..Θεοδωράκης: Μην είναι δέσμιος του κόμματός του ο πρωθυπουργός


Κάλεσμα προς τον Αλέξη Τσίπρα να ανοιχτεί στην κοινωνία απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ζητώντας του να μην μένει δέσμιος του κόμματός του. Το σχόλιο του για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μετά το τέλος της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Χανίων. 

«Το 80% του ελληνικού λαού θέλει παραμονή στην Ευρώπη και το ευρώ και δυστυχώς εχθές μάθαμε ότι μόνο το 56% της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει παραμονή στην Ευρώπη και ευρώ ενώ το 44% θέλει ρήξη και δραχμή. Αυτή η δυσαρμονία, για να χρησιμοποιήσω ένα πολύ ευγενικό όρο, πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ το... περισσότερα »

.Βούτσης: Δεν θα υπάρξει δεύτερη «γενιά» συμβιβασμών, υποχωρήσεων και μέτρων λιτότητας

«Διεκδικούμε την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα δίνει προοπτική στη χώρα και θα βγάζει τη χώρα έξω από τον κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης - αυτό είναι έντιμο», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. 

«Δεν θα υπάρξει δεύτερη "γενιά" συμβιβασμών, υποχωρήσεων και μέτρων λιτότητας», ανέφερε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και πρόσθεσε ότι «διεκδικούμε μια συμφωνία που θα την καθιστούν οικονομικά βιώσιμα και πολιτικά και κοινωνικά έντιμη και υπερασπίσιμη». 

Αναφορικά με τα σενάρια περί Grexit, σημείωσε πως «η ειλικρίνεια με την οποία πορευόμαστε και πολ...περισσότερα »

.«Βόμβες» Κωνσταντοπούλου για Ταγματάρχη, Τσίπρα, διαπραγμάτευση

Την αντίθεσή της με την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ εξέφρασε ανοικτά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η πρόεδρος της Βουλής μάλιστα υποστήριξε ότι έχει ενημερώσει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για τις ενστάσεις της ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο. 

«Η επιλογή του Λ. Ταγματάρχη δεν μπορεί να υποστηριχτεί και το έχω πει και στον πρωθυπουργό» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Κωνσταντοπούλου μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά άφησε σαφείς αιχμές κατά του ίδιου του Α. Τσίπρα, κάνοντα...περισσότερα »

.Τα πάνω-κάτω στα όρια ηλικίας για 800.000 ασφαλισμένους

Ανατροπές έρχονται στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στις συντάξεις 800.000 ασφαλισμένων στο Δημόσιο και σε ταμεία ΔΕΚΟ-Τραπεζών με το νέο ασφαλιστικό, τις ρυθμίσεις του οποίου επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Εργασίας. 

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι να περάσει το καλοκαίρι και οι επικείμενες ρυθμίσεις να δρομολογηθούν από το φθινόπωρο με ευρύ διάλογο ώστε το αργότερο έως τον Νοέμβριο να είναι έτοιμες οι νομοθετικές παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν κυρίως την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με μικρή ή μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για όσους εί...περισσότερα »

.Η Μέρκελ ρώτησε τον Τσίπρα αν είναι Ελληνας ο Τσακαλώτος!

Τα απίστευτα αγγλικά του, που σχεδόν τον υποχρεώνουν να κάνει λάθη όταν μιλάει ελληνικά, εντυπωσίασαν την Ανγκελα Μέρκελ όταν συνάντησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Ρίγα της Λετονίας. 

Η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στην τριμερή της προηγούμενης Πέμπτης στη Ρίγα, ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα, Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, ήταν η πρώτη του με Ευρωπαίους ηγέτες.

 Ηταν άλλωστε και η πρώτη φορά που συνόδευε τον πρωθυπουργό σε Σύνοδο Κορυφής ως συντονιστής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Γενικά ήταν μια ημέρα γεμάτη... πρεμιέρες, σύμφωνα με τον «Μικροπο... περισσότερα »

.Ο Κρούγκμαν προειδοποιεί: Τι θα γίνει μετά το Grexit

Επανέρχεται στο ελληνικό ζήτημα ο Πολ Κρούγκμαν προειδοποιώντας τους Θεσμούς για τις συνέπειες ενός Grexit.

 Ο γνωστός, νομπελίστας οικονομολόγος, με άρθρο του στους New York Times με τίτλο «Grexit and the morning after» («Το Grexit και η επόμενη ημέρα») τοποθετείται για το ζήτημα αναλύοντάς το και με βάση τις εξελίξεις στη Ισπανία και τη νίκη των Podemos σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη. Γράφει ο Πολ Κρούγκμαν: 

«Μόλις σημειώθηκε ακόμη ένας εκλογικός σεισμός στην Ευρωζώνη: Οι υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από το Podemos κέρδισαν τις τοπικές εκλογές σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη και ελπίζω ότι οι Θε...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.