.Το 2013 η Τουρκία θα είναι ένα νεκρό Έθνος!


Ο αρθρογράφος της ρωσικής εφημερίδας στις αρχές του 2012 επιχείρησε μια πρόβλεψη για διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και για την Τουρκία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγα είναι τα «ψωμιά» της Τουρκικής Δημοκρατίας που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς τα νεοθωμανικά σχέδια των Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.
«Αυτός ο χρόνος θα φέρει την Τουρκία στον τελευταίο της πόλεμο. Στην κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται ο ισλαμιστής δημαγωγός Ερντογάν.

Θα σχηματίσει μία στενή συμμαχία με την Αίγυπτο και θα υποστηρίξει τους Σύρους, ισλαμιστές, σουνίτες αντικαθεστωτικούς. Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να ενδυθεί το μανδύα του 'νέου σουλτάνου' και θα εξαπολύσει επίθεση στο Ισραήλ και τους συμμάχους του, την Ελλάδα και την Κύπρο, τραβώντας την Τουρκία σε ένα πόλεμο που δεν θα κερδίσει.

Μέχρι το τέλος του 2013, η Τουρκία θα έχει ριφθεί στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας, θα είναι ένα νεκρό έθνος», καταλήγει το δημοσίευμα.

.Κονδύλια 300 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας


Κονδύλια ύψους 300 εκατομ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν μέχρι το τέλος του έτους για συγκεκριμένες δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Αυτό αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας, που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από το ΕΚΤΠΑ (Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) στο ΕΚΤ (Κοινωνικό Ταμείο), και δεύτερον, θα διοχετευθούν οι νέοι σε ηλικία άνεργοι σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 55 ετών) θα απορροφηθούν σε δημόσια κοινωνική εργασία. 

Πρόκειται για το μοντέλο κοινωφελούς εργασίας που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες χώρες και προβλέπει την έμμισθη απασχόληση σε δήμους, νοσοκομεία κ.λ.π.

Αποφασίστηκε ακόμα, το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας να κινείται παράλληλα με την απασχόληση, δηλαδή τα όποια σχέδια δράσης απασχόλησης θα βρίσκονται σε συνάρτηση με τις αναπτυξιακές πολιτικές που εξετάζει το ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι υφυπουργοί Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης.

.Άσκηση ποινικών διώξεων για τη "λίστα Λαγκάρντ"


Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς μετά το πέρας της έρευνας που διενήργησαν .

 Η έρευνα των δύο Εισαγγελέων που ξεκίνησε το περασμένο Φθινόπωρο ολοκληρώθηκε και  σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η άσκηση ποινικών διώξεων.

 Ήδη, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας που σχηματίστηκε, έχει υποβληθεί σχετική αναφορά από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει για την ποινική αξιολόγηση των μη πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διαχείριση της λίστας, η οποία παρέμεινε επί σχεδόν 20 μήνες αναξιοποίητη.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, μία δικηγόρος και πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη  καθώς και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων απαλείφτηκαν από την επίμαχη λίστα. 

.Αρνητικά αντέδρασε η κεντροαριστερά στην πρόταση Μπερλουσκόνι


Αρνητικές ήταν οι μέχρι τώρα αντιδράσεις από μέρους της ιταλικής κεντροαριστεράς στην πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, με τη συμμετοχή τόσο του δεξιού συνασπισμού υπό το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) όσο και της κεντροαριστερής παράταξης υπό το Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

«Ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσει στην συμμετοχή κεντροδεξιών υπουργών σε μια κυβέρνηση υπό τον ίδιο», επισήμανε στο μεσημεριανό του δελτίο το δημόσιο κανάλι Rai Tre.
 
Συνεχίζουν να υφίστανται θεμελιώδεις διαφωνίες σε θέματα όπως ο ρόλος των δικαστικών, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η ίδια η παρουσία του Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκηνή.

Παράλληλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι θεωρείται πολύ πιθανό πλέον ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να προχωρήσει στην ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης σε πρόσωπο που να μην συνδέεται κατ' ανάγκην με κάποιο πολιτικό κόμμα.

.Έρχεται η εποχή που θα τρώμε χωρίς να παχαίνουμε


Η αιματηρή δίαιτα, το ίδρωμα στο γυμναστήριο, η λιποαναρρόφηση, η χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης «μπαϊ-πάς» και τόσα άλλα που δοκιμάζουν οι παχύσαρκοι άνθρωποι, ιδίως οι γυναίκες, προκειμένου να αδυνατίσουν, ίσως είναι περιττά στο μέλλον, χάρη σε μια νέα επιστημονική ανακάλυψη που ανοίγει ένα νέο, μάλλον ασυνήθιστο, δρόμο: 

Η σκόπιμη αλλαγή του μίγματος των μικροοργανισμών που ζουν στο έντερο, φαίνεται πως είναι αρκετή για να χάσει κανείς κιλά -και μάλιστα γρήγορα.

Αρχικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν την εμφάνιση δραστικά διαφορετικών μικροβίων στο έντερο των ποντικιών, που πριν είχαν υποβληθεί σε επέμβαση γαστρικής παράκαμψης «μπαϊ-πάς», η οποία είχε οδηγήσει σε μείωση του βάρους αυτών των πειραματόζωων κατά 30% περίπου.

Στη συνέχεια, αυτά τα διαφορετικά μικρόβια μεταφέρθηκαν στο έντερο άλλων αποστειρωμένων ποντικιών (που δεν είχαν άλλα μικρόβια προηγουμένως στο έντερό τους) και αυτή η μεταφορά οδήγησε στη γρήγορη απώλεια λίπους και βάρους σε αυτή τη δεύτερη ομάδα πειραματόζωων, τα οποία έχασαν μέσα σε δύο εβδομάδες περίπου το 5% του βάρους τους, χωρίς να αλλάξουν καθόλου τη διατροφή τους. Η απώλεια βάρους προφανώς ήταν καθαρά βακτηριακής αιτιολογίας.

Μεταξύ άλλων, το πείραμα δείχνει ότι η απώλεια βάρους μετά τη γαστρική παράκαμψη που γίνεται στους ανθρώπους, μειώνοντας το μέγεθος του στομαχιού τους, εν μέρει δεν οφείλεται στην ίδια την επέμβαση, αλλά στην εκτεταμένη μεταβολή στους πληθυσμούς μικροβίων, που λαμβάνει χώρα στο έντερο μετά το χειρουργείο.

Οι μεταβολές στο λεγόμενο «μικροβίωμα» του εντέρου (δηλαδή στο οικοσύστημα που έχουν δημιουργήσει οι «αποικίες» των μικροοργανισμών) είναι αρκετές για να πυροδοτήσουν την απώλεια κιλών. 

Οι αμερικανοί επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμα τον μηχανισμό που συνδέει τα μικρόβια με την απώλεια του βάρους. Όπως είπαν, το επόμενο βήμα θα είναι να μάθουν με ποιούς μηχανισμούς δρουν τα μικρόβια για να μειώσουν το βάρος του οργανισμού, όταν μεταβάλλονται οι πληθυσμοί τους εξαιτίας της επέμβασης.

Επίσης, σύμφωνα με τον Λι Κάπλαν, πρέπει να διαπιστωθεί κατά πόσο μια ανάλογη μείωση του βάρους χάρη στα μικρόβια μπορεί να επιτευχθεί με ελεγχόμενο τρόπο, χωρίς να χρειαστεί να προηγηθεί κάποια χειρουργική επέμβαση στο έντερο. 

«Η ικανότητα να πετύχουμε κάτι τέτοιο χωρίς επέμβαση, θα μας έδινε μια τελείως νέα μέθοδο να αντιμετωπίσουμε το κρίσιμο πρόβλημα της παχυσαρκίας, ιδίως για όσους ασθενείς δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταφύγουν στο χειρουργείο».

Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα χρειαστούν χρόνια εωσότου η μέθοδος εφαρμοστεί πιθανώς και στους ανθρώπους. 

.Η υστέρηση εσόδων φέρνει νέα μέτρα


«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην κυβέρνηση ενόψει της επιστροφής των τροϊκανών στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι μετέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών και προήδρευσε σε σύσκεψη για τον προϋπολογισμό.

Μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο οι δανειστές επιστρέφουν στην Ελλάδα με «άγριες διαθέσεις» και δείχνουν αποφασισμένοι να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα σε περίπτωση που παρουσιαστούν αποκλίσεις στα συμφωνηθέντα.
«Αγκάθι» αποτελεί η υστέρηση των εσόδων. 

Οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν «νερό στο κρασί τους» βλέποντας το δημοσιονομικό κενό και δεν αποκλείεται να ζητήσουν επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα».

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο την δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ και οι κυβερνητικοί εταίροι κκ Κουβέλης και Βενιζέλος έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, επιθυμεί να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών έτσι ώστε να δοθεί τελικά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ετοιμότητα της Αθήνας στην απορρόφηση των κραδασμών από την κυπριακή κρίση, αν και έσπευσε να επισημάνει στους συνομιλητές του ότι απαιτείται διαρκής εγρήγορση. 

"Δεν έχουμε κάποια σημαντική ανατάραξη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέχρι στιγμής, δεν φεύγουν κεφάλαια από τις ελληνικές τράπεζες", φέρεται να επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε, δε, ότι όλες οι εκκρεμότητες πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι τη νέα συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Απριλίου.
Σε ό,τι αφορά το "κενό" που εντοπίστηκε το προηγούμενο διάστημα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι  η αρχική εκτίμηση της τρόικας  για «κενό» της τάξης του 1,9 δισ. ευρώ έχει ήδη αναθεωρηθεί προς τα 900 εκατ. ευρώ

Δύο ακόμη ζητήματα που απασχολούν έντονα το κυβερνητικό επιτελείο είναι η  είσπραξη των κεφαλαίων από τις τράπεζες στο πλαίσιο της κρατικής βοήθειας που έχει δοθεί με προνομιούχες μετοχές για τη στήριξης του τραπεζικού συστήματος και η  καταβολή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

.Ο Σκουρλέτης, οι... τρανσέξουαλ, ο Παπαδόπουλος και οι ψεκασμένοι


Κόντρα άνευ προηγουμένου ξέσπασε στον αέρα της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 ανάμεσα στον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο της ΔΗΜΑΡ.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σκουρλέτης κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωσή του πως "o ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει πάση θυσία στο ευρώ".
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει ποιες είναι οι "κόκκινες γραμμές" του κόμματός του.
Η συζήτηση όμως ξέφυγε...
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΔΗΜΑΡ και την χαρακτήρισε "τρανσέξουαλ της Αριστεράς"!
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος υποστήριξε πως η ΔΗΜΑΡ έχει ξεκαθάρισει πως δεν προτίθεται να ψηφίσει την επέκταση του ειδικού τέλους και απαντώντας στον κ. Σκουρλέτη χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ "ψεκασμένη Αριστερά", αναφερόμενος στη στενή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.