.Μειώσεις τιμών σε 1.150 φάρμακα από τη Δευτέρα


Μειώσεις σε 1.150 φάρμακα περιλαμβάνει το νέο διορθωτικό δελτίο τιμών που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας και το οποίο τίθεται σε ισχύ από την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Διευκρινίζεται, ότι στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ενώ στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%. Επίσης, στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.  

.Ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων του Ομίλου ΞΥΝΗ


Kακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου σε βάρος των υπευθύνων του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΞΥΝΗ, για υπόθεση πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων που φέρονται να προκάλεσαν ζημιά χιλιάδων ευρώ στο Δημόσιο.

Η δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας αφορά το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου και στρέφεται κατά των Σοφοκλή Ξυνή, της συζύγου του Αθηνάς και της κόρης του Αικατερίνης, που είναι μέλη του ΔΣ του Ομίλου ΞΥΝΗ, ενώ παράλληλα εκδόθηκε διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των κατηγορουμένων αλλά και διάταξη απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα.

Η κατηγορία που απαγγέλθηκε- επισύρει ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης- αφορά όχι μόνο περιπτώσεις εισφοροδιαφυγής που φαίνεται να διαπιστώθηκαν σε εταιρίες του ομίλου, αλλά και είσπραξης επιδοτήσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα που εξασφάλισαν οι κατηγορούμενοι μέσω πλαστών βεβαιώσεων ασφαλιστικών ενημεροτήτων τις οποίες εξασφάλισαν οι κατηγορούμενοι από υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Τη δικογραφία για την υπόθεση θα χειριστεί ανακριτής, που θα εντοπίσει αν προκύπτει εμπλοκή δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η κ. Παπανδρέου, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, συνεχίζει την έρευνά της για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά ασφαλιστικές και φορολογικές παραβάσεις.

.Συνεχίζονται οι απολογίες μελών του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών


'Αλλοι έντεκα κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές απολογούνται από το πρωί ενώπιον της Δ' ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών είναι ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου.

Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, οπότε θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας οι εννέα τελευταίοι συλληφθέντες, μεταξύ αυτών οι δύο Αλβανοί φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε ως προϊστάμενος στη δίωξη ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Χθες απολογήθηκαν 13 συλληφθέντες, εκ των οποίων οι οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 35 άτομα.

.Οι «κρυφές» θερμίδες του αλκοόλ


Καθώς η περίοδος των εορτών πλησιάζει στο τέλος της και πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι έχουν φάει και πιει παραπάνω από το κανονικό, οι ειδικοί θυμίζουν ότι πρέπει να δίνει κανείς μεγαλύτερη προσοχή στις «κρυφές» θερμίδες του αλκοόλ και όχι μόνο των τροφών. 

Οι ερευνητές του διεθνούς οργανισμού ερευνών για τον καρκίνο World Cancer Research Fund (WCRF), σύμφωνα με το BBC, επισημαίνουν ότι, από άποψη αυξημένου θερμιδικού περιεχομένου, το αλκοόλ έρχεται δεύτερο μόνο μετά τα λίπη και συνήθως συνεισφέρει τουλάχιστον το 10% των συνολικών θερμίδων που αποκτά κανείς.

Ένα ποτήρι κρασί περιέχει σχεδόν 180 θερμίδες, περίπου όσες και δύο σοκολατένια μπισκότα, τις οποίες για να κάψει κανείς, θα χρειαστεί πάνω από μισή ώρα έντονο περπάτημα.

Καθώς στην περίοδο των εορτών κανείς συνήθως τρώει και πίνει αρκετά, χωρίς παράλληλα να γυμνάζεται όσο πρέπει, παίρνει αυξημένες θερμίδες και παχαίνει. Το αλκοόλ, μάλιστα, αντίθετα με τις τροφές, παρέχει μικρή ή καθόλου θρεπτική αξία για τον οργανισμό. 

Αυτές οι περιττές θερμίδες του αλκοόλ, σύμφωνα με το WCRF, συχνά αγνοούνται από όσους κάνουν δίαιτα και δεν τις συμπεριλαμβάνουν στους υπολογισμούς των ημερήσιων θερμίδων που καταναλώνουν.

Το αλκοόλ περιέχει περίπου επτά χιλιοθερμίδες ανά γραμμάριο (kcal/g) έναντι εννέα του λίπους, τεσσάρων των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων και δύο των φυτικών ινών. Οι άνδρες χρειάζονται περίπου 2.500 θερμίδες τη μέρα και οι γυναίκες 2.000.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.