.ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ...ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ...


.Ευ. Βενιζέλος: Αν η «Ελιά» πάρει χαμηλά ποσοστά, θα πάω στον Παπούλια

«Η χώρα βρίσκεται πραγματικά στο σημείο της στροφής, είμαστε ένα βήμα πριν από την τελική έξοδο από την κρίση και αυτό το νιώθει ο καθένας, βλέπει τα δείγματα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην εκπομπή «360 Μοίρες» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, τονίζοντας επιπλέον ότι «αν τώρα η επιλογή του λαού είναι να περάσουμε σε πολιτική κρίση, ενώ πάμε να βγούμε από την οικονομική κρίση, θα σεβαστούμε την επιλογή αυτή».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι βελτιώνονται τα πράγματα σε μακροοικονομικό επίπεδο και δημοσιονομικό και σιγά-σιγά αυτή η βελτίωση φτάνει σε επίπεδο οικογένειας, επιχείρησης, ατομικό, παραπέμποντας και στο πρωτογενές πλεόνασμα και το κοινωνικό μέρισμα.
Επανέλαβε δε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, παραπέμποντας στις θέσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πώς θα αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα λάβει η «Ελιά», ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν μιλάει για ποσοστά και διερωτήθηκε: «Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέξουν, εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πουν ότι δεν μπορώ να ψηφίζω άλλο, γιατί δεν έχω καμία στήριξη, καμία προοπτική, κανένα ηθικό δικαίωμα να το κάνω, υπάρχει κυβέρνηση;».

Ερωτηθείς τι θα γίνει συνεπώς την επόμενη μέρα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «θα τεθεί το ερώτημα αυτό, ο καθένας θα τεθεί προ των ευθυνών του».
Όταν δε, ρωτήθηκε αν θα πει στον κ. Σαμαρά ότι αποχωρεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε:
«Δεν θα πω στον κ. Σαμαρά, θα το πω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι εδώ πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους. 

Εδώ το έθνος είναι διχασμένο σε μια βάση τεχνητή, ξεπερασμένη και επικίνδυνη. Έχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί. Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; Γιατί δεν το έχουμε όλα τα κόμματα που κυβερνήσαμε;».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στον ρόλο του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι καθήκον, πιστεύετε ότι είναι απόλαυση;» ότι «δεν είμαι κανένας ήρωας» αλλά επιτελώ ένα καθήκον.

.Εκατόμβη νεκρών σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας

Σε εθνική τραγωδία μεγάλων διαστάσεων εξελίσσεται ώρα με την ώρα η καταστροφή που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της δυτικής Τουρκίας. «Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μειώνονται» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, σύμφωνα με τον οποίο τουλάχιστον 201 σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι και προς το παρόν χωρίς καμία βοήθεια, στις υπόγειες στοές του ανθρακωρυχείου της Σόμα στην επαρχία Μανίσα. Κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης, στα έγκατα της γης βρίσκονταν 787 ανθρακωρύχοι. 

Ο κ. Γιλντίζ είπε ακόμη πως «μαίνεται η πυρκαγιά» που εκδηλώθηκε στο ανθρακωρυχείο. Σύμφωνα με τον υπουργό, 80 ανθρακωρύχοι διασώθηκαν τραυματισμένοι εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τέλος, λόγω της τραγωδίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Αλβανία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.