ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ



.Πασχαλινή γιορτή 2014 για τα παιδιά!...Δ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά, μια γιορτή πασχαλινή, διοργανώνεται το Σάββατο12 Απριλίου 2014 στο κινηματοθέατρο «ΑΛΕΚΑ» (΄Γ Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου), από το Ν.Π Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.
Στις 11:00 το πρωί θα παρακολουθήσουμε την παιδική θεατρική παράσταση  «Ο Βασιλιάς Κλόουν», με πολύ τραγούδι, χορό και διαδραστικό παιχνίδι.

Υπόθεση Παράστασης: Η ιστορία του «Βασιλιά Κλόουν» εκτυλίσσεται σε μια κοινωνία που υποφέρει από τις σκληρές διαταγές του βασιλιά της. 
Ένας σαλτιμπάγκος σύμβολο αθωότητας και παιδικής φαντασίας έρχεται να ταράξει τα νερά δίνοντας πίσω τη χαρά και το γέλιο. 

Υπέρμαχος της δημοκρατίας και της εσωτερικής ελευθερίας, ο σαλτιμπάγκος λέει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν.

.Οι υπεράνθρωποι του Μπαλτάκου

Τον Τάκη Μπαλτάκο μου τον σύστησε ο Αντώνης Σαμαράς. Είχα πάει ένα βράδυ σε μια ταβέρνα της Κηφισιάς, την Κατσαρίνα, κι έπεσα πάνω τους. Κάθονταν οι δυο τους παρέα σ’ ένα απόμερο τραπεζάκι. Ήταν τα «πέτρινα χρόνια» του Αντώνη, τότε που όπως έλεγε «κοίταζε μαζί με τη γυναίκα του το ταβάνι». 

Δε μπορώ να θυμηθώ με σαφήνεια τη χρονιά, υπολογίζω πάντως ότι ήταν έναν περίπου χρόνο πριν ο Καραμανλής τον βάλει στο υπουργείο πολιτισμού. Η γενική εικόνα του άλλοτε προβεβλημένου αρχηγού της Πολιτικής Άνοιξης ήταν αποκαρδιωτική. Δυο μπακούρια κουτσοπίνανε στην άκρη μιας άδειας αίθουσας. Μετά...περισσότερα »

.Σύνεση και σχέδιο

Συμπληρώνεται σήμερα -με την άφιξη στην Αθήνα της Γερμανίδας καγκελαρίου και τα όσα αναμένεται να ανακοινώσει- η εβδομάδα που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σηματοδοτεί την αφετηρία της εξόδου της χώρας από την κρίση και τη σταδιακή επάνοδό της στη φυσιολογική οικονομική και πολιτική λειτουργία. 

Και μπορεί να είναι ακόμη πρόωρες τέτοιες εκτιμήσεις, αλλά ήδη σημειώνονται κινήσεις και ενέργειες που, αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια πρωτοβουλιών εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η έξοδος στις αγορές απέδωσε περισσότερα από τα αναμενόμενα. Το αντίστοιχο εγχείρημα από πλευράς Ιρλανδίας είχε αποφέρει απόδοση λίγο κάτω από το 6%, μία μονάδα πάνω από το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων. Και το μήνυμα για όσους δεν υπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες είναι σαφές: ο δρόμος των αγορών είναι ανοιχτός για τη χώρα μας.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι για να βγούμε από την κρίση θα πρέπει η ελληνική οικονομία να περάσει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και να αφήσει οριστικά πίσω της την πολυετή ύφεση. Αλλά ανάπτυξη χωρίς ισχυρή ιδιωτική οικονομία και αυξημένη επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπάρχει. Που όμως επίσης δεν υπάρχουν χωρίς επαρκή χρηματοδοτική ρευστότητα.

Αυτήν ακριβώς την προϋπόθεση διασφαλίζει η επιτυχής προσφυγή της χώρας στις αγορές. Η εμπιστοσύνη προς τα ελληνικά ομόλογα συνεπάγεται και εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες και μέσω αυτών εμπιστοσύνη στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Εκείνο που πλέον χρειάζεται είναι σύνεση και σχέδιο. Η σύνεση είναι απαραίτητη προκειμένου να μην αναβιώσουν συνήθειες και πρακτικές που μας έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Και το σχέδιο είναι επιβεβλημένο, γιατί η νέα Ελλάδα θα πρέπει να κτιστεί πάνω σε γερά και σταθερά θεμέλια.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού και της γερμανίδας καγκελαρίου παρουσία του υπουργού Οικονομικών. Αντώνης Σαμαράς και Άγκελα Μέρκελ θα υπογράψουν μνημόνιο συναντίληψης για τη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
Ακολούθως θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου. Νωρίτερα σε δηλώσεις τους από το Χίλτον όπου παρέστησαν σε φόρουμ για την επιχειρηματικότητα η κ.Μέρκελ τόνισε οτι μετά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες.
Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα που στα επόμενα της βήματα, δηλαδή στα βήματα της ανάπτυξης, θα δίνει έμφαση στην εξωστρεφεια, την καινοτομία και την εμπορευματικότητα αγαθών και υπηρεσιών, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

.«Οι εκλογές είναι στιγμή συστράτευσης»

Τη σημερινή εξέλιξη, της επανόδου της χώρας στις αγορές, που «επιβεβαιώνει με τον πιο πανηγυρικό και χειροπιαστό τρόπο την αλλαγή σελίδας και την επάνοδο στην ομαλότητα» συνέδεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τις προσπάθειες και το κόστος που κατέβαλε «πρωτίστως» και «μόνο του για μεγάλο διάστημα» το ΠΑΣΟΚ και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κυβερνήσεών του σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ώστε να αναδείξει τον ρόλο τού ΠΑΣΟΚ στις εξελίξεις. 
Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στη Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε τη σημασία τη...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.