.«Κάποιοι να μην υπονομεύουν τις προϋποθέσεις σταθερότητας»

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με την επίτροπο Μαρία Δαμανάκη. Εμμέσως πλην σαφώς έδωσε τη δική του απάντηση στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και τα όσα υποστήριξε για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάποιες μεμονωμένες δηλώσεις μπορούν να απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, με τον σχηματισμό της δικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε:

«Η πολιτική σταθερότητα είναι ένα αγαθό που το αντιλαμβάνονται και το αποζητούν όλοι οι Έλληνες. Γι' αυτό και όσοι δεν επικρότησαν ρητά, στην πραγματικότητα σιωπηρά κατανοούν πόσο σημαντική ήταν η απόφαση που πήραμε να συγκροτήσουμε την κυβέρνηση αυτή και να πορευτούμε με σταθερότητα, προοπτική, συναίνεση.

 Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και υπονομεύει τις ψυχολογικές ή συμβολικές προϋποθέσεις σταθερότητας, πλήττει την καρδιά του δημοσίου συμφέροντος και δεν βοηθάει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του, ούτε τη χώρα».

.Αυλαία για τις εργασίες της προανακριτικής που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»

Απορρίφθηκε με 7 ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, το αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να παραταθούν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». 

Η απόφαση αυτή δημιούργησε εντάσεις στην αποψινή συνεδρίαση, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επαναλαμβάνουν όσα ανέφεραν και το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες που καθιστούν αναγκαία την παράταση των εργασιών.

Η προανακριτική θα συνεδριάσει για μια ακόμη φορά προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις των κομμάτων για το πόρισμα.

.Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με την Μ. Δαμανάκη

 Για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανακηρυχθεί ο Πειραιάς "Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015" ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο η επίτροπος για θέματα Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Δαμανάκη ανέφερε ότι σήμερα η Κομισιόν θα ανακοινώσει τη σχετική απόφαση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα παραλάβει τη "σκυτάλη" από τη Γερμανία.

Αναφερόμενη στην επικείμενη ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014, η κ. Δαμανάκη, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία, υπογράμμισε τις δυνατότητες που υπάρχουν από την πλευρά της Επιτροπής να υπάρξει μια ιδιαίτερη ατζέντα με θέμα τη Θάλασσα και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει και το πλεονέκτημα να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον χώρο της ναυτιλίας και της γαλάζιας ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ ευχάριστα τα νέα που του μετέφερε η Επίτροπος κ. Δαμανάκη αναφορικά με την ανακήρυξη του Πειραιά ως Ναυτικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2015 και συμπλήρωσε ότι αυτό συμπίπτει με την απόφαση της Ελλάδας η θαλάσσια πολιτική να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014.

.Ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό ο Λάσμε

Ο Στέφαν Λάσμε θα παραμείνει και για τα δύο επόμενα χρόνια στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την «πράσινη» ΚΑΕ. Η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον αθλητή Στεφάν Λάσμε για τα επόμενα δύο χρόνια».
Ο 31χρονος Γκαμπονέζος σέντερ φαινόταν πως απομακρύνεται από την ομάδα μετά τις απαιτήσεις που πρόβαλε ο μάνατζέρ του τις προηγούμενες ημέρες.

 Όπως αποδείχτηκε, ωστόσο, δεν είχε στα χέρια του κάποια πολύ καλύτερη πρόταση από αυτή του Παναθηναϊκού.

Ο Λάσμε είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του νταμπλ από τους «πράσινους» και αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας.

.Μόνο από την μπροστινή πόρτα η επιβίβαση στα λεωφορεία από σήμερα

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η επιβίβαση επιβατών στα λεωφορεία μόνο από την μπροστινή πόρτα με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό, στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Μεταφορών& Υποδομών να αντιμετωπιστεί η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μεταφοράς.
Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά αρχικά σε επιλεγμένες περιοχές και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες γραμμές του δικτύου.

Τα λεωφορεία των γραμμών αυτών θα φέρουν ειδική σήμανση στις θύρες και στη φωτεινή επιγραφή τους, ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους επιβάτες.

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω internet στη διεύθυνση : http://www.oasa.gr.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.