.Οι ηγέτες να ετοιμάζονται για τη διάλυση της ευρωζώνης


Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, τόνισε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια.

Ο Τουομιόγια δήλωσε πως οι φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για την διάλυση της ευρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».

«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος ή ο Βορράς θα αποχωρίσουν γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.

«Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα», κατέληξε ο Τουομιόγια.

.ΝΔ: Θέλετε επιστροφή στη δραχμή


Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δεν διαφώνησε με τις θέσεις που διατύπωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του Π. Λαφαζάνης σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

 «Ένας - ένας, με δηλώσεις τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του κ. Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

.ΓΕΣΑΣΕ: "Όχι" στη μείωση των συντάξεων των αγροτών


Να μην προχωρήσει σε περικοπές στις συντάξεις των αγροτών, ζητεί από την κυβέρνηση η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΓΕΣΑΣΕ). 

«Η τυχόν υιοθέτηση μέτρων σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΓΑ, όπως άλλωστε και των χαμηλοσυνταξιούχων άλλων ταμείων, εκείνο που κυρίως θα επιφέρει θα είναι απελπισία και απόγνωση σε χιλιάδες νοικοκυριά, αλλά και δυσπιστία με ό,τι αυτό συνεπάγεται έναντι της πολιτείας», σημειώνει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Η διάσωση της χώρας, συνεχίζει η ΓΕΣΑΣΕ, δεν περνά «μέσα από αντικοινωνικά μέτρα που εξαθλιώνουν περαιτέρω τον πληθυσμό, αλλά από μια δίκαιη πολιτική που μεταξύ άλλων τολμά να βάλει τέλος στη φοροδιαφυγή και στην ασυλία των κατόχων του αδήλωτου και αφορολόγητου πλούτου». 

.Αυξήθηκε κατά 23 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος


Σε 303,5 δισ. ευρώ διαμορφωνόταν στις 30 Ιουνίου 2012 το χρέος κεντρικής διοίκησης, από 280,2 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2012, σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης Δημοσίου Χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

Τα ταμειακά διαθέσιμα στα τέλη Ιουνίου ήταν 3,495 δισ. ευρώ, έναντι 4,401 στα τέλη Μαρτίου. Το ύψος των εγγυήσεων ήταν 20,007 από 20,046 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο.

Το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης διαφέρει από το Χρέος της Γενικής Κυβέρνησης (Χρέος κατά Μάαστριχτ) κατά το ποσό του ενδοκυβερνητικού χρέους και λοιπών στοιχείων που προβλέπονται από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών "ESA 95.

.Το σεξ μας κάνει …εξυπνότερους!


Tελικά ο σοφός λαός, έχει πάντα δίκιο. Ποιος δεν έχει ακούσει την έκφραση: Είναι μόνος του και έχει χαζέψει…
Έχετε αναρωτηθεί τι κρύβεται πίσω από αυτό; Την απάντηση δίνει μια έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Πρίνστον, σύμφωνα με την οποία όποιος κάνει συχνά σεξ, μεγαλώνει ο εγκέφαλος του, ενώ όποιος δεν κάνει, τότε ο εγκέφαλος του λειτουργεί σε… χαμηλότερες στροφές.
Σύμφωνα με την έρευνα το τακτικό σεξ διογκώνει τον εγκέφαλο και πολλαπλασιάζει τις συνάψεις του, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως λειτουργεί καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα.

Το σεξ παίζει και τον καταλυτικό ρόλο του αγχολυτικού και εάν σκεφτούμε παλαιότερες μελέτες που θέλουν το άγχος και τις διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις να εμποδίζουν την διόγκωση του εγκεφάλου, τότε καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί με το σεξ, ο εγκέφαλος διογκώνεται.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου έκαναν το εξής πείραμα σε ποντίκια. Διαχώρισαν τα αρσενικά σε 3 ομάδες. Στην πρώτη έβαλαν εκείνα που θα έκαναν καθημερινά σεξ με τα θηλυκά. Στη δεύτερη εκείνα που θα έκαναν σεξ μια φορά το 15νθήμερο και στην τρίτη έβαλαν εκείνα τα άτυχα ποντίκια που δεν θα έκαναν καθόλου σεξ.
Τι διαπίστωσαν;

Ότι τα ποντίκια που έκαναν καθημερινά σεξ, εμφάνισαν διόγκωση του εγκεφάλου τους, και αύξηση των εγκεφαλικών συνδέσεων τους, και αυτό γιατί το σεξ λειτουργούσε καταλυτικά και μείωνε το άγχος, ακόμη και εκείνο το άγχος της ανεύρεσης τροφής που έχουν τα ζώα.
Τα αποτελέσματα αναφέρει το iatropedia.gr, στις άλλες 2 ομάδες δεν εμφάνισαν κάποια εντυπωσιακή μεταβολή.

.Xρηματοδότηση 85 επιχειρηματικών προτάσεων, ενέκρινε το υπ. Ανάπτυξης


Εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης των προς χρηματοδότηση έργων των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης «Συνεργασία 2011- Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς Τομείς» από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Οι εγκρινόμενες προτάσεις, με βάση τη βαθμολογία τους, είναι συνολικά 85, ενώ το οριστικό ύψος της δημόσιας δαπάνης ανά πρόταση, θα οριστικοποιηθεί στη φάση κατάρτισης του Τεχνικού Παραρτήματος Έργου (ΤΠΕ) των προτάσεων που εγκρίνονται προς χρηματοδότηση (φάση διαπραγμάτευσης) προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι πληρούνται οι κύριοι όροι της προκήρυξης και του Οδηγού 

Εφαρμογής της Δράσης (ιδίως το απαιτούμενο ελάχιστο ποσοστό ιδιωτικής συμμετοχής ανά πρόταση), καθώς και ενδεχόμενες υποδείξεις των θεματικών επιτροπών αξιολόγησης.
Το συνολικό ποσό της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 60.783.218,75 ευρώ.

.Λειτουργούν μόνο οι 62 από τις λουτροπόλεις


«Άνυδρη» χρονιά για τις ελληνικές λουτροπόλεις εκτιμάται ότι θα είναι το 2012: η απόφαση των ασφαλιστικών ταμείων να βάλουν «μαχαίρι» στα λουτρικά επιδόματα των ασφαλισμένων, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, αναμένεται να κρατήσουν φέτος χιλιάδες συνταξιούχους εκτός των πισίνων με τα ιαματικά νερά.
Στο σκηνικό αυτό, η πτώση κίνησης στις ελληνικές λουτροπόλεις υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει το 80%, σε σχέση με το 2011, 
όταν τις είχαν επισκεφτεί περίπου 2-2,5 εκατ. λουόμενοι, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας Ανέστης Αναστασιάδης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι σε άλλες χώρες οι αφίξεις τουριστών για θεραπευτικό τουρισμό είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα, αναφέροντας ενδεικτικά την περίπτωση της γειτονικής Ιταλίας, όπου ξεπερνούν τα 20 εκατ. ετησίως, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του κλάδου.

Σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη, οι υψηλής ποιότητας ιαματικές πηγές της χώρας μας μπορούν σε λίγα χρόνια από σήμερα- με τις ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις και προγράμματα ανάπτυξης- να προσελκύουν πάνω από 10 εκατ. Έλληνες και ξένους τουρίστες ετησίως.

Σήμερα, από τις 82 οργανωμένες ελληνικές λουτροπόλεις (σ.σ. δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό οι εκατοντάδες, ακόμη, ιαματικές πηγές που έχουν εντοπιστεί), μόνο οι 62 λειτουργούν κανονικά.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.