.Η τέχνη της... υποκρισίας

Η κρίση φαίνεται ότι βαδίζει σιγά σιγά προς το τέλος της... Ενα στοιχείο που συνηγορεί σε αυτό είναι και το ότι διάφοροι εκπρόσωποι αυτού που ονομάζεται κόσμος των «γραμμάτων και των τεχνών» αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν από το καβούκι τους και να τοποθετούνται δημόσια για τα πολιτικά πράγματα. 

Πρόκειται για τους ίδιους (λίγους ευτυχώς) που απομυζούσαν το κράτος μέσω επιδοτήσεων, κρατικών επιχορηγήσεων κ.λπ. όλα τα χρόνια της ευημερίας και μόλις είδαν τα δύσκολα κρύφτηκαν στα πολυτελή σπίτια τους. *Είναι* οι καλλιτέχνες (τραγουδοποιοί αυτοαποκαλούνται) που ασκούν κριτική στους... περισσότερα »

.2014 όπως 1993 και 2002

Θα επιβιώσει πολιτικά ο Ολάντ μετά την επερχόμενη εκλογική συντριβή των σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές του Μαΐου; Το ερώτημα αφορά τη δυνατότητά του να ολοκληρώσει τη θητεία του μέχρι την άνοιξη του 2017, με αδιευκρίνιστη την παράμετρο Λεπέν, αν δηλαδή η προβλεπόμενη πρωτιά της ακροδεξιάς στις κάλπες θα τον ακυρώσει πλήρως ή θα του δώσει περιθώρια αναζήτησης ευρύτερης στήριξης των δημοκρατικών δυνάμεων.

Αν για τον Ολάντ τίθενται ερωτήματα, για το Σοσιαλιστικό Κόμμα έτσι όπως το ξέρουμε από την επανίδρυσή του από τον Μιτεράν το 1971 μέχρι και σήμερα δεν τίθεται κανένα: Η στροφή της οικονομικής πολιτικής που εξήγγειλε την Τρίτη ο πρόεδρος είναι οι τίτλοι τέλους στην ιστορική αυτή διαδρομή.

Οπως πολύ εύστοχα σημειώνει η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η στροφή Ολάντ κόβει οριστικά και αμετάκλητα την ιστορική συνέχεια συμμαχίας και σύμπλευσης με τη μη Κυβερνητική Αριστερά -όρος σχετικά αυθαίρετος, με δεδομένη τη συμμετοχή των Κομμουνιστών στις κυβερνήσεις Μορουά και Ζοσπέν-, χωρίς την ψήφο της οποίας δεν θα είχαν εκλεγεί ούτε ο Μιτεράν, αλλά ούτε και ο Ζοσπέν και ο σημερινός πρόεδρος.

Την άνοιξη του 1993 ο Μιτεράν, παρά την πρωτοφανή 
συντριβή του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της άνοιξης, κατόρθωσε να συγκυβερνά ενεργά μαζί με τη Δεξιά Κυβέρνηση του Μπαλαντίρ, ενώ μετά το 2002 και την ταπεινωτική ήττα του Ζοσπέν από τον Λεπέν στον πρώτο γύρο της προεδρικής εκλογής οι σοσιαλιστές κατόρθωσαν να επιβιώσουν.

Σήμερα Ολάντ και Σοσιαλιστικό Κόμμα θα αντιμετωπίσουν μια σύνθεση του 1993 και του 2002: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν θα βρεθεί μπροστά στην πρόκληση να ακολουθήσει τον Τρίτο Δρόμο του Μπλερ ή το Νέο Κέντρο του Σρέντερ, γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει στη σημερινή του μορφή.

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές μοιάζουν με αναπόφευκτες, ενώ μόνον το σύνδρομο αυτοσυντήρησης του πολιτικού συστήματος μπορεί να διασφαλίσει στον Ολάντ να αποφύγει το άδοξο τέλος μιας ανολοκλήρωτης θητείας.
Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και η εκτίμηση της FAZ, ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει τη βοήθεια του Βερολίνου για να διατηρήσει το αξίωμά του.


.Υπέρ του άμεσου τερματισμού της λιτότητας και της δημοκρατικής αναδιοργάνωσης της ΕE ο Αλ. Τσίπρας

Η δημοκρατία βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο και υποχωρεί εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που προκαλεί την ύφεση και την εκτίναξη της ανεργίας δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Ολλανδία μιλώντας σε εκδήλωση-συζήτηση, που διοργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».

Η δημοκρατική αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι κεντρικό θέμα  στην προεκλογική εκστρατεία μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας άμεσα τον τερματισμό της λιτότητας η οποία όπως έχει αποδειχθεί είναι μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή, μια καταστροφή για τη δημοκρατία, ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως η λιτότητα αποτελεί από μόνη της κρίση , δεν είναι μια λύση στην κρίση. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις συνέπειες των μνημονίων,  άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά και στην τρόικα και ανέφερε πως η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο

.«Τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τον εκλέξει η επόμενη Βουλή» δηλώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει σε διαδικασίες συναλλαγής για να παρατείνει τη ζωή της πολιτικά χρεοκοπημένης και ηθικά έκπτωτης κυβέρνησης Σαμαρά. Ούτε, όμως δεχόμαστε να χρησιμοποιεί ο κ. Σαμαράς το πρόσχημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας για να μην αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες. 

Όπως είπε και στη Βουλή ο κ. Τσίπρας , τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τον εκλέξει η επόμενη Βουλή» δηλώνει στο Πρώτο Θέμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφέρει πως «η λίστα Λαγκάρντ είναι κλειδί τόσο για πολλές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όσο και για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων».

.Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

Εγκληματική οργάνωση αγοραπωλησίας βρεφών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με τη σύλληψη επτά ατόμων εκ των οποίων τα έξι είναι μέλη της οργάνωσης και ο ένας ο ενδιαφερόμενος αγοραστής-υποψήφιος πατέρας του παιδιού. 

Τα μέλη της οργάνωσης αποτελούσαν :53χρονος δικηγόρος, η 24χρονη βουλγάρα που είναι μητέρα του βρέφους των 10 ημερών που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης και θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας. Δύο άντρες ηλικίας 45 και 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 66 ετών.

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα, το οποίο ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, εξέδωσε σήμερα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης απετράπη η παράνομη υιοθεσία βρέφους 10 ήμερων, η οποία θα γινόταν έναντι του χρηματικού ποσού των 5000 ευρώ.

.Ξεκινά το πατρινό καρναβάλι

Ξεκίνησε σήμερα στις 11.00 το πρωί η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, το καρναβάλι και αναμένεται να μεταμορφώσει το κέντρο της πόλης σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού.

Στη φετινή ημέρα έναρξης του πατρινού Καρναβαλιού, που έχει ετοιμάσει η κοινοφελής επιχείρηση του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», οι δυνάμεις της πόλης και της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας παίρνουν τα ηνία.

Από  το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, οι δράσεις της ημέρας έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη και αναμένεται να δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης.

Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και ελπίδα.

Οι περισσότερες καρναβαλικές δράσεις θα γίνουν στην πλατεία Γεωργίου και στους πεζόδρομους Παντανάσσης και Γεροκωστοπούλου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.