. Πόρισμα καταπέλτης για Καζάκο από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης....ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Σε πόρισμα-κόλαφο για τον Γιάννη Καζάκο και τις παράνομες προσλήψεις της ΚΕΔΗΖ, κατέληξε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προτείνοντας την πειθαρχική του δίωξη απ’ την Αποκεντρωμένη, αλλά και την ποινική του παραπομπή για τουλάχιστον 4 κακουργήματα.

Πρόκειται για ένα ηχηρό ράπισμα προς τον τέως δήμαρχο και τη ΔΑΔΑ για το σύστημα πελατείας που εξέθρεψαν (ή ανέχτηκαν) στο δήμο Ζωγράφου, παραβαίνοντας κάθε έννοια δικαίου και βλάπτοντας το κοινό συμφέρον.
Τις διαπιστώσεις όμως του πορίσματος καλούνται να «ακούσουν» και όσοι εξ άλλων χώρων φλερτάρουν με την εύνοια και τη συντήρηση φαινομένων που «γέννησε» η περίοδος Καζάκου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιθεωρητές:

-Ζητούν απ’ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζωγράφου να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

-Ζητούν από την Αποκεντρωμένη την πειθαρχική δίωξη του Γ. Καζάκου και της άμεσης συνεργού του στις λογιστικές «αλχημείες» Χρυσούλας Παπά, γεγονός που αναμένεται να καταλήξει και στην απομάκρυνση της τελευταίας από την υπηρεσία.

-Δεν ζητούν την πειθαρχική δίωξη των δημοτικών συμβούλων που είχαν την επίμαχη περίοδο αρμοδιότητα στα θέματα των δυο αστικών εταιρειών του Δήμου και της ΚΕΔΗΖ, επειδή σήμερα δεν έχουν την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

-Παραπέμπουν για τα «περαιτέρω» την υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια.

Περιβόλι αυθαιρεσιών

Η αναλυτική έκθεση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες αποτελεί ένα πραγματικό περιβόλι αυθαιρεσιών, από τις πιο ευφάνταστες μέχρι τις πιο κυνικές. Αρκεί να αναφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, για να καταλάβει ο αναγνώστης του λόγου το αληθές:

-Κάποιοι από αυτούς που προσλήφθηκαν το 2005, αναφέρονται στις καταστάσεις με στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας που εξέδωσαν το 2007!

-Κάποιοι, την ώρα που εφέροντο να μισθοδοτούνται από την ΚΕΔΗΖ, έπαιρναν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ!

-7 «εργαζόμενοι» κηρύχτηκαν ως πλεονάζον προσωπικό από τις δυο αστικές εταιρείες που διαλύθηκαν, χωρίς να έχουν ποτέ οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τις εν λόγω εταιρείες!

-Η εξουσιοδότηση με την οποία προχώρησε ο Γιάννης Καζάκος στην κήρυξή τους ως πλεοναζόντων ΔΕΝ δόθηκε ποτέ από ΚΑΝΕΝΑ δημοτικό συμβούλιο, ήταν πλαστογραφημένη από τον ίδιο!

-Άλλες μισθοδοτικές καταστάσεις τηρούνταν στο Δήμο, άλλες εφαρμόζονταν και άλλες έφτασαν, όταν ζητήθηκαν, στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Αυτά είναι μόνον κάποια ενδεικτικά παραδείγματα από το πόρισμα, που όπως είπαμε σύντομα θα δημοσιευτεί, και τότε ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα πάρουν μια καλή «γεύση» από το βίο και την πολιτεία της περιόδου Καζάκου.

Φυσικά, η όλη ιστορία πέρα από το πειθαρχικό και ποινικό μέρος, έχει πολιτικές προεκτάσεις και απομένει στους «επιγόνους», στα σχήματα που θα διαδεχτούν τη ΔΑΔΑ και στους ανθρώπους που θα τα στελεχώσουν να δείξουν κατά πόσον μπορούν να πάρουν αποστάσεις από το παρελθόν της παράταξης, αρθρώνοντας ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο.

Το σίγουρο είναι πως το εν λόγω πόρισμα αναμένεται να αποτελέσει και την οριστική ταφόπλακα της πάλαι ποτέ κραταιής κεντροδεξιάς παράταξης, ενώ αποτελεί και κακό μαντάτο όχι μόνο για τους εναπομείναντες συνεργάτες του τέως δημάρχου αλλά και για τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο στον οποίο ο κ. Καζάκος είχε δώσει το δαχτυλίδι και ανέμενε να αντλήσει δυνάμεις από το πολιτικό κεφάλαιο του τελευταίου.

Οι φυγόκεντρες δυνάμεις που είχαν ήδη σχηματιστεί προβλέπεται να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο και να συμβάλλουν στην περαιτέρω πολυδιάσπαση του χώρου τώρα που ο συνδετικός κρίκος που κρατούσε τις όποιες ισορροπίες, ο κ. Καζάκος, φαίνεται να απομακρύνεται για τα καλά από τα πολιτικά πράγματα της πόλης.

Οι τελευταίες εξελίξεις ωστόσο φέρνουν σε δύσκολη θέση και παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που κράτησαν μία μάλλον αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στο ζήτημα των επίμαχων συμβάσεων.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην τοποθέτηση της Ράνιας Νενεδάκη από το Κίνημα στην πόλη κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Ιανουαρίου, όπου είχε ταχθεί αιφνιδιαστικά και σε αντιδιαστολή με την μέχρι τότε στάση της παράταξής της, υπέρ των εν λόγω «εργαζομένων».
 Το γεγονός αυτό οδήγησε την παράταξή της να πάρει άμεσα αποστάσεις από τη θέση που εξέφρασε, ενώ λίγες ημέρες αργότερα επιχείρησε να τα μαζέψει και η ίδια σε συνέντευξή σε τοπικό μέσο.

Το ίδιο ισχύει και για την παράταξη «Μαζί για την πόλη μας» της κας Τίνας Καφατσάκη. Ενώ σωστά, όπως αποδεικνύεται, είχε καταγγείλει τις εν λόγω προσλήψεις το 2009, μόλις τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της απομάκρυνσής τους άρχισε να τα μασάει και να κρατάει αποστάσεις, μέσω του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Χάρη Σταματάκη.

Ενισχυμένος από τις εξελίξεις βγαίνει ο νυν δήμαρχος Κώστας Καλλίρης, ο οποίος και είχε προβεί στην απομάκρυνση των ατόμων αυτών, υπό την κατακραυγή τότε σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης.
Από την μία ο χώρος της κεντροδεξιάς, ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, από την άλλη η Αριστερά αντιμετωπίζει εσωτερικές αντιφάσεις, που είχαν ήδη φανεί και στη συζήτηση του εν λόγω ζητήματος.

.«Η μείωση προσωπικού στο Δημόσιο θα γίνει νόμιμα και βάσει του Συντάγματος»


Μείωση προσωπικού μέσα από ένα μείγμα λύσεων προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη που είχε με τους κυβερνητικούς εταίρους. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα υπάρξει μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, η οποία θα ξεκινήσει από τους επίορκους και θα συνεχιστεί με συνταξιοδοτήσεις, εθελούσιες εξόδους, αξιολογήσεις και δικαστικές αποφάσεις. 

Τόνισε επίσης ότι θα υπάρξουν και ειδικά κίνητρα για ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Επίσης θα υπάρξουν αξιολογήσεις φορέων του Δημοσίου και ανάλογα με τα αποτελέσματα, μπορεί να ακολουθήσουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις. 

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η συζήτηση για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απολύτως απαραίτητη για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. «Δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να έχουμε διαπραγμάτευση με την τρόικα για όλα τα θέματα. 

Πρέπει να κλείσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα, αιχμή των οποίων είναι η Δημόσια Διοίκηση. Σήμερα διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο που ελπίζουμε να γίνει αποδεκτό από την τρόικα μέχρι το βράδυ της Κυριακής. [...] Είναι ένα πλαίσιο λογικό και δίκαιο». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες για την αναμόρφωση του Δημοσίου και τη μείωση του προσωπικού θα γίνουν «νομίμως και βάσει των διατάξεων του Συντάγματος». 

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους αριθμούς υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν, αν και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για αποχώρηση 4.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013

.ΚΚΕ: Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ


«Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει ένα και μόνο στόχο: να εξασφαλίσει την έξοδο της καπιταλιστικής οικονομίας από τη βαθιά της κρίση φορτώνοντας τα βάρη στο λαό, με οδηγό τον ευρωμονόδρομο» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προστίθεται ότι «η αγωνία του λαού είναι να γλιτώσει από αυτά τα βάρη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ και απαλλαγή από την εξουσία των μονοπωλίων». 

«Σε αυτή την προοπτική πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα οικοδομώντας τη δική τους Λαϊκή Συμμαχία. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί σε αυτό τον αγώνα και θα συμβάλλει ακόμη πιο αποφασιστικά με οδηγό τις αποφάσεις του 19ου Συνέδριου» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

.Συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας σε τεχνικό επίπεδο


Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο επετεύχθη μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες που παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις, και έτσι άνοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει πλήρης συμφωνία έως και την προσεχή Τρίτη, ειδάλλως η δόση των 2,8 δισ. ευρώ (που αποτελεί «υπόλοιπο» από τον περασμένο Δεκέμβριο), δεν μπορεί να εκταμιευθεί εντός του Απριλίου. 

.Κριτική εκ των έσω για την Α. Μέρκελ


Με αφορμή την επίσημη ίδρυση, αύριο, του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (Alternative fuer Deutschland, AfD) που υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο επικεφαλής του Συνδέσμου Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για τη μεσαία τάξη Γιόζεφ Σλάρμαν καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματός του για την αποξένωση των ψηφοφόρων του, οι οποίοι φαίνεται να στηρίζουν σήμερα τον νέο σχηματισμό.

«Η AfD απευθύνεται σε πολλούς από τους παραδοσιακούς υποστηρικτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), οι οποίοι απομακρύνθηκαν λόγω του πνεύματος εκσυγχρονισμού του κόμματος», υποστηρίζει ο κ. Σλάρμαν 

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus» και καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος, η οποία, όπως λέει, «έπρεπε να είχε αντιδράσει ήδη από καιρό». Προειδοποιεί μάλιστα για τον κίνδυνο το νέο κόμμα να στερήσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου «καθοριστικές ψήφους».

Για το ενδεχόμενο η AfD να οδηγήσει τελικά στην εξουσία τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους κάνει λόγο και ο Στέφαν Βέρχαν, εγγονός του Κόνραντ Αντενάουερ, ο οποίος το 2012 είχε αποχωρήσει από το CDU σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Διάσωσης και επανήλθε πρόσφατα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.