.Στόχος η εκταμίευση της δόσης έως το τέλος του έτους

 Στόχος της Ελλάδας είναι να εκταμιευθεί η δόση του Ιουλίου, ύψους 1 δις. ευρώ, έως το τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λίγο μετά τη λήξη του EUrogroup.
 Όπως τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ικανοποίηση του τελευταίου προαπαιτούμενου που αφορά την αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, προκειμένου να καταβληθεί το 1 δισ. ευρώ. Ο Έλληνας  υπουργός εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά προτείνει να δοθεί λύση «τύπου ΕΛΒΟ» για τα ΕΑΣ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία. 

 Ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά περιμένει την απάντηση της Τρόικας έως αύριο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι θετική. 

.Στην Αθήνα η τρόικα την Τρίτη

 Εκπρόσωποι της διεθνούς τρόικας των πιστωτών της Ελλάδας (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) θα επιστρέψουν αύριο Τρίτη στην Αθήνα για να αξιολογήσουν την πρόοδο της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης απόψε.

«Θα πάνε στην Αθήνα αύριο για να συνεχίσουν να εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για να επιλύσουν όσα θέματα είναι δυνατόν το αργότερο ως τα τέλη της χρονιάς», δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προεδρεύει του συμβουλίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

.Σε προσλήψεις προχωρά o ΟΤΕ

 Σε 500 νέες προσλήψεις, που αφορούν θέσεις για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές, προχωρά ο ΟΤΕ.
Οι αγγελίες που ανακοινώθηκαν για τεχνικούς πεδίου αφορούν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν, θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αποχωρήσεων μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας. 
Οι προσλήψεις των νέων υπαλλήλων, που θα επιλεγούν, θα πραγματοποιούνται σταδιακά από τις αρχές του νέου έτους.

Προθεσμία υποβολής βιογραφικών έχει οριστεί η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013. 

.Τροπολογία για προστασία της κύριας κατοικίας, επανακαταθέτει η ΔΗΜΑΡ

 Η Δημοκρατική Αριστερά επανακαταθέτει για τρίτη φορά τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος και εξηγεί, ότι «με την προτεινόμενη τροπολογία, παρατείνεται το διάστημα προστασίας για την κύρια κατοικία μέχρι το τέλος του 2015 και δίνεται επαρκής χρόνος για τον σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών συνολικά και ρεαλιστικά».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται, ότι η Δημοκρατική Αριστερά, ήδη από τις 7 Ιουνίου 2013, διαβλέποντας τον μεγάλο κίνδυνο της άρσης «της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», τις αντιδράσεις της τρόικας και την αναστάτωση των δανειοληπτών, 

είχε καταθέσει έγκαιρα σχετική τροπολογία, στο Σχέδιο Νόμου «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στον ν.3869/2010», για την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. 

Ο αρμόδιος υπουργός απέρριψε την τροπολογία λέγοντας, ότι «όταν έρθει η ώρα, δηλαδή στο τέλος του 2013, θα εξετάσουμε όπως και πέρσι το θέμα της παράτασης της αναστολής».

.Δωρεάν ασύρματο internet σε τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία

Δωρεάν παροχή ασύρματου internet (Wi-Fi) σε τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία ξεκινά άμεσα ο ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ).
Το μέτρο ξεκινά πιλοτικά από τη γραμμή 6 των τρόλεϊ και τη λεωφορειακή γραμμή 302. Στους επιβάτες δίνεται η δυνατότητα Wi Fi σύνδεσης με ταχύτητα έως και 4G, όταν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, στα σημεία της διαδρομής που υπάρχει δίκτυο.

Στόχος της ΟΣΥ το επόμενο διάστημα είναι να επεκταθεί στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό λεωφορείων και τρόλεϊ.

.Δεν γερνάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο

Οι άνθρωποι, επειδή όλοι ανεξαίρετα γερνάνε και γίνονται όλο και πιο αδύναμοι, ώσπου τελικά να πεθάνουν, νομίζουν ότι αυτό είναι ένας καθολικός νόμος στη φύση και ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει γύρω τους με όλα τα άλλα είδη του πλανήτη. Όμως μια νέα μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα έρχεται να καταρρίψει αυτήν τη λανθασμένη εντύπωση, δείχνοντας ότι το φαινόμενο της γήρανσης εμφανίζει μια αναπάντεχα μεγάλη ποικιλία.

Το βασικό -και μάλλον απρόσμενο- συμπέρασμα είναι ότι δεν εξασθενούν όλα τα ζώα καθώς γερνάνε (όπως συμβαίνει στον άνθρωπο, σε αρκετά άλλα θηλαστικά και στα πουλιά), ούτε αυξάνεται σε όλα η πιθανότητά τους να πεθάνουν από γηρατειά (θα πεθάνουν μεν, αλλά από άλλη αιτία, πχ θα γίνουν τροφή άλλου ζώου, θα καταστραφούν από μια φυσική καταστροφή κ.α.). 

Μάλιστα, σε μερικά είδη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή δυναμώνουν καθώς γερνάνε (για παράδειγμα, οι χελώνες και ορισμένα δένδρα), ενώ σε κάποια άλλα (όπως η ύδρα του γλυκού νερού) ο χρόνος περνάει χωρίς να τα «ακουμπά», δηλαδή δεν φαίνεται να επηρεάζονται ούτε αρνητικά, ούτε θετικά από τη γήρανσή τους. 

Η νέα μελέτη επισημαίνει ότι ενώ η γήρανση έχει μελετηθεί αρκετά στα θηλαστικά και στα πουλιά, αντίθετα στα υπόλοιπα είδη (λοιπά σπονδυλωτά, ασπόνδυλα, φυτά, φύκη, μύκητες κ.α.) οι επιστήμονες έχουν ερευνήσει το ζήτημα πολύ περιστασιακά και όχι σε βάθος.

.«Ρηχαίνει» η ύφεση

«Ρηχαίνει» η ύφεση στην ελληνική οικονομία, καθώς το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3% το γ΄ τρίμηνο φέτος και καθιστά εφικτό τον στόχο για πτώση κατά 4% στο σύνολο του έτους, όπως προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, τα οποία παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, μετά τη μείωση κατά 3% στο γ΄ τρίμηνο (έναντι πτώσης 6,7% το γ΄ τρίμηνο 2012), προκύπτει ύφεση της τάξης του 4,1% στο 9μηνο εφέτος (έναντι πτώσης του ΑΕΠ κατά 6,6% στο 9μηνο πέρυσι). 

Σε τρέχουσες τιμές, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 48,692 δισ. ευρώ και αυξήθηκε στο επίπεδο του α΄ τριμήνου 2011. Σημειώνεται ότι, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει οριακή αύξηση του ΑΕΠ, της τάξης του 0,6%, για το 2014.

.Αναστολή κινητοποιήσεων στα ΑΕΙ - Αποκλεισμένη η Νομική

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεώς της αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της». 

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων ζητούν, μεταξύ άλλων, να  διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα την εργασία του, ότι θα εργάζονται δηλαδή στα ιδρύματα με ενδο-ιδρυματική ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, κάτι που εξαρχής ετέθη ως βασικό αίτημα μας (καμιά απόλυση).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.