.Α. Τσίπρας: Τάση στασιμότητας στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ


Τη δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και δεν δίστασε να σημειώσει ότι και ο ίδιος αισθάνεται μια τάση στασιμότητας της δυναμικής.
Ειδικότερα μιλώντας στον Realfm και όταν ρωτήθηκε για τη δημοσκόπηση επεσήμανε πως: "Δεν αρνούμαι ότι έχει καταγραφεί μια τάση στασιμότητας για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Το αισθάνομαι και εγώ". Πρόσθεσε ακόμη πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εμποδίσει την κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα και θα πάμε σε ανατροπή της πολιτικής, διαψεύστηκε.
"Δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία,. Είναι αυτονόητο να υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ" υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ωστόσο ότι "σε λίγο πρώτο κόμμα θα είναι η ανεργία, ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ", ενώ τόνισε ότι θα διαψευστούν και οι προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από την κυβέρνηση.
Για τη συνάντηση του με τον Β. Σόιμπλε είπε πως θεωρεί αστεία όσα γράφονται ότι δηλαδή  ζητάει άδεια ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας από τον Α. Σαμαρά για να κάνει μια συνάντηση. "Το αντίθετο συμβαίνει" είπε. Μάλιστα σημείωσε πως ο πραγματικός αντίπαλος της Μέρκελ δεν είναι στο εσωτερικό της χώρας της, αλλά "το μεγάλο αγκάθι στην πολιτική της Μέρκελ είναι μια ετέροδοξη κυβέρνηση σε άλλη χώρα, με πιθανότερο αυτό να συμβεί στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ".
Σχετικά με το μνημόνιο τόνισε ότι η πορεία είναι αδιέξοδη.
Απαντώντας σε ερώτημα τι θα πει στον κ. Σόιμπλε κατά τη συνάντηση τους, αν του θέσει το θέμα της τήρησης των δεσμεύσεων της χώρας και αν ισχύουν οι υπογραφές των πολιτικών αρχηγών είπε: 
“Οι δεσμεύσεις αφορούν Σαμαρά, Βενιζέλο, το έχω πει στους Ευρωπαίους, εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα στον κ. Σόιμπλε και θα τον ρωτήσω: Η Γερμανία είναι κράτος μπαταχτσήδων που τη δεκαετία του '50 κέρδισαν διαγραφή χρέους και ρήτρα ανάπτυξης; αυτή ήταν λύση για κράτος μπαταχτσήδων;”
Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τα τελευταία περιστατικά βίας με αφορμή τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και τις καταλήψεις από αναρχικούς.
"Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζουν", είπε.
Ειδικά για τη βίλα Αμαλία ο κ. Τσίπρας είπε ότι εδώ και δεκαετίες δεν απασχολούσε την ελληνική κοινωνία.
Aναφορικά με την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ είπε: "Είναι απολύτως καταδικαστέα η κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Ακατανόητη. Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις".
Αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου, που είπε ότι αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε επικριτικός και τόνισε ότι ήταν άστοχη δήλωση για την οποία φταίει ο βουλευτής.
"Δε φταίνε μόνο οι παγίδες, φταίνε κι αυτοί που πέφτουν στις παγίδες" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για επικοινωνιακή σπέκουλα.

.'' ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ''...

Προσθήκη λεζάντας

Δεν κλείνουν νοσοκομεία, διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας, αλλά αυτό που γίνεται, ... 
όπως επισημαίνουν, είναι ότι κάποια μπαίνουν κάτω από κοινή διοίκηση και ορισμένες κλινικές συνενώνονται εντός των νοσοκομειακών μονάδων.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ οι νέοι οργανισμοί Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ), με βάση τις διατάξεις της υπ΄ αριθ. Υ4α/οικ.84627 απόφασης (ΦΕΚ 1681/Β/2011).

Περαιτέρω και κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4052/2012 με τις οποίες ορίζεται ότι από 1.1.2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ αποτελούν αυτοτελή και ενιαία ΝΠΔΔ, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας προέβη στην σύνταξη και έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α) ενοποίησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κατάργηση νοσοκομείου ή ενοποίηση μη διασυνδεόμενου νοσοκομείου.
 
"Δεν ακρωτηριάζεται με αυτή τη διαδικασία το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ούτε εμποδίζεται η άνετη και άμεση πρόσβαση των πολιτών στις δομές του. Αντιθέτως επιδιώκεται η ορθολογικότερη αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών και του ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας", λένε χαρακτηριστικά.

"Μάλιστα οι όποιες επισημάνσεις πάνω στους δημοσιευμένους οργανισμούς γίνουν από τα αρμόδια όργανα (Υγειονομικές Περιφέρειες και Νοσοκομεία) εξετάζονται και υποβάλλονται προς έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις", τονίζουν.

.Μπακογιάννη: Στηρίζω ολόψυχα την πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης


Την αντίδρασή της στην «υπέρμετρη φορολόγηση των φορολογουμένων -και δη των συνεπών», εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. 

«Στηρίζω ολόψυχα την πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης. Αλλά θα πρέπει να γίνει με πιο αποδοτικό τρόπο. Γι' αυτό αντιδρώ στην υπέρμετρη φορολόγηση των φορολογουμένων -και δη των συνεπών», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

Η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε τα «αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα» του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, τη μεταστροφή των απόψεων των εταίρων για την Ελλάδα, την αρχή αποπληρωμής των κρατικών υποχρεώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα και της όποιας ρευστότητας παρατηρείται στην αγορά. 

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, όμως, συνεχίζουμε να είμαστε δέσμιοι αντιαναπτυξιακών πρακτικών. Δεν συζητάμε μια συνολική, βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Συνεχίζεται μια πρακτική που συντηρεί ένα ασταθές φορολογικό τοπίο. Οικογενειακοί προϋπολογισμοί ανατρέπονται, μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει».

Σημείωσε, ακόμη, ότι χρειάζεται να πέσουν οι φορολογικοί συντελεστές και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ακριβώς «γιατί το κράτος θα πρέπει να εισπράξει περισσότερα. Πρέπει να κινήσουμε την αγορά για να πάρουμε χρήματα».

Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε εκ νέου πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, προβλέποντας πως με τις επιστροφές φόρου στο πετρέλαιο και τα πρόστιμα που θα επιβάλλει η ΕΕ για την περιβαλλοντική ρύπανση από τα τζάκια, «η σούμα για το κράτος θα είναι αρνητική».

.Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων


Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση, τα ξημερώματα με γκαζάκια, σε βάρος δημοσιογράφων, εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το χθεσινό μπαράζ επιθέσεων με εμπρηστικούς μηχανισμούς που δέχθηκαν στα σπίτια τους οι συνάδελφοι Πέτρος Καρσιώτης, Χρήστος Κώνστας, Αντώνης Λιάρος, Γιώργος Οικονομέας, Αντώνης Σκυλλάκος και η σύζυγος του Ευαγγελία Μπαλτατζή. 

Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές. Αποτελούν συνέχεια στη σειρά των βίαιων επιθέσεων, που έχουν στόχο τον δημοσιογραφικό κόσμο και την ενημέρωση. 

Οι επιθέσεις αυτές από οποιαδήποτε κέντρα και αν προέρχονται επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τον Τύπο. Η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί ενέργειες σαν και αυτή πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στους συναδέλφους. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους βασισμένοι στις αξίες και στις παραδόσεις της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η «στρατηγική της έντασης» δεν θα περάσει, η δημοκρατία δεν απειλείται». 

.Πραγματική η έξοδος των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, λένε οι γιατροί


Με τίτλο "Η μεγάλη έξοδος των ιατρών! Δίχως επαρκείς υπηρεσίες υγείας 10.000.000 Έλληνες," απαντούν οι γιατροί του οργανισμού, με σημερινή ανακοίνωσή τους, στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η οποία χθες διέψευσε σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μαζικές αποχωρήσεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.
Σε 6 νομούς (Ηλεία, Αργολίδα, Κέρκυρα, Σάμος, Μυτιλήνη, Κεφαλονιά) και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, οι εργαστηριακοί γιατροί τελούν σε καθεστώς αναστολής πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οποίοι τονίζουν ότι «τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μαζικό κύμα φυγής ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. 

Τα αριθμητικά δεδομένα είναι αμείλικτα, από τους αρχικά 5.500 συμβεβλημένους ιατρούς, τον μήνα Νοέμβριο καταθέσανε δικαιολογητικά ιατρικών επισκέψεων προκειμένου να αμειφθούν μόλις 4.041 ιατροί».

Καθημερινά ο αριθμός των ιατρών που δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μειώνεται, με αποτέλεσμα -όπως επισημαίνουν οι γιατροί- ολόκληροι νομοί της χώρας να στερούνται ιατρικών υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρουν, η ειδικότητα του παιδιάτρου, που σε 21 νομούς οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν συμβεβλημένο γιατρό. 

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες ειδικότητες όπως είναι η ψυχιατρική, η νευρολογία, η χειρουργική, η ενδοκρινολογία, η αγγειοχειρουργική, η γαστρεντερολογία, η δερματολογία κ.ά.
Ακόμα και στους λίγους νομούς που υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες, σημειώνουν, ο αριθμός των γιατρών είναι τόσο μικρός που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί ο πληθυσμός. 

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στο νομό Λασιθίου, ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει μόνο τρεις καρδιολόγους, ο νομός Χαλκιδικής μόλις έναν, ο νομός Λακωνίας δύο, οι νομοί Κυκλάδων, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας από έναν, ενώ ολόκληροι οι νομοί Καστοριάς και Καβάλας μόλις από δύο. 

Τα ίδια ισχύουν και για όλες τις άλλες ειδικότητες πχ. νευρολόγο μπορεί ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ να βρει μόνο σε 21 νομούς της χώρας.

.«Εύκαπτες» οθόνες για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές


Πρωτότυπες οθόνες για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, που έχουν τη δυνατότητα να... λυγίζουν και να στρίβουν αριστερά και δεξιά, παρουσιάστηκαν στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας.

Οι «εύκαπτες» οθόνες αποτελούν τεχνολογικό επίτευγμα της Samsung. «Αυτή η ανακάλυψη θα αλλάξει τον τρόπο που συμπεριφέρονται στις συσκευές τους οι χρήστες παγκοσμίως» τόνισε ο Μπράιαν Μπέρκλεϊ, αντιπρόεδρος του τμήματος οθονών της Samsung.

«Οι νέες οθόνες θα συνεισφέρουν τα μέγιστα ώστε να δημιουργηθούν στο μέλλον νέες σαφώς πιο ανθεκτικές και λειτουργικές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές», προσέθεσε.

Κατά την επίδειξη των νέων προϊόντων, ο Μπέρκλεϊ «έστριψε» μια οθόνη στο πλάι. Εκείνη αυτομάτως «ανταποκρίθηκε», εμφανίζοντας ένα μήνυμα κατά μήκος της οθόνης και όχι στο επάνω μέρος.

.Αντ. Σαμαράς: «Όπως τα καταφέρνει η Ελλάδα, θα τα καταφέρει και η Κύπρος»


 «Ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα τις αντιμετώπισε τελικά με επιτυχία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος το μεσημέρι στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

Μετά την Ελλάδα, και η κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία, σημείωσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι «είναι σημαντικό μέσα από τις δυσκολίες να είμαστε πιο δυνατοί».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει». Αυτό είναι το μήνυμα, αυτή θα είναι και η προσπάθεια και η ενεργός συμμετοχή του ΕΛΚ στην Κύπρο για να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια, ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός είπε ότι σήμερα θα εξεταστούν διάφορα θέματα που δεν σχετίζονται με το ζήτημα αυτό (της Κύπρου).
 Το ΕΛΚ είναι το σημαντικότερο και ισχυρότερο κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε.
 Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η συγκίνησή του είναι πάντα μεγάλη, όταν βρίσκεται στην Κύπρο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.