.Βενιζέλος: Το θέμα λύθηκε με σωστό τρόπο

Η απόφαση για την απόσυρση του μέτρου της καταβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία ελήφθη μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ότι εν συνεχεία ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που είχαν συνάντηση την ίδια ώρα. Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε την απόσυρση του μέτρου κ... περισσότερα »

.ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΕ ΛΙΑΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ...

Τον πρώην υπουργό Μεταφορών έχει βάλει στο στόχαστρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και εν συνεχεία των αποκαλύψεων με πρωταγωνιστή τονΜιχάλη Λιάπη και τη βίλα...
της οικογένειάς του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινητοποιηθεί, όπως ήταν αναμενόμενο εξαιτίας της μεγάλης δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα, και ελέγχει διεξοδικά το θέμα των κοινοτικών επιδοτήσεων μέσω του προγράμματος Leader II, το οποίο στόχευε στην ανάπτυξη της αγροτικής υπαίθρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Βρυξέλες αναμένεται να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους για το πώς αξιοποιήθηκαν οι κοινοτικές επιδοτήσεις και αν όντως τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που δόθηκαν. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι δεν διατέθηκαν για το σκοπό που αυτά εγκρίθηκαν, ενδεχομένως να ζητήσουν να επιστραφούν τα λεφτά.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα της επιδότησης, 10 εκατομμύρια δραχμές, τα οποία έλαβε στις αρχές της δεκαετίας του '90 η θεία του Μιχάλη Λιάπη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει η Κομισιόν από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι το πατρικό του ανακαινίστηκε με κοινοτικά χρήματα και δεν λειτούργησε ως ξενώνας.

Σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος Πάνος Καρβούνης, ανέφερε ότι τα «κεντρικά» έχουν ενημερωθεί και κινούνται οι διαδικασίες για έλεγχο, εν αναμονή και όσων προκύψουν από την έρευνα από τις ελληνικές αρχές.

Στην περίπτωση που τελικά η Κομισιόν ζητήσει από το Μιχάλη Λιάπη να επιστρέψει τα χρήματα, ένα μεγάλο θέμα γεννάται για όλους όσοι διεκδίκησαν κοινοτικά κονδύλια, έλαβαν τα χρήματα αλλά τα χρησιμοποίησαν με λάθος τρόπο.

Όπως είναι αναμενόμενο, ευθύνες αποδίδονται όχι μόνο στους παρανομούντες αλλά και στις επιτροπές παρακολούθησης, όπως και στις διαχειριστικές αρχές που έλεγχαν πού πήγαιναν τα χρήματα των κοινοτικών κονδυλίων.

.ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την έρευνα για την τρόικα

«Αντί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να αξιοποιήσουν προς όφελος της χώρας την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας, προσπαθούν να την θάψουν για να μην χαλάσουν οι μνημονιακές φιέστες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναβολή της επίσκεψης στην Αθήνα αντιπροσωπείας της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας.

Και συνεχίζει την κριτική του στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως «όντας οι πιο πρόθυμοι και πιστοί σύμμαχοι της κ. Μέρκελ, παγιδευμένοι στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική λιτότητας, δεν μπορούν και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ούτε τη συγκεκριμένη έρευνα, αλλά ούτε και την ίδια την ελληνική Προεδρία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. 

Είναι τέτοιος ο πανικός τους εξαιτίας των δικών τους ευθυνών για την υιοθέτηση και τη συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής, που κάνουν τα πάντα για να μην υπάρχει συζήτηση σχετικά με τις σκοπιμότητες που αυτή εξυπηρετεί, αλλά και τις επιπτώσεις της».

.Π. Καμμένος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με Β. Πολύδωρα

Aνοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Β. Πολύδωρα άφησε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ενώ αναφερόμενος σε πιθανές συμμαχίες ενόψει εκλογών είπε ότι δεν θα συνεργαστεί με Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή. 

Σε ότι αφορά την κόντρα που έχει ξεσπάσει, με τον υπουργό Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη είπε, μεταξύ άλλων: «είναι άλλο να αντιμετωπίζεις κάποιον που λειτουργεί ως υστερικός απέναντί σου. Τον μόνο τρόπο που έχω, είναι να πάω στη Δικαιοσύνη».  

Αναφερόμενος στο θέμα με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ικαρία, είπε: «Αποδείξεις υπάρχουν και είναι κατατεθειμένες στην εφορία. Αποφάσισα από την τσέπη μου να πληρώσω τους καλεσμένους δημοσιογράφους ,για να μην πει κανείς ότι τους πλήρωσε το υπουργείο». 

«Εγώ δεν εκβιάζομαι, ούτε θα κάνω πίσω. Θα τους τσακίσω ακόμη κι αν με κάψουν ζωντανό» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

.«Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας»

«Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας. Και δυστυχώς δεν έχει πρόβλημα μόνο εισαγόμενης τρομοκρατίας, όπως άλλες χώρες, έχει μεγάλο πρόβλημα και εγχώριας τρομοκρατίας» ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας, ευχήθηκε στον υπουργό να πάει καλά η χρονιά, με επιτυχίες. «Σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε, χρειάζεται βέβαια και η στήριξη της Δικαιοσύνης για να πάει ακόμα καλύτερα» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε, επίσης, ότι ξεκίνησε άσχημα η χρονιά και «σήμερα έχουμε το δυσάρεστο αυτό περιστατικό» και σημείωσε πως η Ελληνική Αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. «Έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη δεκάδες τρομοκράτες τα τελευταία χρόνια. 

Δυστυχώς, πρέπει να πω, αρκετοί από αυτούς, αυτήν τη στιγμή είναι ελεύθεροι. Και έχουμε και σήμερα το πολύ δυσάρεστο περιστατικό με τον αδειοδοτηθέντα καταδικασθέντα για την τρομοκρατία. Ειλικρινά, είναι ιδιαίτερα στενάχωρο» τόνισε.

.Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποδεχόταν οποιαδήποτε επιβάρυνση των νοσηλευομένων

«Τα 25 ευρώ καταργούνται για όλους. Το σύνολο των 25 ευρώ ήταν 40 εκατομμύρια προϋπολογισμός το χρόνο. Προτείναμε με τον κ. υπουργό των Οικονομικών σήμερα τρία διαφορετικά μέτρα για δημοσιονομικά ισοδύναμα και το μέτρο το οποίο τελικώς επελέγη έχει ακριβώς την ίδια δημοσιονομική απόδοση»,

 δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ.κ Δημήτρη Κρεμαστινό, Χρήστο Πρωτόπαπα, Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Δερβένη και Κώστα Τσουμάκα. 

Από την πλευρά του ο καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα το μεσημέρι ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία. 

Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βεβαίως εξέφρασε την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, όπως σας είπε και ο υπουργός Υγείας, βρήκαν τη λύση του ισοδυνάμου, οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι».

Ως καρδιολόγος, πρόσθεσε ότι «αν εσείς νομίζετε ότι τα πέντε λεπτά είναι επιβάρυνση, εγώ μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσει το κάπνισμα ο κόσμος».

.Ένα ευρώ ανά συνταγή από αύριο

Νέα επιβάρυνση ισχύει από αύριο για τους ασθενείς, οι οποίοι, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, θα πληρώνουν ένα ευρώ ανά συνταγή. 

Η εγκύκλιος εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας. Έτσι, σύμφωνα με αυτή από τις 8 Ιανουαρίου θα ισχύσει το μέτρο της καταβολής του ενός ευρώ για κάθε συνταγή και θα καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς.

Από την καταβολή του θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το μέτρο αυτό αποφασίσθηκε να τεθεί σε εφαρμογή προκειμένου να περιορισθεί η κατανάλωση φάρμακων και να συγκρατηθεί έτσι το κόστος φαρμακευτικής δαπάνης.

. Η αρκτική εισβολή πάγωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών προκάλεσε το σχεδόν γενικό «μπλακ-άουτ» στη λειτουργία επιχειρήσεων, σχολείων και τη μαζική ακύρωση χιλιάδων πτήσεων.

Τα καταφύγια για τους άστεγους «ξεχείλιζαν» λόγω της ψύχους που περιγράφεται από ορισμένους μετεωρολόγους ως « πολική δίνη «. Η θερμοκρασία κυμαινόταν στους -11 έως -22 βαθμούς Κελσίου πολύ κάτω του μέσου όρου σε περιοχές της Μοντάνα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα , της Μινεσότα, της Αϊόβα, του Ουισκόνσιν, του Μίτσιγκαν και της Νεμπράσκα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία .

Στο Μπρίμσον της Μινεσότα, ο υδράργυρος υποχώρησε στους μείον 40 βαθμούς Κελσίου μια θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από ότι είχε την ίδια στιγμή ο Αρκτικός Κόλπος στον Καναδά όπου το θερμόμετρο έδειχνε μείον 35 βαθμούς Κελσίου. 

Το ψύχος στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε κατά πολύ παραδοσιακές κρύες περιοχές του πλανήτη όπως το Αλμάτι στο Καζακστάν, όπου η θερμοκρασία ήταν μείον 22 βαθμούς Κελσίου, τη Μογγολία στο μείον 23 και το Ιρκούτσκ στη Σιβηρία στο μείον 33 βαθμούς Κελσίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.