.Εκτός ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που διαγράφηκαν από την ΚΟ


Κύκλοι της Ιπποκράτους τονίζουν ότι οι βουλευτές που δεν ψήφισαν και ο κ. Βενιζέλος έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι αυτονόητα και εκτός ΠΑΣΟΚ.
Η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν με την Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουν, είναι η προσωπική τους επιλογή να υποβάλουν αίτηση εγγραφής τους στην Τοπική Οργάνωση της περιοχής τους.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να είναι πλέον πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.
Σημειώνεται ότι την επομένη της ψηφοφορίας ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε με επιστολή του στον Ευ. Βενιζέλο έκτακτη σύγκληση της ΚΟ, θέτοντας θέμα ηγεσίας. Ωστόσο, ο γραμματέας της ΚΟ απάντησε ότι τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στο συνέδριο. 

Διαφορετική είναι η στάση του κ. Βενιζέλου απέναντι στον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιοι κύκλοι του κόμματος χαρακτηρίζουν υπεύθυνη τη στάση του κ. Ανδρουλάκη, την οποία και χαιρετίζουν, τόσο για τη θετική του ψήφο, όσο και για το ότι πειθάρχησε στην απόφαση της ΚΟ του Κινήματος.

Εκφράζουν επίσης τη χαρά τους για την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να θέλει να παίξει συνθετικό και ανεξάρτητο ρόλο. Με την επισήμανση, ωστόσο, ότι «αρκεί να απευθυνθεί σε όσους είναι ευεπίφοροι στην προσπάθεια διασφάλισης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και όχι σε όσους δίνουν μάχες οπισθοφυλακής».

Η τελευταία επισήμανση αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης επί των θεμάτων αυτών.

Σχετικά με όσα λέγονται περί ανασχηματισμού, οι κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ο κρίκος που κρατά τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο που ουσιαστικά διεξάγεται η διαπραγμάτευση».
Προσθέτουν ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν το απασχολεί κανένα θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης».

.ΚΟΛΛΗΣΕ"¨Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Σε τεχνικά προβλήματα έχει «κολλήσει» η έναρξη της χορήγησης του «επιδόματος» θέρμανσης στα νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση ενώ αναζητείται λύση σε δυο σοβαρά προβλήματα... 
που αφορούν: 1. Τους πολίτες που δεν είχαν υποχρέωση να υποβάλουν φορολογική δήλωση το 2012. 

Σημειώνεται ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 6.000 ευρώ και λοιποί πολίτες με ετήσια εισοδήματα έως 3.000 ευρώ δεν είχαν υποχρέωση να υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση. 

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι πώς θα αποδείξουν οι συγκεκριμένοι πολίτες ότι δικαιούνται το επίδομα, από τη στιγμή που δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία για τα ετήσια εισοδήματά τους στα αρχεία της ΓΓΠΣ με αυτούς που υπέβαλαν δηλώσεις. 2. Τα νοικοκυριά που κατοικούν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και έχουν αυτόνομη θέρμανση. 

Δεδομένου ότι η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται να γίνεται με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο κάθε διαμέρισμα δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης 

με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να εισπράξει το επίδομα ακόμα και εάν, στην πραγματικότητα, δεν έχει καταναλώσει όλη την ποσότητα πετρελαίου που του αναλογεί με βάση τα δηλωθέντα χιλιοστά.

.«Βόμβα» Σόιμπλε για τη δόση


Λίγες ώρες μετά την επώδυνη για τον κυβερνητικό συνασπισμό υπερψήφιση των μέτρων που επέβαλαν οι δανειστές, η δήλωση Σόιμπλε ότι δεν θα ληφθεί απόφαση την επόμενη εβδομάδα για την καταβολή της δόσης ήχησε σαν βόμβα στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών επιβεβαιώσε τις πληροφορίες του γερμανικού Τύπου ότι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει σημαντικά. «Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με τον κυβερνητικό συνασπισμό στα όρια του μετά τις απώλειες στην χθεσινή ψηφοφορία, στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλος προβληματισμός και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό οικονομικών και τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Μια εμπλοκή με την καταβολή της δόσης λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού δεν αποκλείεται να επιτείνει τις φυγόκεντρες τάσεις στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού ο οποίος προσδοκά μια ισχυρή πλειοψηφία την Κυριακή το βράδυ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ισχνή πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε το μνημόνιο 3.Αλλά οι φόβοι δεν σταματούν εδώ.

Αυτό που κυριολεκτικά τρέμει αυτή τη στιγμή το μέγαρο Μαξίμου είναι ότι ακόμα κι αν ψηφιστεί με ικανή πλειοψηφία ο προϋπολογισμός, αν δεν καταβληθεί άμεσα η δόση ή αν οι εταίροι θέσουν και νέες προϋποθέσεις κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική ανοχή.

Σήμερα Πέμπτη γερμανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ακόμη και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αλλά και την επικείμενη έγκριση του προϋπολογισμού, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να περιμένει την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης.

.«Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΠΑΣΟΚ»


Με ένα λακωνικό σχόλιο απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης στις διαρροές κύκλων του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους οποίους ο πρώην υπουργός και όσοι βουλευτές δεν ψήφισαν τα νέα μέτρα δεν τέθηκαν μόνο εκτός Κ.Ο. αλλά και εκτός Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.


Ο κ. Σκανδαλίδης σχολιάζοντας τις διαρροές, τόνισε: «Η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ είναι βιωματική. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΠΑΣΟΚ» μεταδίδει το ΑΜΠΕ. 

.Αισιόδοξος ο Αντώνης Σαμαράς για το αύριο της χώρας


«Η Ελλάδα έκανε σήμερα ένα μεγάλο αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα, το βήμα προς την ανάκαμψη», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Ήταν προϋπόθεση αυτή η ψηφοφορία για να ξαναβρεθεί δουλειά για τα παιδιά μας και να υπάρχουν δυνατότητες σε όλους τους Έλληνες.

Το επόμενο βήμα είναι ο προϋπολογισμός. Θα πάει κι αυτός καλά. Το σημαντικό είναι από τη Δευτέρα και μετά. 

Εκεί θα επικεντρωθεί η προσοχή μας, γιατί μοναδικός στόχος, και προσωπικό στόχο έχω να δώσουμε το δικαίωμα της ανάπτυξης στον ελληνικό λαό, να του ξαναδώσουμε το χαμόγελο και αυτό δε μπορεί να γίνει παρά μόνο με πολλή δουλειά, συντονισμένη δράση, επενδύσεις, 

αποκρατικοποιήσεις και γενικά με κινήσεις που γενικά θα δώσουν και προς τα μέσα την αλλαγή της ψυχολογίας και προς τα έξω ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα. Ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα».

.«Τραυματισμένο» το ΠΑΣΟΚ


Βαριά τραυματισμένο από τη χθεσινή διαδικασία ψήφισης των μέτρων βγαίνει το ΠΑΣΟΚ, με 6 διαγραφές βουλευτών του, την ανεξαρτητοποίηση του Μίμη Ανδρουλάκη και την επιστολή Λοβέρδου για σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που οδήγησε στην σκληρή απάντηση του Γιάννη Μανιάτη με αιχμές για απουσία του κ. Λοβέρδου από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Από κύκλους της Ιπποκράτους διαμηνύεται ότι βρίσκονται εκτός του ΠΑΣΟΚ όσοι διεγράφησαν χθες και ότι ο οιοσδήποτε μπορεί να επανεγγραφεί στην τοπική του οργάνωση, ενόψει συνεδρίου. 
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται και δεν ενδιαφέρεται με τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ενώ για την ανεξαρτητοποίηση Ανδρουλάκη αφού χαιρετίζουν την υπεύθυνη, όπως τη χαρακτηρίζουν στάση που τήρησε χθες τον προτρέπουν κατ ουσίαν να μην αναζητά ανεξάρτητο και συνθετικό ρόλο στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ένα λακωνικό σχόλιο απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης στις διαρροές κύκλων του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους οποίους ο πρώην υπουργός και όσοι βουλευτές δεν ψήφισαν τα νέα μέτρα δεν τέθηκαν μόνο εκτός Κ.Ο. αλλά και εκτός Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σκανδαλίδης σχολιάζοντας τις διαρροές, τόνισε: «Η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ είναι βιωματική. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΠΑΣΟΚ».

.Νέα σειρά χαρτονομισμάτων ευρώ


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προγραμματίζει να κυκλοφορήσει από τον Μάιο προοδευτικά μια νέα πλήρη σειρά χαρτονομισμάτων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι στην έδρα της τράπεζας, στη Φρανκφούρτη.

Αρχικά, η ΕΚΤ θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 τα νέα πεντάευρα. Σε ό,τι αφορά τα άλλα χαρτονομίσματα του ευρώ (των 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ) η κυκλοφορία τους σύμφωνα με την ενημέρωση του Μάριο Ντράγκι θα είναι σταδιακή, θα διαρκέσει αρκετά έτη.

Όταν όλα τα νέα χαρτονομίσματα θα έχουν κυκλοφορήσει, θα συνυπάρξουν για κάποιο καιρό με τα τωρινά, τα οποία κυκλοφόρησαν πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2002. Με τρόπο σταδιακό, κατόπιν, θα αποσυρθούν τα τωρινά χαρτονομίσματα.

.Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια, κάτι που γέννησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας και αναγκάζει τους πολιτικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη νομοθεσία που διέπει τις υποθήκες.

Δεκάδες άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους έχουν κατασκηνώσει μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας Bankia στη Μαδρίτη, μια από τις τράπεζες που έχει εκτεθεί περισσότερο στα στεγαστικά δάνεια.

«Είμαστε εδώ επί δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Φρέντι, 51 ετών. «Και δεν θα φύγουμε μέχρι η Bankia να διαπραγματευτεί μια λύση για το πρόβλημά μας».

Οι εξώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους αφού μείνουν άνεργοι έχει καταστεί ένα «από τα πιο εμφανή σημάδια της κρίσης», όπως παραδέχθηκε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Περίπου 350.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους από το 2008 και σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 200.000 ακόμη αναμένεται να έχουν την ίδια μοίρα.

.Ο Σι Ζινπίνγκ νέος ηγέτης της Κίνας


Tον αντιπρόεδρο Σι Ζινπίνγκ  καλωσόρισε ως τον διάδοχό του, o πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζιντάο, στην εναρκτήρια ομιλία του, κατά τη διάρκεια του 18ου συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, σε μια κρίσιμη εβδομάδα όπου η ηγεσία του κόμματος θα αλλάξει για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία. 

Όπως τόνισε, κατά την ομιλία του, η Κίνα θα συνεχίσει τις σταδιακές οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις. 

«Πρέπει να στοχεύουμε πιο ψηλά, να εργαζόμαστε σκληρότερα και να επιδιώκουμε την ανάπτυξη μέσω επιστημονικών μεθόδων, να προωθούμε την κοινωνική αρμονία και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων», δήλωσε ο Χου.

Ο Σι Ζινπίνγκ αναμένεται να οριστεί και επίσημα νέος πρόεδρος στις 15 Νοεμβρίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.