.Απαιτήσεις - σοκ: Ζητούν κατάργηση ΕΚΑΣ, ΦΠΑ 11% και 23%, ομαδικές απολύσεις, «ψαλίδι» στις συντάξεις

*Με σκληρή γραμμή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη τροπή τις διαπραγματεύσεις, παρουσιάστηκε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ στην σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα η οποία ξεκίνησε στις 9.30 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα. Στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο παρουσία και του Γ. Ντάισελμπλουμ.* 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές, μέσω του κ. Γιούνκερ επιμένουν στην κατάθεση πολύ δύσκολων μέτρων τα οποία είναι αδύνατον να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση. Από τα μέχρι τώρα πληροφορίες φαίνεται ότι υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και θα συνεχιστεί η προσπάθεια να μειωθεί η χαώδης,... περισσότερα »

.47 σελίδες με φόρους και μέτρα -Αυτή είναι η ελληνική πρόταση

Μία σειρά από φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα περιλαμβάνει η πρόταση της Ελλάδας στους δανειστές προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. 

Στο έγγραφο των 47 σελίδων που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς περιλαμβάνονται μέτρα όπως: · έκτακτη εισφορά 5-10% στις μεγάλες επιχειρήσεις με καθαρά κέρδη άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ · αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ · αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στο 13% από 10% · τρεις συντελεστ... περισσότερα »

.Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τσίπρας ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση αύριο στη Βουλή

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πρόθεσή της να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει σειρά διαβουλεύσεων με κυβερνητικά στελέχη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συνεδρίαση του κυβερνητικού ή του υπουργικού συμβουλίου. Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις προ... περισσότερα »

.Ενόχληση της Λαγκάρντ για την ομαδοποίηση των δόσεων -Διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα αψηφά το Ταμείο

Αν και το θέμα ήταν στα χείλη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, το ελληνικό αίτημα προς το ΔΝΤ για ομαδοποίηση των δόσεων αιφνιδίασε, κυρίως έπειτα από τις αντίθετες δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες. 

Αν και το αίτημα έγινε αποδεκτό, άλλωστε όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου υπάρχει σχετική απόφαση προ δεκαετιών, η Κριστίν Λαγκάρντ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από αυτή την κίνηση, όπως μετέδωσε το Mega.

 Κάτι αναμενόμενο, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωνε πως είναι βέβαιη ότι η Ελλάδα θα πληρώσει κανονικά τη δόση της Παρασκευής, επικαλούμενη... περισσότερα »

.Η συμφωνία τραβάει τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ από το μανίκι... Τρικυμία προκάλεσε στο εσωτερικό της κυβέρνησης το σχέδιο 5 σελίδων

Τρικυμία προκάλεσε στο εσωτερικό της κυβέρνησης το σχέδιο 5 σελίδων που έδωσαν μέσω Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα οι δανειστές. Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μόλις ενημερώθηκαν για τις απαιτήσεις των εταίρων αντέδρασαν εντονότατα. 

Μάλιστα κορυφαίοι υπουργοί με δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν πως μία τέτοια συμφωνία δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Σκουρλέτης, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Βούτσης, Δρίτσας ξεκαθάρισαν πως δεν θα υπάρξει συμφωνία που θα προσθέσει νέα βάρη. *«Βράζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουν ενημέρωση από Τσίπρα* Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προτερ... περισσότερα »

.Νέες δηλώσεις Μέρκελ: Απέχουμε πολύ από μία κατάληξη

Με νέες τις δηλώσεις η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε πως το το τέλος της διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών για τις διαπραγματεύσεις δεν είναι ορατό.
«Οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη, ενδεχομένως με υψηλή ένταση, αλλά είναι ακόμη μακριά από μία κατάληξη», ανέφερε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου στο Μέζεμπεργκ του Βερολίνο.
«Δεν θέλω να μιλήσω για λεπτομέρειες. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση. Τα τρία θεσμικά όργανα, ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έχουν μεγαλύτερη πειθώ μαζί», προσέθεσε.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η κ. Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος έως το φθινόπωρο.

.Βενιζέλος: Μύθος η διαπραγμάτευση... «Η κυβέρνηση ενώ τρώει χρόνο νομίζει ότι κερδίζει χρόνο»

«Ήταν μύθος και η τεχνική διαπραγμάτευση και η πολιτική διαπραγμάτευση», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους εταίρους αλλά με το εσωτερικό του κόμματος, με τις τάσεις και τους βουλευτές της.

 Θεωρεί ότι οι τελευταίες εξελίξεις απέδειξαν «μία πολιτική αυταπάτη και μία πολιτική απάτη» και ότι τα όσα λέγονταν προεκλογικά από το κυβερνών κόμμα ήταν ψεύδη. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει πολιτική γραμμή, σ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.