.Η δόση μαμούθ έφερε πολιτική ανατροπή - Μπροστά η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις


Τα 50 δισ. της δόσης μαμούθ και η αίσθηση που έχουν οι πολίτες ότι η χώρα έκανε ένα βήμα πίσω από το χείλος της καταστροφής ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό και φέρνουν την Νέα Δημοκρατία να παίρνει «κεφάλι» από το ΣΥΡΙΖΑκαι να προηγείται σε 4 δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, για το Βήμα της Κυριακής, παρουσιάζεται προβάδισμα 1,7% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι: ΝΔ 22,9%, ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, Χρυσή Αυγή 10,5%, ΠΑΣΟΚ 7,2%, ΚΚΕ5,5%, ΔΗΜΑΡ 4,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα έχουν συνολικό ποσοστό 6,4%.

Η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο 42% και στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται από τον Αλέξη Τσίπρα κατά 17,7% (46,9% ο κ.Σαμαράς και 29,2% ο κ.Τσίπρας).

Στο ερώτημα αν η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ανάγκη η χώρα τώρα, το 52,5% απαντά αρνητικά και το 45,5% θετικά, ωστόσο, η πλειοψηφία (44,2%) θεωρεί ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του κ.Σαμαρά είναι καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της δεκαετίας, σε σχέση με μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που την επιλέγει το 33,1%.

Σε δημοσκόπηση της ΜRΒ, που δημοσιεύει η Real News, η ΝΔ προηγείται με μια μονάδα συγκεντρώνοντας το 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.

Σε δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα", η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 23,4 του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 4,8%.

Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την ΜRΒ, με ποσοστό 44% των ερωτηθέντων και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ το 27,5% δεν επιλέγει κανέναν από τους δύο.

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει και τις θετικότερες γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, οΠάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα Παραπολιτικά εμφανίζει μπροστά με 0,4% τη ΝΔ . Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,5% , ο ΣΥΡΙΖΑ 25,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,8%, το ΠΑΣΟΚ ΜΕ 5,3% , η ΔΗΜΑΡ με 5,2 %, το ΚΚΕ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%

.Η προανακριτική επιτροπή ζητά από τον Μεϊμαράκη να εγκρίνει τις ανοιχτές συνεδριάσεις


Μια «Σολομώντεια λύση» φαίνεται πως αναζητούν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που εξετάζει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα «εσωτερικά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ της πρότασης του προέδρου Χρήστου Μαρκογιαννάκη για δημόσιες συνεδριάσεις με την παρουσία κάμερας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει επιφυλάξεις διά στόματος Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, η απόφαση της διάσκεψης των προέδρων αναμένεται πως δεν θα είναι θετική. «Είμαστε κολλημένοι στις αγκυλώσεις του παρελθόντος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτο είναι όμως το γεγονός πως η Επιτροπή ζητάει να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής και να γίνουν δημόσιες οι συνεδριάσεις μιας επιτροπής που έχει ανακριτικό ρόλο, κάτι που είναι αντίθετο στο Σύνταγμα και έχει προκαλέσει αρκετές απορίες σε νομικούς κύκλους.

Το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, από την πλευρά του, γνωμάτευσε ότι δεν είναι δυνατόν να δίδονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής.
Δύο μήνες ακόμα δουλειάς

Παράλληλα, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής εκτίμησε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διεργασίες της, ενώ πρόσθεσε πως οι 28 συνεργάτες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μαζί με άλλους 15, θα εξεταστούν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να κερδηθεί χρόνος.

.Αγρότες, ΠΝΟ και τρομοκρατία στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών


Στο Μέγαρο Μαξίμου θα συναντηθούν στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, με σκοπό να καθορίσουν μια κοινή γραμμή απέναντι σε κρίσιμα θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα της συνάντησης 
των τριών αρχηγών θα βρεθούν όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, 
με κυριότερο αυτό της τρομοκρατίας, μετά τις συλλήψεις των δραστών για τις ληστείες στην Κοζάνη και τον εντοπισμό της γιάφκας στο Χαλάνδρι, αλλά και την αποστολή σφαίρας στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συζητήσουν και τα για συνεχή μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από τα μέτωπα των αγροτών και των ναυτεργατών, για το οποίο αποφασίστηκε το μέτρο της επιστράτευσης.

Παράλληλα στο τραπέζι της συζήτησης θα πέσει η φορολογία των ακινήτων, αλλά και οι επιθέσεις -ακόμα και από βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση- εναντίων του Γιάννη Στουρνάρα.

.ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ...


Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας με θέμα «Φορολογία ακινήτων: από την κλοπή του εισοδήματος στην δήμευση της ακίνητης περιουσίας...
των πολιτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

«Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα : «Φορολογία ακινήτων: από την κλοπή του εισοδήματος στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών»

Στο ζήτημα της φορολόγησης των ακινήτων η κυβέρνηση ακολουθεί μια άκρως παράλογη, βάρβαρη και αδιέξοδη πολιτική. Σε συνθήκες μείωσης του ΑΕΠ κατά 20% τα τελευταία τέσσερα  χρόνια – όταν δηλαδή το παραγόμενο εισόδημα στη χώρα έχει μειωθεί κατά 50 δισ. ευρώ – ο πενταπλασιασμός των φόρων για την κατοχή των ακινήτων ουσιαστικά αποτελεί δήμευση της περιουσίας των πολιτών.

Αυτές τις ημέρες οι πολίτες της χώρας αναμένουν τα σημειώματα για την καταβολή πέντε φόρων, ενώ την ίδια ώρα η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή οργιάζουν και η νόμιμη φοροαπαλλαγή για τους έχοντες και κατέχοντες θεσμοθετείται.

Επειδή οι πολίτες, άνεργοι, εργαζόμενοι και μικροϊδιοκτήτες  στην χώρα μας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής, επειδή εξοντώνονται τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα,

Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός:

1. Αντί να εκβιάζει τους φορολογούμενους με νέα μέτρα και φόρους γιατί δεν προχωρά στην  δημιουργία πλήρους και καθολικού περιουσιολογίου, όπου θα καταγραφεί το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που κατέχουν οι πολίτες, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας; 

Γιατί δεν προχωρά στην αντικατάσταση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας με τον Φόρο Μεγάλης Περιουσίας, ώστε το φορολογικό σύστημα να γίνει δίκαιο και αποδοτικό;

2. Γιατί δεν εξετάζει την αυστηροποίηση των ποινών  στις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και δεν μεριμνά ώστε οι λίστες καταθετών με μεγάλα χρηματικά ποσά που φυγαδεύτηκαν από την Ελλάδα να ελεγχθούν και να φορολογηθούν;»

.«Κανείς δεν έχει εξηγήσει πώς θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα»


Η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει θεμελιώδη προβλήματα, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Goldman Sachs, και οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταρτίσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα, οι οποίες αντιμετωπίζουν και τα σοβαρότερα προβλήματα.

«Κατά την άποψή μου, κανείς δεν έχει καταφέρει να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ευρώπης», δήλωσε ο Cohn, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. 

«Κανείς δεν μας έχει εξηγήσει με σαφήνεια πως θα δημιουργηθεί ανάπτυξη στην Ελλάδα, την Ισπανία και τις άλλες χώρες της περιφέρειας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η οικονομία της ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,1% φέτος, πριν επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014.

Όπως υπογραμμίζει ο Cohn, τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν είναι αρκετά για να ενισχύσουν την ανάπτυξη.

«Υπάρχει μια καλή βραχυπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα, η οποία ωστόσο δεν δημιουργεί οικονομική ανάπτυξη, αλλά μόνο χρηματοπιστωτική σταθερότητα για το τραπεζικό σύστημα», εκτιμά ο πρόεδρος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας

.«Περιττά τα σχόλια για τη σοβαρότητα του Σκουρλέτη...»


Έλλειψη σοβαρότητας αποδίδει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ανακοίνωσή με την οποία σχολιάζεται η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη ότι ο Νίκος Δένδιας είναι ο «ηθικός αυτουργός βασανισμού συλληφθέντων».

«Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης "ξαναχτύπησε". Χθες, δεν τόλμησε να διαφοροποιηθεί από Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια σαν "σύγχρονο νεοναζί" (!), παρέχοντας απόλυτη κάλυψη στην εξαχρείωση της πολιτικής ζωής. 

Σήμερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να ισχυρισθεί, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας είναι ο "ηθικός αυτουργός βασανισμού συλληφθέντων"!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του υπουργείο Προστασίας.

«Είναι ο ίδιος που είχε χαρακτηρίσει "είδη καθημερινής ανάγκης" τα μπουκάλια για μολότοφ στη "Βίλλα Αμαλία", μαζί με τα κοντάρια, τα ρόπαλα και τα άλλα πολεμοφόδια που βρέθηκαν εκεί. Τα σχόλια για τη σοβαρότητά του περιττεύουν…», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου

.«Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η παιδική επαιτεία»


Ερώτηση για τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο της παιδικής επαιτείας κατέθεσαν στη Βουλή 13 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς διευκρινίσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα.

«Ο θανάσιμος τραυματισμός εντεκάχρονου κοριτσιού, το οποίο καθάριζε τζάμια αυτοκινήτων στα φανάρια της Θεσσαλονίκης, από διερχόμενο λεωφορείο αναδεικνύει κατά τον τραγικότερο τρόπο το οξύτατο πρόβλημα της παιδικής επαιτείας και της ανεπαρκούς μέριμνας από την πλευρά της πολιτείας για την εξάλειψη του φαινομένου που συναντάται σε κάθε πόλη της Ελλάδας», 

τονίζουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως «αποτελεί υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία αυτών των παιδιών».

Τα ερωτήματα που απευθύνουν οι βουλευτές του κόμματος στους αρμόδιους υπουργούς είναι τα εξής:

1.Ποια στοιχεία (ποσοτικά, ποιοτικά) έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για τα παιδιά που εξωθούνται στην επαιτεία ή την παιδική εργασία - θύματα εκμετάλλευσης επιχειρηματικών κυκλωμάτων;

2.Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το φαινόμενο της παιδικής επαιτεία και να τιμωρούνται αυστηρότατα οι υπαίτιοι για την έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο;

3. Ποιος φορέας καταγράφει, ελέγχει και αποκαθιστά αυτά τα χιλιάδες παιδιά και ποιες δομές πρόνοιας, αποκατάστασης και ψυχοκοινωνικής στήριξης βρίσκονται σε λειτουργία στην Ελλάδα; Με ποια αποτελέσματα;

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.