.NEKΡΟΣ Ο ΚΟΛΑ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ, έχει τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά στο πόδι,μετά από την συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και Αλβανών δραπετών, κοντά στη Γέφυρα της Βροσύνας,σήμερα τα ξημερώματα.

Ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο... 
νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων,προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τον άλλο επικίνδυνο δραπέτη Ιλίρ Κούπα.

.''Η ΧΩΡΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ''

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικών και όχι εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής...

Όπως είπε, θέλουμε αλλαγή πολιτικών όχι για να ξηλωθεί το πρόγραμμα προσαρμογής, ούτε να διαγραφεί δήθεν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους με απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά με στόχο να πετύχει το πρόγραμμα. «Πρέπει επιτέλους να μπει πάτος στο βαρέλι της ύφεσης», πρόσθεσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο συνδυασμός λιτότητας, υπερφορολόγησης, αδύναμου εισπρακτικού μηχανισμού και εκτεταμένης φοροδιαφυγής, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία.
Για την κινητικότητα είπε πως η βίαιη μετατροπή της κινητικότητας από ζωτικής σημασίας μέτρο για την αναγκαία ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού, σε μέσο οριζόντιων και χωρίς αξιολόγηση απολύσεων, συνιστά οπισθοδρόμηση.

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις που καταλογίζονται στον κ. Μανιτάκη, τόνισε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν στους υπουργούς των επί μέρους υπουργείων που δεν ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην υποχρέωσή τους να προωθηθούν οι πειθαρχικές υποθέσεις και οι υπό συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμοί. 

«Όσο συμμετείχε η Δημοκρατική Αριστερά στην κυβέρνηση δεν πέρασε η πρόθεση της τρόικας να μετατρέψει τις απολύσεις σε ενσάρκωση της διοικητικής Μεταρρύθμισης», συμπλήρωσε.
Συνεχίζοντας σημείωσε ότι, πέρα από την ΕΡΤ, υπήρξαν και άλλες ενέργειες στο παρελθόν από την πλευρά της ΝΔ που δημιουργούσαν προβλήματα στην συνοχή της κυβέρνησης. 

«Ο κ. Σαμαράς με την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και μάλιστα μόνον με τις υπογραφές των υπουργών της ΝΔ και το εν συνεχεία κλείσιμο της ΕΡΤ, τέντωσε το σκοινί μέχρι που αυτό έσπασε. Είχε επιλέξει τις εκλογές και είναι άλλο ζήτημα ότι ανέκ ρουσε πρύμνα», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος τέλος στον κ. Βενιζέλο, είπε πως η κίνηση που επέλεξε να ταυτιστεί με τις επιλογές της ΝΔ δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά.

.Απόλυτος κυρίαρχος ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κέρδισε τις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα για τη Γερουσία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά κανάλια, κάτι που του δίνει την άνεση να συνεχίσει την πολιτική της οικονομικής ανάκαμψης και της διπλωματικής ισχύος.

Με τη λήξη της ψηφοφορίας στις 20:00 (τοπική ώρα) και με βάση τις πρώτες καταμετρήσεις, ο συνασπισμός που σχηματίστηκε από το δεξιό Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα (PLD) και το κεντρώο Νέο Κομέιτο εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία της Άνω Βουλής, σύμφωνα με το κανάλι NHK.

Μόνο του, το PLD, του οποίου ηγείται ο Άμπε, εξασφάλισε τουλάχιστον 63 έδρες (και τουλάχιστον 73 μαζί με το Νέο Κομέιτο) από τις 121 που κρίνονταν σήμερα.

Το αποτέλεσμα αυτό αποφέρει στο συνασπισμό ένα ελάχιστο 132 εδρών, δέκα περισσότερες από την απόλυτη πλειοψηφία.

.Συνάντηση Τζ. Λιου με Ιω. Στουρνάρα

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού. 
Ο κ. Λιού είχε συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα, παρόντων του υπουργού αναπληρωτή και του υφυπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Μαυραγάνη αντίστοιχα.
 
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Λιού (τον οποίο, ο υψηλόβαθμος αυτός παράγοντας, χαρακτήρισε ως τεχνοκράτη και οπαδό της θεωρίας του Κέινς) «αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς και δεν έδειξε να ανησυχεί για κάτι». 

Ερωτηθείς δε, για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στο πρακτορείο Bloomberg ότι «οι Έλληνες έχουν δύσκολες αποφάσεις μπροστά τους», ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε πως η ελληνική πλευρά μετέφερε στον Αμερικανό αξιωματούχο ότι «αντίθετα, έχει πλέον καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος».

Αυτή την ώρα, ο κ. Λιού συναντάται με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.