.«Ανώμαλη προσγείωση» Τσίπρα από… Μέρκελ: Η συνάντηση δεν αντικαθιστά την αξιολόγηση

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μπορεί να έκανε το πρώτο βήμα προσέγγισης της Ελληνικής κυβέρνησης, προσκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η σκληρή τακτική που ακολουθεί στον τομέα της οικονομία παραμένει… απαράλλακτη! 

Μάλιστα επιφύλαξε μία… μάλλον δυσάρεστη έκπληξη σε όσους ήλπιζαν ότι θα αλλάξει κάτι μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στις 23 Μαρτίου! 

Οι συζητήσεις στο Βερολίνο δεν αντικαθιστούν την αξιολόγηση από τη διεθνή τρόικα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μια μέρα αφότου προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική πρωτεύουσα. Επ... περισσότερα »

.Απίστευτα πράγματα: “Φωτογραφική” τροπολογία για να αποφυλακισθεί ο δολοφόνος Σάββας Ξηρός!

Ο Σάββας Ξηρός καταδικασμένος σε πολυετή ισόβια κάθειρξη για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» αποφυλακίζεται, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων που συμπεριλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Στο νομοσχέδιο αυτό, με το οποίο καταργείται η Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας στο Δομοκό, σειρά διατάξεων με τις οποίες προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις αποφυλακίσεις.
Μεταξύ άλλων και για κρατουμένους με υψηλά ποσοστά αναπηρίας (πάνω από 67%), που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή που πάσχουν από σοβαρές νόσους.
Οι ευνοϊκές αυτές διατάξεις περιλαμβάνουν και την περίπτωση Σάββα Ξηρού στον οποίο έως σήμερα τα αρμόδια δικαστήρια είχαν απορρίψει τις όποιες αιτήσεις του για αποφυλάκιση.

.Der Spiegel: Υπέρ της διευθέτησης των γερμανικών αποζημιώσεων, SPD και Πράσινοι

Υπέρ της διευθέτησης του ζητήματος των ελληνικών διεκδικήσεων για πολεμικές επανορθώσεις τάσσονται πολιτικοί των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Πρασίνων, με δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel. 

«Πολιτικά, κατά τη γνώμη μου η υπόθεση είναι σαφής: θα πρέπει να προσεγγίσουμε τα θύματα και τους συγγενείς τους οικονομικά. 

Πιστεύω ότι θα ήταν καλό από την γερμανικής πλευράς να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας σε ό,τι αφορά το παρελθόν. Το θέμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε διαπράξει μεγάλη αδικία στην Ελλάδα» δηλώνει η *επικεφαλής της Επιτροπή... περισσότερα »

.Στο Κρεμλίνο στις 8 Απριλίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας στις 8 Απριλίου, στο Κρεμλίνο.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Κρεμλίνο έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου.

.Επιστήμονες κατάφεραν να ελέγξουν ασύρματα την πτήση εντόμων

Στο μέλλον, δίπλα στα αυτόνομα αεροπλανάκια και ελικοπτεράκια (γνωστά ως drones) μπορεί να πετάνε και τηλεκατευθυνόμενα έντομα - όχι ρομποτικά, αλλά πραγματικά έντομα ελεγχόμενα ασύρματα από τους ανθρώπους. Αυτό ακριβώς πέτυχαν για πρώτη φορά ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη, οι οποίοι πρόσδεσαν στην πλάτη σκαθαριών μια πλακέτα με ηλεκτρονικά και, στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ραδιοπομπού κατεύθυναν τις κινήσεις των εντόμων στον αέρα.

Με τον τρόπο αυτό, οι επιστήμονες έκαναν στο εργαστήριο τα έντομα να απογειωθούν, να πετάξουν προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, να αιωρούνται και τελικά να προσγειωθούν πίσω στο έδαφος. Αν η τεχνολογία βελτιωθεί, θα είναι δυνατό κάποια στιγμή να χρησιμοποιούνται τέτοια έντομα «σάϊμποργκ» (cyborg) ως mini-drones.

 Φορτωμένα με τους κατάλληλους ηλεκτρονικούς αισθητήρες, θα πετάνε πάνω από διάφορες δυσπρόσιτες περιοχές, κάνοντας τις παρατηρήσεις τους (ή την κατασκοπεία τους) - και ασφαλώς θα περνάνε πιο απαρατήρητα από ένα κανονικό drone.

.Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η ρύθμιση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του χρόνου από το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, και δεν αποκλείεται η κατάθεσή της στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες. 

Με βάση πληροφορίες σχετικά με αυτά που θα προβλέπει η ρύθμιση, θα απαγορεύονται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015 οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών που χρησιμεύουν ως κύρια ή μοναδική κατοικία τους και δηλώθηκαν ως τέτοια στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος. 

Σημειώνεται ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ και εφόσον πληρούνται οι... περισσότερα »

.Ακόμη και το Paris Match “καρφώνει” τον Βαρουφάκη για την φωτογράφιση – πρόκληση!

*Το γαλλικό περιοδικό Paris Match δεν άφησε ασχολίαστες τις χθεσινές δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών -που δήλωσε μετανιωμένος για τη φωτογράφιση που έκανε στο περιοδικό, λέγοντας ότι η * *αισθητική των φωτογραφιών δεν του άρεσε-, απαντώντας στον Γιάνη Βαρουφάκη με επίσημη ανακοίνωσή του.* 

*Διαβάστε αναλυτικά:* «Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του “Le Minotaure planétaire” στα Γαλλικά, από τις εκδόσεις Cercle, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποδέχθηκε το αίτημα του Paris Match να τον συναντήσει για μια αποκλειστική συνέντευξη στο σπίτι του στην Αθήνα. Ο Έλληνας υπουργός Οικ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.