.Οι νέες αποκαλύψεις

Καταιγιστικές και μη επιδεχόμενες την παραμικρή αμφισβήτηση είναι οι νέες αποκαλύψεις για τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Δεν βασίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, δεν είναι δυνατό να αποδοθούν σε σκοπιμότητες ούτε και να χαρακτηριστούν κατευθυνόμενες. Και φυσικά δεν ακυρώνονται με γελοιότητες σαν αυτές που ψελλίζουν οι διάφοροι Κασιδιάρηδες και Παναγιώταροι για? αποκριάτικα πάρτι και... γυμναστικές επιδόσεις. Περιέργως δεν σκέφτηκαν να δηλώσουν ότι εκτός των άλλων είναι και? κυνηγετικός σύλλογος.

Οχι πως εκπλήσσει η στάση τους. Την ίδια αμήχανη «υπεράσπιση» προσπάθησαν να προβάλουν από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη ασχολήθηκε σοβαρά με τη δράση τους. Αφελείς έως και αστείες δικαιολογίες σε μια μάταιη προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. 

Και τότε, όπως και τώρα, το μόνο που απέδειξαν ήταν η ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν με στοιχειώδη γενναιότητα τις συνέπειες των πράξεών τους.

Είναι προφανές ότι η δημοσκοπική ανάκαμψη που παρουσίασε η Χρυσή Αυγή μετά το τρομοκρατικό χτύπημα και τη δολοφονία των δύο νεαρών μελών της οργάνωσης έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο δημιούργησε στα μέλη και στους φίλους της νεοναζιστικής συμμορίας την ελπίδα ή και την προσδοκία ότι ίσως κάτι να άλλαζε.

Αλλά φυσικά τέτοιο ενδεχόμενο ούτε υπάρχει ούτε είναι δυνατό να υπάρξει. Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει να αξιολογήσει τη δράση της εγκληματικής σπείρας του Μιχαλολιάκου και θα φέρει σε πέρας το έργο της, ανταποκρινόμενη στη θεσμική της υποχρέωση.


Κι επειδή υπάρχουν κι εκείνοι που διακινούν τη θεωρία ότι η ασκηθείσα δίωξη και οι ανακρίσεις ενισχύουν δημοσκοπικά τη Χρυσή Αυγή, επειδή εμφανίζεται ως διωκόμενη, η απάντηση είναι μία και μόνη: Στις δημοκρατίες όλοι είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Οχι μόνο οι ασκούντες εξουσία αλλά και οι απλοί πολίτες.

.«Υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν έχει εξαλειφθεί επισημαίνει η βρετανική Guardian, επικαλούμενη τα στοιχεία της Capital Economics, σύμφωνα με τα οποία το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. 

Στο άρθρο του ο Nils Pratley, σχολιάζοντας τα στοιχεία του think tank, υπογραμμίζει ότι η φετινή χρονιά ήταν μια καλή χρονιά για την κρίση στην ευρωζώνη, αναφέρει όμως ότι τα δεδομένα άλλαξαν ύστερα από την έκθεση της Capital Economics, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Τονίζει δε, ότι «η κρίση στην χώρα δεν έχει τελειώσει ακόμα» παρά τη σαφή βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόβλημα δεν είναι η βραχυπρόθεσμη κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το 2014 και για το 2015, καθώς η Capital Economics πιστεύει πως μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία, στην οποία η Ελλάδα θα συμφωνήσει σε επιπλέον μέτρα λιτότητας και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα παράσχουν περισσότερα δάνεια.

«Η ανησυχία εστιάζεται στη μακροπρόθεσμη δυναμική του χρέους. Το υφιστάμενο μνημόνιο απαιτεί να καταγράφει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ, μέχρι το 2030 ώστε να μειωθεί ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ στο 90%. Οι Έλληνες όμως, μπορεί να μην ανεχθούν τόσα έτη λιτότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. 

«Τα υπάρχοντα πακέτα βοήθεια απαιτούν από την Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4% του ΑΕΠ έως το 2030 προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος της κάτω από το 90% του ΑΕΠ. Επιπλέον, οι Έλληνες να μην καταφέρουν να αντέξουν έναν ακόμα χρόνο λιτότητας» αναφέρει.

Ένα τρίτο ζήτημα, σύμφωνα με την Guardian, είναι ότι εάν εδραιωθεί ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα, τότε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να εξετάσουν τη διαγραφή μέρους των δανείων τους προς την Ελλάδα. 

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η ευρωζώνη θα συμφωνήσει σε αυτό το είδος της βοήθειας εξαιτίας των εσωτερικών πολιτικών επιφυλάξεων και των πιθανών κινδύνων που αυτό θα δημιουργούσε», επισημαίνει ο αρθρογράφος, επικαλούμενος τα συμπεράσματα της Capital Economics.

«Για να λέμε την αλήθεια, το Grexit παραμένει μια πιθανότητα, αν και όχι άμεση» καταλήγει το δημοσίευμα.

.«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων»

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων στο προβλεπτό μέλλον, δεδομένου ότι οι τράπεζες δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα σημαντικά κεφαλαιακά αποθέματα και θα δημιουργήσουν και άλλα από την πώληση δραστηριοτήτων τους που δεν είναι αμιγώς τραπεζικές, επιτυγχάνοντας έτσι ένα σημαντικό και ταυτόχρονα αναγκαίο «μάζεμα». δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στη συνάντηση που είχε με την ΟΤΟΕ.
Το πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουν οι τράπεζες είναι οι αυξημένες επισφάλειες, τόνισε ο κ. Προβόπουλος, γεγονός που, όπως είπε,  θα τους επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στα θέματα χρηματοδότησης που θα αρχίσουν να εξομαλύνονται μέσα στο 2014.

 Η ΟΤΟΕ παρουσίασε τις θέσεις της για την ανάγκη μιας νέας λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, με κριτήρια που θα στηρίζουν την οικονομία της χώρας, την ελληνική κοινωνία και την εργασία, 

αναφέρθηκε ιδιαιτέρα στην υπόθεση των συνεταιριστικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι πρέπει να στηριχθούν για να παίξουν το ρόλο τους στις τοπικές κοινωνίες και ζήτησε για όλα αυτά αλλά και γενικότερα, ενημέρωση και τις απόψεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

.Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα δοθούν έως το τέλος του έτους σε αγρότες

«Ένεση ρευστότητας» θα χορηγηθεί σε  χιλιάδες αγρότες έως το τέλος του 2013, με την πληρωμή περίπου 1,15 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται η εξόφληση ύψους, 1 δισ. ευρώ, της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, καθώς και η πληρωμή ενστάσεων Εξισωτικής Αποζημίωσης παλαιοτέρων ετών, ύψους 30 εκατ. ευρώ. 

Άμεσα αναμένεται η καταβολή της τρίτης δόσης, ύψους 23 εκατ. ευρώ, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, ενώ σταδιακά έως το τέλος του 2013 θα γίνουν οι πληρωμές διαφόρων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (65 εκατ. ευρώ), μέτρων του Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (8 εκατ. ευρώ) καθώς και η καταβολή 27 εκατ. ευρώ σε καπνοπαραγωγούς.

.Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, καθώς ανήλθε σε 27,4% (από 26% τον Σεπτέμβριο πέρυσι) και αυξήθηκε, έστω και οριακά, από το 27,3% τον Αύγουστο εφέτος. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.376.463 άτομα, ενώ περισσότεροι από ένας στους δύο νέους ηλικίας 15- 24 ετών δεν έχουν εργασία.

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 77.161 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2012 (αύξηση 5,9%) και κατά 14.023 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 (αύξηση 1%).
 

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.639.429 άτομα και μειώθηκε κατά 54.128 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2012 (μείωση 1,5%), ενώ αυξήθηκαν κατά 5.397 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2013 (αύξηση 0,1%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθε σε 3.327.859 άτομα και μειώθηκε κατά 25.175 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (μείωση 0,8%) και κατά 5.296 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2013 (μείωση 0,2%).

.Στο 3% η υπέρβαση του στόχου των εισπράξεων στις ΔΟΥ τον Οκτώβριο

Οι εισπρακτικές επιδόσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού κινήθηκαν και κατά τον μήνα Οκτώβριο εντός των στόχων του προϋπολογισμού αναστρέφοντας πλήρως την τάση απόκλισης που είχε διαμορφωθεί κατά τους πρώτους μήνες του έτους, ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά το υπουργείο, το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι αποτελεί αξιόπιστο εχέγγυο για την επίτευξη των στόχων στα έσοδα με την ολοκλήρωση του 2013.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις φόρων στις ΔΟΥ κατέγραψαν υπέρβαση του στόχου κατά 3% το μήνα Οκτώβριο ενώ έχει επιτευχθεί, με οριακή απόκλιση και ο στόχος των εισπράξεων σε διάστημα δεκαμήνου. 

Το ίδιο ισχύει και για τις εισπράξεις ΦΠΑ καθώς καταγράφηκε σημαντική υπέρβαση σε ποσοστό 6,8% του στόχου για τον Οκτώβριο και 2,3% για το 10μηνο. 

Πέραν των ανωτέρω, παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση των εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους ΠΟΕ (παρελθόντων οικονομικών ετών). 

Συγκεκριμένα για τον μήνα Οκτώβριο 2013 έχουν εισπραχθεί από τους εν λόγω φόρους 223 εκατ. ευρώ έναντι 118 εκατ. ευρώ που είχαν εισπραχθεί κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.

.Τα βήματα για την ηλεκτροδότηση ευπαθών ομάδων

Τα βήματα για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων για την ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών καταγράφει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ανακοίνωσή του. 

H  ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ απέστειλαν στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις καταστάσεις με όλους τους κατά τόπους εκπροσώπους τους, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να συγκροτηθούν και να συνεδριάσουν άμεσα οι Επιτροπές με την παραλαβή των σχετικών καταλόγων όσων είχαν ενταχθεί στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές των Περιφερειών και Δήμων την 1η Νοεμβρίου 2013. 

Υπενθυμίζεται ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα γίνεται χωρίς επιβολή τέλους επανασύνδεσης. 

Οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε επικοινωνία που είχαν με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τους και προχωρά η καταγραφή όσων έχουν ενταχθεί σε κοινωνικές δομές και δεν ηλεκτροδοτούνται.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.