.Η κρυφή γοητεία της βλακείας!

Με κίνδυνο να κατασπαραχθώ από τους τεχνοκριτικούς, τους σινεφίλ και τους ποικιλώνυμους θεράποντες της κουλτούρας, που ζουν στα σκοτάδια των κινηματογραφικών αιθουσών σαν τους γυμνοσάλιαγκες, θα επιχειρήσω ένα δικής μου εμπνεύσεως «σίκουελ» -καλά το λέω;- της περίφημης ταινίας του Μπουνιουέλ «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας». 

Η διαφορά; Θα εξυμνήσω τη γοητεία της βλακείας!!! Απαραίτητα συστατικά: να είσαι ομορφόπαιδο ή έστω ομορφονιά, να εναλλάσσεις πουκάμισα Burberry με Lacoste-μαϊμού ή φορέματα-στάμπα και με βαθύ ντεκολτέ (που ενίοτε αποδεικνύεται το πιο αφοπλιστικό επιχείρημα)... περισσότερα »

.Οι Πορτογάλοι στους δρόμους ενάντια στη λιτότητα

Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στη Λισαβόνα εναντίον της πολιτικής λιτότητας, των περικοπών των μισθών και των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα που επιβάλλει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της χώρας από την διεθνή τρόικα των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

Συγκεντρώσεις έγιναν εκτός της Λισαβόνας στο Πόρτο, στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας, καθώς και σε πάνω από 10 ακόμη πόλεις, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες κάλεσε ένα κίνημα πολιτών γνωστό με την ονομασία «Έξω η Τρόικα», που θεωρείται ότι αποτελεί συνέχεια του κινήματος των Αγανακτισμένων.

«Το ευρώ βουλιάζει τη χώρα», «όχι στην τρόικα, όχι στην πείνα», έγραφαν ορισμένα από τα πανό που κρατούσε το πλήθος στη Λισαβόνα, ενώ άλλα καλούσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πορτογαλικής πρωτεύουσας και κατόπιν κινήθηκαν ήρεμα προς το κοινοβούλιο. 

.Μήνυμα «ενότητας κι αισιοδοξίας» από τον Ευ. Βενιζέλο

Μήνυμα «ενότητας κι αισιοδοξίας» έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στη δοξολογία ιερό ναό Αγίου Δημητρίου. 

«Σήμερα που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον άγιο και προστάτη της, στέλνω μήνυμα ενότητας κι αισιοδοξίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ένα βαθύ αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας και κανείς δεν πρέπει να στερεί από τον ελληνικό λαό αυτό που πρώτα και κύρια θέλει. Να νιώσει ότι οι έλληνες ενωμένοι μπορούμε», πρόσθεσε.

Η δοξολογία τελέστηκε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 19 Οκτωβρίου. 

.«Η ενίσχυση της κεντροαριστεράς απάντηση στο νεοναζισμό»

Έκκληση προς τα κόμματα της κεντροαριστεράς στην Ευρώπη να διευρύνουν τη βάση τους χωρίς να χάσουν όμως την απήχηση που έχουν στους πολίτες απευθύνει ο πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα.

Όπως λέει τα κόμματα αυτά δεν θα πρέπει να χάσουν τις προοδευτικές τους αξίες αλλά και την ταυτότητά τους.

Προσφέρει δε την πλήρη στήριξή του για τη διεύρυνση της βάσης της κεντροαριστεράς και στην Ελλάδα.

Με συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Σβόμποντα τονίζει ότι «η κεντροαριστερά υπερασπίζεται την κοινωνική αλληλεγγύη και τον απόλυτο σεβασμό των δημοκρατικών αρχών», ενώ προσθέτει πως «μερικοί συνάδελφοι και ιδιαίτερα οι ακραίοι συνάδελφοι και οι λαϊκιστές αλλάζουν τις απόψεις τους και τις πράξεις τους κάθε δεύτερη μέρα». 

Ο κ. Σβόμποντα καλωσορίζει κινήσεις σαν αυτή των «58», περιγράφει το γιατί η ενίσχυση της κεντροαριστεράς θα μπορούσε να είναι μια απάντηση στο νεοναζισμό, επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή και κάνει λόγο για τα «καταστροφικά μέτρα λιτότητας της τρόικας»

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.