.Να λήξει η ομηρία

Τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται εδώ και χρόνια σε μιαν ιδιότυπη ομηρία. Φαύλοι καθηγητές, κομματάρχες και φοιτητοπατέρες τα είχαν βρει μεταξύ τους και τα μετέτρεψαν από ιδρύματα γνώσης και έρευνας σε άντρα συναλλαγής, διαφθοράς, βίας και ανομίας. 

Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει το φαινόμενο χούλιγκαν –δήθεν φοιτητές– να διακόπτουν τα μαθήματα, να καταλαμβάνουν αίθουσες ή ολόκληρα κτίρια και να τα μετατρέπουν σε κέντρα παράνομων δραστηριοτήτων. Σε κάθε πανεπιστήμιο που σέβεται την ιστορία του και τις ανάγκες των φοιτητών του τηρούνται χωρίς καμία έκπτωση οι κανόνες και οι νόμοι. 

Επιτέλους, όλα αυτά τα αυτονόητα βρήκαν πρυτάνεις που έχουν το σθένος να τα εφαρμόσουν, πραγματικούς φοιτητές που τα απαιτούν και μια κοινωνία που πιστεύει ότι δεν «πάει άλλο», γιατί έχει μεγάλο άγχος και βιάζεται να σπουδάσουν τα παιδιά της για να βρουν δουλειά. 

Μένει να αντιληφθούν τη μεγάλη αυτή αλλαγή που συντελείται τα κόμματα της Αριστεράς και να βάλουν πλάτη ώστε να σταματήσουν τα άρρωστα φαινόμενα. Τα πανεπιστήμια δεν χρηματοδοτούνται από τον ελληνικό λαό για να ζουν διάφοροι «κολλημένοι» τις δήθεν επαναστατικές τους φαντασιώσεις.

.ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΔΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

Την αποφασιστικότητά της να δημιουργήσει τετελεσμένο στην Κύπρο επιδεικνύει καθημερινώς η τουρκική κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να επεκτείνει την παράνομη κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού... και στη θαλάσσια περιοχή όπου η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα ως ανεξάρτητο κράτος. 

Η Αθήνα, που αντελήφθη ότι η τουρκική επιθετικότητα δεν περιορίζεται μόνο σε διπλωματικές κινήσεις, αναβαθμίζει τη στρατιωτική παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο και σχεδιάζει την αντίδρασή της με γνώμονα να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που ανάγκασαν την Ελλάδα σε επώδυνες υπ... περισσότερα »

.Σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο

Σχέδιο απεμπλοκής της Ελλάδας από το μνημόνιο, επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Το σχέδιο, το οποίο -σύμφωνα με τους FT- θα συζητηθεί στο Eurogroup της Πέμπτης, προβλέπει το τέλος των τακτικών αξιολογήσεων από την τρόικα και την αντικατάστασή τους από μία πιο χαλαρή μορφή επιτήρησης, έξοδο στις αγορές και κάλυψη από μία πιστωτική γραμμή που θα αποτελείται από το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ανέρχεται στα 11 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε σήμερα ότι η περίπτωση της λεγόμενης «καθαρής εξόδου» φαίνεται «εξαιρετικά απίθανη» για την Ελλάδα, με βάση τα δεδομένα των αγορών. Τόνισε, πάντως, ότι με βάση τις υπάρχουσες διαβουλεύσεις, η «μεταμνημόνιος εποχή» των σχέσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα διέπεται από κάποιου είδους «δομική σύμβαση». 

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι αυτή η «νέα σύμβαση-σχέση» μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών, θα είναι «δομημένη, επίσημη, προβλέψιμη, ενδεχομένως με ρευστό και με μια νομική μορφή, κάνοντας χρήση των διαθέσιμων πόρων των Ευρωπαϊκών Μηχανισμών Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF και ESM)».

.Αλ. Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για εκλογές πριν την εκλογή Προέδρου

Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει συμφωνία της ημερομηνίας εθνικών εκλογών πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και πριν υπάρξει νέα συμφωνία με τους δανειστές, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντησή τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Επιπλέον, έθεσε θέμα για διερεύνηση της δυνατότητας απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η εκλογή του να γίνει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτές οι δύο κινήσεις θα ήταν ένα μήνυμα μέσα κι έξω από τη χώρα ότι μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν διαφορετικά σχέδια για τη χώρα, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να συνεννοούνται.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα ώστε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να πάει σε μία δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση και να τεθούν στον λαό δύο σχέδια: Συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη ένταση μέχρι την προεδρική εκλογή, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Πρόκειται για επιλογή αποσταθεροποίησης» τόνισε.

.ΠΑΣΟΚ: Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά εθνική σταθερότητα

 Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδροτης Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ότι δεν διστάζει να απαξιώσει και να υποτιμήσει τη συνταγματική νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς για να εξυπηρετήσειμικροκομματικές και μικροπολιτικές του σκοπιμότητες.

 Υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται μάταια για την επίσπευση των εξελίξεων, γιατί, όπως αναφέρει,αντιλαμβάνεται ότι έως τον Φεβρουάριο το κλίμα θα είναι διαφορετικό.

 Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά εθνική σταθερότητα για να αλλάξεισελίδα και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη θέση του, αποδεχόμενος τον διάλογο και τη συνεννόηση ενόψει της διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από τηνκρίση, τα μνημόνια και την τρόικα.

.Διορθώσεις στις δηλώσεις Ε9, από το 2010, χωρίς πρόστιμα

Διορθώσεις στα στοιχεία των ακινήτων τους και υποβολή αρχικών δηλώσεων Ε9, από το 2010, χωρίς πρόστιμα, θα μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι μέσω του TAXISnet. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο υπουργείο Οικονομικών για τις διορθώσεις και την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων. 

Ειδικότερα, θα μπορούν να υποβληθούν αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και ΦΑΠ 2010, αρχικές δηλώσεις Ε9 και ΦΑΠ 2011,2012,2013 και αρχικές και τροποιητικές δηλώσεις Ε9 για το 2014.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, επίσης, οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, στους οποίους δεν πέρασαν οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ, λόγω λαθών τους στα στοιχεία του Ε9, θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να κερδίσουν τη μείωση του φόρου. 

Η εκκαθάριση θα γίνεται αυτόματα με τη συμπλήρωση των στοιχείων και η μείωση του φόρου θα περνά στις επόμενες δόσεις αφού γίνει συμψηφισμός με τυχόν επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί στις δύο πρώτες δόσεις.

 Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σκοπεύει να ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό τρόπο τους ιδιοκτήτες εκείνους για τους οποίους ο ΕΝΦΙΑ είχε υπολογιστεί βάσει παραδοχών λόγω ελλείψεων στοιχείων στις δηλώσεις Ε9.

.«Άκου φασίστα»

Άστραψε και βρόντηξε ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης, εφημέριος του Αγίου Γεωργίου Ανωγείων, κατά στελέχους της Χρυσής Αυγής ο οποίος άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο αγαπητός στη Κρήτη ιερέας έκανε το κήρυγμά του ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. 

Ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με τη*neakriti.gr* , απάντησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, καθώς το διάπυρο αντιφασιστικό του κήρυγμα στην επέτειο του "ΟΧΙ" είχε συγκεντρώσει τα πυρά των χρυσαυγιτών. «Άκου φασίστα… Τα εναντίον μου λιβελογραφήματα από χρυσαυγίτικους ... περισσότερα »

.Ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε τον Γρηγόρη ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Με επιτυχία έγινε χθες Κυριακή 2-11 ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 6 χιλιομέτρων που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου 6 χιλιομέτρων για να τιμήσει τον Αθλητή- Αγωνιστή της Ειρήνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, σε συνεργασία- συντονισμό με τους ερασιτέχνες δρομείς του δήμου μας.

Η εκκίνηση έγινε από την Πλατεία Γαρδένια και ο καλός καιρός βοήθησε να την παρακολουθήσουν αρκετοί συνδημότες μας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, παρουσία της Δημάρχου και ορισμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης "Μαζί για την Πόλη μας".

..Δημοσκοπικά πρώτοι πλέον στην Ισπανία οι... «Αγανακτισμένοι»!

Πολιτικός σεισμός στην Ισπανία! Πρώτο κόμμα οι... «Αγανακτισμένοι», σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας της ισπανικής Κεντροαριστεράς «Ελ Παΐς» από τη μεγάλη ισπανική εταιρεία Μετροσκόπια! Ενα κόμμα που δημιουργήθηκε μόλις... φέτος (!) περνάει δημοσκοπικά πρώτο και απειλεί να τινάξει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας! 

Αυτό θα συμβεί αν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αντανακλαστούν υποτυπωδώς και στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που πρέπει να γίνουν το αργότερο σε έναν χρόνο από τώρα, καθώς τον Νοέμβριο του 2015 ολοκληρώνεται η τετρ... περισσότερα »

.Κρίση και συνεννόηση

*Οχι* πως υπήρχε η ψευδαίσθηση ότι θα ήταν δυνατό να προσεγγίσουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και ν' ακολουθήσουν κοινή πολιτική γραμμή, αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι απογοητευτικό να διαπιστώνεται πως ούτε καν η προοπτική της ανταλλαγής απόψεων και της αναζήτησης μιας κοινής συμπόρευσης δεν είναι δυνατό να υπάρξει. 

*Ουσιαστικά* ο στόχος είναι κοινός. Και οι δύο πλευρές την απεμπλοκή από τη μνημονιακή πολιτική και τη ρύθμιση του χρέους επιδιώκουν. Αλλά αντί ν' αναζητήσουν κοινά αποδεκτές προτάσεις προς τους εταίρους και δανειστές μας και αυτές να επιδιώξουν να προ... περισσότερα »

.Διεργασίες πριν την τελευταία αξιολόγηση

Στην τελική ευθεία οι διεργασίες για την τελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές. Τα επόμενα 24ωρα ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να στείλει επιστολή στο ΔΝΤ σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με την τρόικα τον συνδικαλιστικό νόμο και το νέο μισθολόγιο.

 Σαφείς προτάσεις ζητά η τρόικα, η οποία διαμηνύει ότι δεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα εάν δεν λάβουν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, εργασιακά και φορολογία. Ωστόσο η κυβέρνηση βάζει τις δικές της κόκκινες γραμμές τονίζοντας ότι η κοινωνία δεν αντέχε...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.