσαίους, που έχουν ανάγκη, στους απλούς ανθρώπους που προσβλέπουν στο Κράτος. 
Από εκεί που θα εμφανιζόταν μια κυβέρνηση ως απειλή για την Ευρώπη με ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να είναι αντικείμενο «δουλέματος» από τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους.
 Δε γίνεται έτσι η διαπραγμάτευση. Ας επανέλθουν στο σημείο, στο οποίο βρισκόμασταν πριν από τις εκλογές το ταχύτερο δυνατό και ας μπούμε επιτέλους σε μια συζήτηση επί της ουσίας, όπως την είχαμε προετοιμάσει».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.