ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ..FOTO


.New York Times: Χειρότερη από το κραχ του 1929 η ελληνική ύφεση


“Πέντε χρόνια μετά το κραχ του 1929, ένας στους πέντε εργάτες στις ΗΠΑ ήταν άνεργος. Η οικονομία ήταν σχεδόν 20% μικρότερη το 1934 σε σχέση με το 1929. Μακάρι οι Έλληνες να περνούσαν τόσο καλά”. 

Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά δημοσίευμα των New York Times, το οποίο συγκρίνει την ελληνική κρίση με τα χρόνια της ύφεσης που ακολούθησαν το μεγάλο κραχ του 1929 στις ΗΠΑ, και συμπεραίνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι χειρότερα.

Μελετώντας τα τελευταία στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ και την ανεργία, το άρθρο παρατηρεί ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 26%, ενώ το ελληνικό ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί συνολικά κατά 20,1% από το 2007.

Ίσως η πιο σημαντική διαφορά των δύο περιπτώσεων, επισημαίνουν οι New York Times, εντοπίζεται στις κυβερνητικές καταναλωτικές δαπάνες, δηλαδή στις δαπάνες που δεν προορίζονται για επενδύσεις, όπως η αγορά αεροσκαφών ή η κατασκευή δρόμων. 

Στις ΗΠΑ οι δαπάνες αυτές αυξάνονταν παρά την ύφεση, ενώ στην Ελλάδα οι δαπάνες αυτές έχουν μειωθεί δραματικά, λόγω των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από την Ευρώπη.

Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης στις ΗΠΑ, η προσωπική κατανάλωση είχε αρχίσει να ανακάμπτει, ενώ στην Ελλάδα το 2012 περιορίστηκε κατά 9,1%, περισσότερο από ποτέ, σημειώνεται στο άρθρο.

.Χρυσή Αυγή εκτός ορίων: Εξορίες οι αριστεροί, σαπούνια οι μετανάστες


Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί ντοκιμαντέρ του Channel 4 για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμη και οι ίδιοι οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ που πέρασαν ένα μήνα σε οργάνωση της Χ.Α. και κατέγραψαν τις απόψεις και τις δράσεις της, δηλώνουν σοκαρισμένοι.

Μεταξύ άλλων στο βίντεο εμφανίζεται και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ.Πλωμαρίτης ο οποίος προτείνει να κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια και λαμπαντέρ. Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Κωνσταντίνος Γεωργούσης δήλωσε στο Channel4: 

«Ημουν τρομοκρατημένος από το γεγονός ότι αυτοί οι χρυσαυγίτες ήταν περήφανοι να εκφράσουν τις ακραίες ιδέες τους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ανοιχτά στο κοινό. 

Σοκαρίστηκα από την εχθρότητά τους και από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι μετανάστες στις αθηναϊκές πλατείες». Δηλώσεις έκανε και ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είπε ότι οι απόψεις που ακούγονται στο ντοκιμαντέρ, «δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Εξορία στη Μακρόνησο
Εξορία στη Μακρόνησο και καθημερινά γυμνάσια προτείνει η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο για τους «Ανθέλληνες Αριστερούς» όπως γράφει χαρακτηριστικά στο facebook.
Η ανάρτηση που προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις, γράφει: «Τα γυμνάσια θα εκτελούνται σε καθημερινή βάση. 

Στόχος του προγράμματος είναι οι Ανθέλληνες Αριστεροί να κατανοήσουν την φύση του προγράμματος μέσα απο την σωματική και ψυχική άσκηση. Αριστερά ''προϊόντα'' που δεν θα εκτελούν εντολές...θα εκτελούνται».

.«Στόχος μας ένα 'bing-bang' δημιουργίας»


«Ναι θα τα καταφέρουμε!», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", αναφερόμενος στην προσπάθεια για ανάπτυξη και εξηγεί πως «έχουμε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις γι' αυτό». 
Υπογραμμίζει ότι στόχος του είναι να γίνει μια «μεγάλη έκρηξη -big bang δημιουργίας και ευημερίας» και προσθέτει: «Κάποιοι ονειρεύονται τη "μεγάλη έκρηξη" που θα οδηγήσει στη διάλυση της κοινωνίας μας! Μόνο που αυτό δεν είναι όνειρο. Είναι εφιάλτης. 
Εμείς, αντίθετα, παλεύουμε για τη "Μεγάλη Έκρηξη" δημιουργίας και ευημερίας. Που θα φέρει μια νέα Ελλάδα. Καλύτερη, πιο δυνατή, πιο ανταγωνιστική προς τα έξω και δίκαιη απέναντι στους πολίτες της». 
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι μακρινό όνειρο. Είναι κοντά! Φτάνει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας ως έθνος. Και να μείνουμε ενωμένοι ως κοινωνία».
Αναφερόμενος στις παθογένειες του κράτους, τις οποίες όπως αναφέρει προσπαθεί να αλλάξει, σημειώνει: «Παραμένουν παρά πολλοί επίορκοι ή "κοπανατζήδες" στο δημόσιο. Τώρα τους εντοπίζουμε. Ενώ, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν χιλιάδες νέοι που έχουν περάσει από ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι...
»Τώρα πρέπει να εντοπίσουμε αυτούς που καταχρηστικώς παραμένουν και πληρώνονται, για να βάλουμε στη θέση τους αυτούς που αξίζουν να μπουν και παραμένουν απ' έξω».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός δηλώνει: «Δεν είναι μέσα στον άμεσο προγραμματισμό μου. Και δεν πιστεύω στους συχνούς ανασχηματισμούς. Όποτε χρειαστεί θα γίνει».
Ερωτηθείς για την πορεία των εσόδων τονίζει ότι είναι εντός των στόχων. «Είμαστε στην πιο δύσκολη χρονιά και πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά, γιατί το παραμικρό μπορεί να πάει στραβά. Αλλά ως τώρα έχουμε πιάσει το συνολικό μας στόχο. Κι έχουμε θέσει σε λειτουργία μηχανισμό "έγκαιρης προειδοποίησης", ώστε να μη βρεθούμε σε "δυσάρεστες εκπλήξεις". 
Να μπορέσουμε να τις αποτρέψουμε εγκαίρως. Αλλά, το ξαναλέω, μέχρι στιγμής είμαστε μέσα στους στόχους κι ελαφρώς καλύτερα από τους στόχους. Όμως, δεν εφησυχάζουμε...».
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα υλοποίησης του Μνημονίου, τονίζει πως προέχουν οι μεταρρυθμίσεις και η αντιμετώπιση αδικιών. «Τώρα κυνηγάμε την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση επενδύσεων. 
Και, παράλληλα, προσπαθούμε, όπου μπορούμε, να εξουδετερώσουμε κάποιες επώδυνες επιπτώσεις του προγράμματος. Κι ό,τι δεν μπορούμε να το εξουδετερώσουμε τώρα, το προγραμματίζουμε για αργότερα. Αλλά δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη. 
Και καμιά από τις αδικίες, που έγιναν και ακόμα υπάρχουν, δεν τις ξεχνάμε...», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και τόνισε: «Όλα θα τα διορθώσουμε στην ώρα τους. Όμως η μεγαλύτερη αδικία είναι η τεράστια ανεργία. Αυτή πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά απόλυτη προτεραιότητα».Η ανεργία, τονίζει ο πρωθυπουργός, θα αντιμετωπιστεί με προσέλκυση επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεις και εξηγεί: 
«Όταν παίρνουμε ένα περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου που σήμερα είναι ανενεργό -δεν παράγει τίποτε, αντίθετα απαξιώνεται- και το μετατρέπουμε σε "κεφάλαιο", δηλαδή σε κάτι που παράγει εισόδημα και υπεραξίες, τι κερδίζουμε; Πρώτον, κερδίζουμε νέες θέσεις εργασίας. Δεύτερον, γεννιέται εισόδημα που διαχέεται και στην υπόλοιπη κοινωνία. 
Τρίτον, δημιουργούνται έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία. Τέταρτον, παράγονται φορολογικά έσοδα για το κράτος. Και πέμπτον, δίνεται κάποιο τίμημα που μπαίνει στο δημόσιο ταμείο αμέσως, για να μειωθεί το έλλειμμα, ώστε τα επόμενα χρόνια να πληρώσουμε μικρότερους τόκους».

.Βενιζέλος: Απευκταίο και τραγικό το σενάριο της αποτυχίας


Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κάθε διαπραγμάτευση ως εθνικό καθήκον υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεν είναι δυνατό να ληφθούν νέα μέτρα». 

Σε συνέντευξή του στη Real News ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει πως η συνάντηση με την τρόικα έγινε ώστε να καταστεί σαφής η θέση ότι δεν μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα.

Σημειώνει, επίσης, ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο και το ειδικό τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, αλλά υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί το συνολικό πλαίσιο και μετά σε αυτό να ενταχθούν τα επιμέρους.

Ο κ. Βενιζέλος εξηγεί πως «δεν μπορεί να λες ότι θα είμαι ικανοποιημένος εάν μειώσω τον ΦΠΑ στην εστίαση αν αναγκαστείς να κάνεις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Θα μπορούσε ποτέ να έχει αυτό μια λογική;».

Επισημαίνει πως αν η κυβέρνηση πετύχει θα πρέπει η κεφαλαιοποίηση πολιτικά να είναι δίκαιη και προσθέτει: «Στο σενάριο της αποτυχίας το οποίο είναι απευκταίο και τραγικό, δεν θα τη γλιτώσει κανείς. 

Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το γεγονός ότι έπαιζε ένα δευτερεύοντα ρόλο στη διαχείριση της καθημερινότητας».

.Ηλεκτροσόκ για τους πολίτες, παραμένει το χαράτσι των ακινήτων


Στην τρόικα επιχειρούν να φορτώσουν την μονιμοποίηση του χαρατσιού των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ παρά τις εξαγγελίες ότι θα επισπεύσουν τις διαδικασίες για να ισχύσει ο ενιαίος φόρος ακινήτων. 

Αν και ουδείς εμπόδισε το οικονομικό επιτελείο και τα κόμματα της συγκυβέρνησης να έχουν έτοιμο το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα ελάφρυνε τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα εντούτοις εμφανίστηκε και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση, όπως και στο θέμα του Δημοσίου να μην μπορεί να υποστηρίξει με επιχειρήματα στην τρόικα τη θέση της ή στην χειρότερη περίπτωση να βάζει και πάλι αυτογκόλ. 

«Κάτι δεν πάει καλά και θα βρεθούμε σε δυσχερή θέση σύντομα έναντι των πολιτών που μας πίστεψαν» λέει κορυφαίος υπουργός. 

Μπορεί ο κ. Στουρνάρας να πήρε πάνω του την εισήγηση προς την κυβέρνηση αλλά το ζητούμενο είναι αφενός η αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων που επέμειναν στην κατάργησή του για φέτος και αφετέρου της Βουλής στο νόμο που θα ψηφιστεί. 

Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα διατηρήσει το άδικο μέτρο όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε στη λογική ότι «είναι το μοναδικό μέτρο που αποδίδει και εισπράττεται». 

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι διαφωνίες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν πολύ χαμηλό αφορολόγητο και χαμηλούς συντελεστές και ο κίνδυνος ρήξης οδήγησε σε βραχυκύκλωμα και νέο ηλεκτροσόκ για τους πολίτες. 

«Στο επιχείρημα της τρόικας ότι δεν θα μπορέσετε να εισπράξετε από τις εφορίες τους φόρους των ακινήτων και θα υποχρεωθείτε να πάρετε νέα μέτρα, ουδείς σκέφθηκε να αντιτάξει ότι θα μπορούσε μέσω του ίδιου εισπρακτικού μηχανισμού, της ΔΕΗ, να πληρώνεται ο ενιαίος φόρος που θα ελάφρυνε χιλιάδες νοικοκυριά» λέει κορυφαίος υπουργός που κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα για «λογιστική αντίληψη ίδια με της τρόικας». 

«Η ουσία είναι ότι πρόκειται για την απόλυτη παραδοχή της αδυναμίας του κράτους να προσδιορίσει την ακίνητη περιουσία των πολιτών, για συμβιβασμό με τις δυσλειτουργίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και εξόντωση της ραχοκοκαλιάς των υποστηρικτών της κυβέρνησης» σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που ελπίζει ότι «ο Σαμαράς είναι πολιτικό όν και θα αντιληφθεί το λάθος δρόμο που δείχνει ο τεχνοκράτης υπουργός του». 

Η αποτυχία της κυβέρνησης να συμφωνήσει τώρα με την τρόικα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τα μέτρα που μετατίθενται προκαλούν πλήγμα στην ψυχολογία της οικονομίας και των πολιτών και είναι πιθανόν να μπαίνει η τρικομματική κυβέρνηση σε περιπέτειες.

.Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Α. Ματθαιόπουλου στη Βουλή


Διαφορετικές τάξεις για έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές ζήτησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, προκαλώντας αντιδράσεις βουλευτών.

Ο βουλευτής της ΧΑ ανέφερε μιλώντας στο κοινοβούλιο: «Τί δουλειά έχουν τα παιδιά των μεταναστών στα ελληνικά σχολεία; Μπαίνουμε στις τάξεις και βλέπουμε μόνο ξένα παιδιά. Αυτό είναι απαράδεκτο». 

Ειδικότερα, ο αγορητής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης χρειάζεται μεταξύ άλλων ο διαχωρισμός των Ελλήνων και των αλλοδαπών μαθητών σε διαφορετικές τάξεις, «προκειμένου το επίπεδο διδασκαλίας να μην υποβιβάζεται για να καθίσταται προσβάσιμο στους μη Έλληνες». 

Ο κ. Ματθαιόπουλος κάλεσε τον υφυπουργό Παιδείας να επισκεφθούν ένα σχολείο, «και εάν ακούσετε έστω και μία ελληνική λέξη, αν δείτε ότι αυτά τα παιδιά αφομοιώνουν την ελληνική παιδεία, τότε πραγματικά εγώ θα σας δώσω όλα τα συγχαρητήρια». 

Στον Α. Ματθαιόπουλο απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Καλαντζής, υπενθυμίζοντάς του τη μεικτή παιδεία που προώθησε στις μακεδονικές κτήσεις ο Μέγας Αλέξανδρος.

Σε παρέμβασή του, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου τόνισε ότι «ο διαχωρισμός που επιχειρείται είναι φασιστικός», ενώ η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση ανέφερε από την πλευρά της: «Αντί να βγάζετε κορώνες πατριδοκαπηλίας, να διαβάζετε κανένα νομοσχέδιο. Η Δημοκρατία έχει κανόνες. Στην ζούγκλα δεν υπάρχουν κανόνες. Να πάτε, λοιπόν, στη ζούγκλα να δράσετε».

.Δικαστές και πολιτικούς καταγγέλλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Ιδιαίτερα επιθετικός κατά δικαστών και πολιτικών προσώπων εμφανίζεται σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε από τις φυλακές ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή την παραλαβή του πολυσέλιδου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας από εξοπλιστικά προγράμματα.

 Ο βασικός κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, καταγγέλλει στην 5σέλιδη δήλωση του και πάλι «άνωθεν» παρεμβάσεις προς την Δικαιοσύνη και κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι θέλουν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση.

  Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Εφετών ως «απλό όργανο διευθέτησης εντολών και παρεμβάσεων» , καθώς, όπως αναφέρει,  δέχθηκε το «κατασκευασμένο», «πλαστό» και «διαβλητό» σε πολλά σημεία του , πόρισμα της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής το οποίο , όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, στη συνέχεια «μεταλλάχθηκε» από τους Εισαγγελείς σε «κατάπτυστο κατηγορητήριο».

Επαναλαμβάνει ότι δεν εξετάστηκαν οι μάρτυρες που πρότεινε, αξιωματικοί αλλά και πολιτικά πρόσωπα , πρώην υπουργοί και μέλη του ΚΥΣΕΑ που ενέκριναν τις επίμαχες προμήθειες.

.Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ


Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψαν από την κλήρωση που διενεργήθηκε το μεσημέρι στη Νιόν:

Τσέλσι (Αγγλία) - Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)

Τότεναμ (Αγγλία) - Βασιλεία (Ελβετία)

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) - Λάτσιο (Ιταλία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Νιούκαστλ (Αγγλία)

.Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ


Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψαν από την κλήρωση που διενεργήθηκε το μεσημέρι στη Νιόν:

Μάλαγα (Ισπανία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

.Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο


Το μεγαλύτερο διεθνές ραδιοτηλεσκόπιο στη Γη, το ALMA (Atacama Large Millimeter/Submillimeter Array), που βρίσκεται στην κατάξερη, μονίμως ανέφελη και θεοσκότεινη έρημο Ατακάμα της Χιλής, σε υψόμετρο πάνω από 5.000 μέτρα στην οροσειρά των Άνδεων, μόλις εγκαινιάστηκε επίσημα. Εδώ και κάποιο διάστημα πάντως ήδη λειτουργούσε, αν και αρκετά κάτω από τις πλήρεις δυνατότητές του.

Μάλιστα ανακοινώθηκαν κιόλας από τους αστρονόμους σημαντικές ανακαλύψεις του τηλεσκοπίου, το οποίο φαίνεται πως μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία του σύμπαντος. Ήδη, το ALMA ανίχνευσε τα πιο μακρινά μόρια νερού που έχουν ποτέ βρεθεί στο διάστημα, σε απόσταση περίπου 12,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.

Στην πραγματικότητα πρόκειται όχι για ένα τηλεσκόπιο, αλλά για μια διάταξη 66 ξεχωριστών αλλά διασυνδεμένων ραδιοτηλεσκοπίων (τα περισσότερα με διάμετρο 12 μέτρων). 

Από κοινού συνεργάζονται για να δημιουργήσουν εικόνες τόσο λεπτομερείς, που μόνο ένα ενιαίο γιγάντιο τηλεσκόπιο διαμέτρου 16 χιλιομέτρων θα μπορούσε να δώσει. Προς το παρόν, λειτουργούν οι 56 αντένες, ενώ όλες θα τεθούν σε λειτουργία έως το καλοκαίρι (κάθε αντένα έχει βάρος ενός τόνου).

Για την κατασκευή του, που διήρκεσε μία δεκαετία και κόστισε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, συνέβαλαν 19 χώρες. Οι 15 χώρες-μέλη του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, κατέχουν το 37,5%, ενώ σημαντικά μερίδια κατέχουν επίσης οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία.

Για να επεξεργάζεται τα στοιχεία των παρατηρήσεων του ALMA, έπρεπε να κατασκευαστεί ένας σούπερ-υπολογιστής ικανός για 17 πεντάκις εκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, ο οποίος στεγάζεται σε ένα κτίριο που λέγεται πως είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γη (μετά από ένα κινεζικό σταθμό τρένων στο Θιβέτ).

Με αφορμή τα εγκαίνια του ALMA, μια ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον Γιοακίν Βιέιρα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), ανακοίνωσαν πως μέσω του ραδιοτηλεσκοπίου παρατήρησαν ότι οι πιο έντονες φάσεις εκρηκτικής δημιουργίας νέων άστρων στο σύμπαν έλαβαν χώρα πολύ νωρίτερα από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι αστρονόμοι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.