.Κουτσούμπας: Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία

«Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, αφού προεκλογικά είχε κάνει σημαία την κατάργησή τους, αλλά διαπραγματεύεται νέο μνημόνιο.Σήμερα δεν έγινε ούτε καν ενημέρωση απλά ακούσαμε ξανά συνθήματα προεκλογικά, σε μία συζήτηση παρωδία. 

Ο ελληνικός λαός καλό είναι να γνωρίζει τι συμβαίνει και τη διαφορά των τρικ και της απάτης από την αληθινή ενημέρωση. Προσπαθείτε να αποκρύψετε πίσω από παραπλανητικά συνθήματα ότι δεσμεύεστε να συνεχίσετε στο δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων», τόνισε ο γ.γ του ΚΚΕ για τι κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να παρουσιάσει ως υπερήφανη διαπραγμάτευση» τις ιδιωτικοποιήσεις και χρησιμοποιεί «παραπλανητικά συνθήματα για τέλος λιτότητας και αντιυφεσιακά μέτρα», 

ενώ πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων «όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο κατάργησης των μνημονίων, αλλά προχώρησε σε νέα συμφωνία επέκτασης των μνημονίων» και επί 40 μέρες «δεν έφερε στη Βουλή την συμφωνία για συζήτηση».  

.Συστράτευση της αντιπολίτευσης στην εθνική προσπάθεια, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Τη συστράτευση της αντιπολίτευσης στην εθνική προσπάθεια προκειμένου να μπει τέλος στη λιτότητα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο ενημέρωσης της Βουλής για τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

 Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες που δεν κρύβονται πια: «Επιδιώκουμε έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους. Αλλά άνευ όρων συνθηκολόγηση μην περιμένετε από εμάς. 

Αυτός είναι ο λόγος που δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που μας στηρίζει η κοινωνία». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να απαντήσουν απόψε αν θα στηρίξουν... περισσότερα »

.Ενδεχόμενο αναθεώρησης των μηνιαίων στόχων του προϋπολογισμού

Στο ενδεχόμενο αναθεώρησης των μηνιαίων στόχων του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, αναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. «Ο προϋπολογισμός τρέχοντος έτους εκτελείται σύμφωνα με τον ψηφισμένο από τη Βουλή των Ελλήνων Προϋπολογισμό του 2015.

 Οι μηνιαίοι στόχοι ενδέχεται να αναθεωρηθούν βάσει του νέου στόχου που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους και ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος για το ύψος του πρωτογενούς πλεονά... περισσότερα »

.Μαξίμου: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις στο Brussels Group»

 "Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται σε καλό κλίμα και αναγνωρίζεται - και από τις δύο πλευρές - ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης" αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Απαντώντας σε "διάφορα δημοσιεύματα που επιμένουν να παρουσιάζουν ότι η ελληνική πλευρά είτε είναι «απροετοίμαστη» είτε ότι «υπάρχουν τριβές» μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας", οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι "αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα". 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση η ελληνική πλευρά έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες και προσθέτει ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες.

Η διαβούλευση πάντως συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση, διαβεβαιώνουν οι κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες.

Σχετικά με την δημοσιεύματα για την λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανταποκρίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε σημεία της λίστας που έχει στείλει η Κυβέρνηση στο Brussels Group, ωστόσο, διευκρινίζουν, "δεν εκφράζουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, αφού υπάρχουν σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση".

.Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στο αρχηγείο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, σε πύλη του γενικού επιτελείου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ στο Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, όταν ένα αυτοκίνητο επιχείρησε να παραβιάσει την είσοδο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το MyFoxDC, που ανήκει στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News, τουλάχιστον δύο άνθρωποι νοσηλεύονται και ένας έχει σκοτωθεί.
Η NSA αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. Αναμένεται ωστόσο ότι θα εκδώσει μια ανακοίνωση για το θέμα αργότερα σήμερα.

Εκτός από την NSA, στο Φορτ Μιντ, την αμερικανική βάση που φρουρείται από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φιλοξενούνται επίσης η Στρατιωτική Σχολή Πληροφοριών και η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ.

.Κομισιόν: Οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και θα συνεχιστούν και στην Αθήνα

Θετικό σημάδι που δείχνει τη βούληση και τη σοβαρότητα όλων των πλευρών να διαβουλευθούν με εποικοδομητικό τρόπο, συνιστά το γεγονός ότι οι συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων διεξήχθησαν όλο το Σαββατοκύριακο και συνεχίζονται και σήμερα, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Brussels Group, αλλά, όπως σημείωσε, «δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία και για τον λόγο αυτόν οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων». 

Στόχος όλων αυτών των διαβουλεύσεων είναι να διασφαλιστεί ότι αυτός ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων είναι αξιόπιστος και ολοκληρωμένος, δήλωσε ο Μ. Σχοινάς. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των συζητήσεων, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) θα συζητήσει το ελληνικό ζήτημα στην επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να διερευνηθεί ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει πρόοδος. Ανέφερε, επίσης, ότι ενδέχεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης πριν από το Πάσχα των καθολικών και άλλη μία συνεδρίαση, η οποία είναι ήδη προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου.

Τέλος, ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι αρμόδιο όργανο για την εκταμίευση των δόσεων είναι το Eurogroup, σε συνέχεια προπαρασκευαστικών συζητήσεων στο επίπεδο Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης.

.WSJ: Περαιτέρω εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων ζητούν οι πιστωτές

Το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να συζητήσει για τις ελληνικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης οι οποίοι θεωρούν πάντως ελάχιστα πιθανό να συνεδριάσει το Eurogroup πριν από τα μέσα Απριλίου για να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. 

Οι αξιωματούχοι θεωρούν, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ότι οι ελληνικές προτάσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι τόσο λεπτομερείς, ώστε να ικανοποιήσουν τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, καθιστώντας πιθανότερο ότι η Αθήνα θ...περισσότερα »

.Υπό κατάληψη το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, από αντιεξουσιαστές

Υπό κατάληψη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου και ανάρτησε πανό, με αιτήματα που αφορούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' του λεγόμενου «τρομονόμου» και την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.