.Το «ναρκοπέδιο» των ΜΚΟ

Οι Μη* Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) προωθήθηκαν με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2000, που υποχρέωσε τις χώρες-μέλη της να δαπανούν το 0,21% του ΑΕΠ τους σε αναπτυξιακή και ανθρωπιστική βοήθεια σε τρίτες χώρες που το έχουν ανάγκη. Ηταν ένα «εργαλείο» άσκησης πολιτικής, επιρροών και ανεπίσημης διπλωματίας, μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων. 

Δεν εντάσσονται* όλες οι λειτουργίες των ΜΚΟ στη στενή πολιτική επιρροή. Αλλά υπάρχουν και ΜΚΟ που εξυπηρετούν τέτοιους σκοπούς μέσω της «διπλωματικής ευελιξίας» που δίνουν. Είναι η λεγόμενη συμπληρωματική διπλωματία και ανθρωπιστική πολιτική -δ... περισσότερα »

.Νέο πακέτο 40 δισ. και διαγραφή τόκων βλέπουν οικονομολόγοι του Bruegel

Το σενάριο ενός νέου πακέτου χρηματοδοτικής βοήθειας ύψους 40 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σε συνδυασμό με μια συμφωνία απομείωσης του χρέους, με διαγραφή των τόκων, αν παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι της δεξαμενής σκέψης Bruegel που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ. 

Σύμφωνα με την έκθεση του think-tank, οι όροι που εξετάζονται αυτή τη στιγμή για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, θα άφηναν και πάλι το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, μακριά από τον στόχο του «χαμηλότερα από το 110%... περισσότερα »

.Εφαρμογή των μέτρων

Τον ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο ή πληρώνουμε πανάκριβα το πετρέλαιο θέρμανσης ή υποφέρουμε από το κρύο. Και όλοι έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η πολιτεία καταβάλλει, έστω και καθυστερημένα, κάθε προσπάθεια προκειμένου και η υπερφορολόγηση να σταματήσει, αλλά και το κράτος να μην έχει απώλειες εσόδων εξαιτίας της δράσης των λαθρεμπόρων.

Η πράξη, όμως, άλλα αποδεικνύει. Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν προωθούνται με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα που θα έπρεπε τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί από το 2012, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο απ' όσο οι ασχολούμενοι με αυτό έχουν διαβεβαιώσει την κοινή γνώμη.

Οπως, κατά κανόνα πια, αποδεικνύεται ο «εχθρός» βρίσκεται ακόμη και εντός των θυρών και δεν είναι μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης που διακινείται από τους λαθρεμπόρους ως πετρέλαιο κίνησης, αλλά είναι και το ναυτιλιακό πετρέλαιο που διακινείται ως καύσιμο τόσο για την κίνηση όσο και για τη θέρμανση.

Αν μάλιστα προστεθεί και το γεγονός ότι στην εγκληματική αυτή δραστηριότητα μετέχουν ακόμη και υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί υπάλληλοι, καθώς και ανώτερα στελέχη εταιρειών είναι προφανές ότι η κατασταλτική διαδικασία δεν είναι δυνατό να δώσει από μόνη της τη λύση στο πρόβλημα.

Η εξάρθρωση από την ΕΛ.ΑΣ της οργάνωσης που έκλεβε και διακινούσε ναυτιλιακό πετρέλαιο ως καύσιμο κίνησης και θέρμανσης αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών, αλλά η λύση στο πρόβλημα είναι άλλη. Γνωστή και νομοθετημένη. Με κύρια παράμετρό της την τοποθέτηση συστημάτων εισροών-εκροών σε όλο το κύκλωμα παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης καυσίμων.

Τα μέτρα νομοθετούνται για να εφαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Οχι για να εκκρεμούν ανεκπλήρωτα επί χρόνια.

.«Αποκηρύσσουν» τον συλληφθέντα συνδικαλιστή ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ

Ουδεμία κομματική σχέση με τον συλληφθέντα για την υπόθεση του λσθρεμπορίου καυσίμων συνδικαλιστή του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν έχουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ., σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας τη σύλληψή του ανέφεραν: «Ο προφυλακισμένος συνδικαλιστής του υπουργείου Περιβάλλοντος όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ως "αγανακτισμένος" της πλατείας Συντάγματος και μέσω δημόσιων επιστολών του σε εφημερίδες μας εξύβριζε ως "διεφθαρμένους" που "χάσαμε την ιδεολογία μας"! Σύντομα οι πολίτες θα καταλάβουν ποιοι εκπροσωπούν το αντιμνημονιακό μέτωπο».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «δημοσιεύματα σε εφημερίδες που αναφέρουν, ότι ο συνδικαλιστής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων, ήταν συνδικαλιστής του ΚΚΕ, είναι ανυπόστατα και ψευδή. 

Ο εν λόγω συνδικαλιστής δεν είναι μέλος του ΚΚΕ, ούτε ανήκε ποτέ στο ΚΚΕ. Ήταν για χρόνια συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, που μόνο στις τελευταίες αρχαιρεσίες είχε συνεργαστεί με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. 

Το 2012 είχε κάνει δήλωση εκλογικής στήριξης στο ΚΚΕ και τίποτα περισσότερο».

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει εξαντλητική έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Όσοι όμως προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος το ΚΚΕ, θα αποτύχουν για μια ακόμη φορά».

.Κυρώσεις στην Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ

Το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε σήμερα να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων και του παγώματος των οικονομικών πόρων σε ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες, σε βάρος των προσώπων τα οποία ευθύνονται για τη βία στην Ουκρανία, όπως δήλωσε η Ιταλίδα ΥΠΕΞ Έμμα Μπονίνο.

Μιλώντας κατά την έξοδό της από την έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες η Μπονίνο δήλωσε ότι η θέση αυτή ελήφθη από κοινού και με τον Γάλλο, τον Γερμανό και τον Πολωνό υπουργό -οι τρεις τους, ο Λοράν Φαμπιούς, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι βρίσκονται στο Κίεβο, όπου διαπραγματεύονται με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την αντιπολίτευση.
«Η εφαρμογή της απόφασης θα προχωρήσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, μέσα στις επόμενες ώρες» τόνισε η Μπονίνο, σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν «την απαγόρευση έκδοσης βίζας και το πάγωμα των πόρων σε βάρος αυτών οι οποίοι διέπραξαν βίαιες ενέργειες».

Εξάλλου, ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας από το κέντρο του Κιέβου.

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και η υπηρεσία Υγείας του δήμου του Κιέβου έκαναν σήμερα λόγο για ένα συνολικό αριθμό 67 νεκρών, στις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, παρά το ότι η αντιπολίτευση έκανε λόγο για 60 νεκρούς μόνον σήμερα.

Η υπηρεσία υγείας του Δήμου του Κιέβου ανέφερε ότι οι 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις 06:00 σήμερα.
Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 13 νεκρούς αστυνομικούς αυτήν την εβδομάδα και τρεις σήμερα.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε προ ολίγου ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 100, επικαλούμενο και αυτό πηγές της αντιπολίτευσης.

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

.Την άρση ασυλίας και των μη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζητούν οι ανακρίτριες της υπόθεσης

Την άρση ασυλίας των μη υπόδικων υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζητούν με αίτημά τους προς τη Βουλή οι ανακρίτριες της υπόθεσης, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροκάλη.

Οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες ζητούν την άρση ασυλίας των βουλευτών, προκειμένου να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. 

Επιπλέον, κρίνουν ότι πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό την τροφοδοσία της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των ήδη κατηγορουμένων βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Ηλία Κασιδιάρη, Στάθη Μπούκουρα, Νίκου Μίχου, Γιάννη Λαγού και του γενικού γραμματέα της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου.

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ και των «58»

Σε «πολύ καλό» κλίμα και σε «θετική κατεύθυνση» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαν οι τριμελείς αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και των «58», στη Βουλή, σύμφωνα με στελέχη και των δύο πλευρών.

Όπως τόνιζαν, ο στόχος όλων είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να υπάρχει η τελική συμφωνία για το πλαίσιο της συνεργασίας, ενόψει της κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στη σημερινή συνάντηση δεν συζητήθηκαν πρόσωπα όσον αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε και τα θέματα του ονόματος και των συμβόλων του. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε αφενός στο γενικό πλαίσιο και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να εκπέμπει το εγχείρημα της συνεργασίας και το ευρωψηφοδέλτιο, και αφετέρου στη θεματολογία της Συνδιάσκεψης, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαρτίου.

Ως προς τον χαρακτήρα της Συνδιάσκεψης, πηγές της Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν ότι συζητήθηκε η διακήρυξη για το συνεργατικό σχήμα και πως κεντρικό θέμα θα αποτελούν οι ευρωεκλογές. Θα αναπτυχθούν θεματολογίες ως προς την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, τις μεταρρυθμίσεις, κ.α., σε σχέση με την Ελλάδα και την ΕΕ. 

Το δεύτερο μέρος της Συνδιάσκεψης θα αφορά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με βασικό πρόταγμα, ως προς αυτές, την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης και το να έχουν τον «πρώτο λόγο» οι τοπικές κοινωνίες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.