.Η 28η Οκτωβρίου στου Ζωγράφου

Με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου γιορτάστηκε σήμερα το έπος του 40, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Καλλίρη και όλων των τοπικών Αρχών.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων και η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.
Την 28η Οκτωβρίου του 1940 η Ελλάδα βροντοφώνησε μ' ένα ΟΧΙ την αντίθεσή της στο φασισμό και στο ναζισμό.
Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη, η Αξιοπρέπεια είναι ιδεώδη αθάνατα, είναι δυνάμεις ακατάλυτες. Θριάμβευσαν ανά τους αιώνες και θα εξακολουθούν να θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές ψυχές ανένδοτες να καταπνίξουν το θάρρος τους, να στραγγαλίσουν την Ανδρεία τους, ν' απαρνηθούν την Ελευθερία τους. 

Σήμερα που ζούμε δύσκολες στιγμές και για άλλη μια φορά δεχόμαστε πίεση από τους "νέους κατακτητές" με ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη θα πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι "ποτέ ο Ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς" όπως με τόλμη. γενναιότητα και περηφάνια δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

.Της «ταχυδρόμησαν» στην πόρτα της το κεφάλι του συζύγου της

Εμποροι ναρκωτικών έστειλαν σε γυναίκα αστυνομικό στο Ρίο ντε Ζανέιρο το κεφάλι του συζύγου της, ο οποίος είχε απαχθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, οι δράστες είχαν βγάλει τα μάτια και είχαν ξεριζώσει τη γλώσσα του άτυχου άνδρα.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα αστυνομικός εργάζεται για τις Ειρηνευτικές Μονάδες της Αστυνομίας (UPP), δηλαδή την υπηρεσία που έχει εγκατασταθεί στις φαβέλες μετά την ανακατάληψή τους, το 2008, εκτοπίζοντας τους εμπόρους ναρκωτικών που τις είχαν υπό τον έλεγχό τους μέχρι τότε.

Το θύμα, ένας 35χρονος καταστηματάρχης και πρώην ποδοσφαιριστής απήχθη το βράδυ της Δευτέρας ενώ βρισκόταν έξω από το μαγαζί του, κοντά στη φαβέλα Μίνια Ντέουσα στο προάστιο Ρεαλένγκο, στα βόρεια της πόλης. 

Οι δράστες τον έβαλαν στο αυτοκίνητό του κι εξαφανίστηκαν.
Γύρω στις 6 το πρωί, η σύζυγος του 35χρονου - αστυνομικός στο επάγγελμα-  μετά από θόρυβο που άκουσε, βγήκε στην πόρτα του σπιτιού της και βρήκε στο κατώφλι το σακίδιο του άνδρα της.
«Όταν το άνοιξε, βρήκε μέσα το κεφάλι του », ανέφερε η αστυνομία της πόλης.

Οι αρχές αναζητούν το σώμα του θύματος  και το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την αστυνομία, το έγκλημα ενδέχεται να διαπράχθηκε από εμπόρους ναρκωτικών της Μίνια Ντέουσα ή των παραγκουπόλεων Βίλα Βίντεμ ή Κουράλ.
Τα ονόματα του θύματος και της συζύγου του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οι συνθήκες ασφαλείας στο Ρίο ντε Ζανέιρο βελτιώθηκαν αισθητά μετά την εγκατάσταση των UPP σε δεκάδες φαβέλες, ενόψει και του Μουντιάλ του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

.ΤΑ ''ΑΓΚΑΘΙΑ'' ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

Οι Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες δεν κατάφεραν, στις χθεσινές τους διαβουλεύσεις, να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στα επίμαχα ζητήματα της διαχείρισης της ευρωκρίσης...
και της τραπεζικής ενοποίησης, ωστόσο συμφώνησαν στην καθιέρωση του φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
 
Σε δηλώσεις τους, μετά την ολοκλήρωση της τετράωρης συνεδρίασης, οι επικεφαλής της «υποομάδας Ευρώπη» Μάρτιν Σουλτς και Χέρμπερτ Ρόιλανέφεραν ότι διαπίστωσαν την ανάγκη για περαιτέρω διαβουλεύσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη και την 
τραπεζικής ενοποίηση.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, τα κυριότερα «αγκάθια» ήταν το Ταμείο Απόσβεσης Χρέους, το οποίο απορρίπτουν οι Χριστιανοδημοκράτες και στη ρύθμιση των χρηματοοικονομικών αγορών.

Στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε η πρόταση των Σοσιαλδημοκρατών για την έκδοση ευρωομολόγων, καθώς όπως δήλωσε  και ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς δεν είναι συμβατή με το γερμανικό σύνταγμα.

Πάντως, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη καθιέρωσης στην Ευρώπη του φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών. «Υπάρχει συναίνεση στο ζήτημα αυτό», είπε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στις διαπραγματεύσεις Χέρμπερτ Ρόιλ.

Συμφώνησαν ακόμη ότι στο μέλλον θα πρέπει τα δημοσιονομικά της Ε.Ε. να επικεντρωθούν περισσότερο στην ανάπτυξη, την απασχόληση και στις καινοτομίες.
Όπως επισήμανε ο κ. Σουλτς, «προέκυψαν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα», ωστόσο «σε κάποια άλλα ζητήματα απαιτείται περισσότερος χρόνος». Τα μέλη της υποομάδας συμφωνούν ότι το Βερολίνο θα πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης της «υποομάδας Ευρώπη» αλλά και οι διαφωνίες παραπέμπονται στη διευρυμένη σύσκεψη των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κομμάτων την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

.Αντιδρά η ΠΑΣΕΓΕΣ στον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων

Για σημαντική οικονομική επιβάρυνση των αγροτών, από το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων, κάνει λόγο η ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μαζικών αγροτικών κινητοποιήσεων.

Όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, ο αγροτικός κόσμος έχει ήδη υποστεί συνολική ετήσια αφαίμαξη παραπάνω από 2 δισ. ευρώ και με τα όσα προβλέπονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου υποχρεώνεται να καταβάλλει περίπου άλλα 700 εκατ. ευρώ.

«Ας γνωρίζουν καλά οι κυβερνήσεις και όσοι μέσω αυτών υλοποιούν αυτούς τους σχεδιασμούς ότι θα βρουν σύντομα απέναντί τους σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προστίθεται πως το εν λόγω σχέδιο νόμου θα οδηγήσει στην εξουθένωση των αγροτών και στη συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα.

.Κομισιόν: Γιατί όχι και στους άγαμους άρρενες συντάξεις;

Ανησυχία φαίνεται να προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της καταβολής συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του δημοσίου. Αυτή τη φορά όμως το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν εστιάζεται στο αν πρέπει να καταβάλλεται η σύνταξη αυτή αλλά στο γιατί δεν καταβάλλεται και στους ενήλικους άγαμους άρρενες!

Οι αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτονται σε σειρά έγγραφων απαντήσεων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα μετά από ερωτήσεις βουλευτών για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, «από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τεθεί θέμα και έχει ζητηθεί ενημέρωση για ποιους λόγους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τις άγαμες θυγατέρες, ενήλικοι άγαμοι άρρενες». 

Ο κ. Σταϊκούρας σπεύδει δε να επισημάνει στους βουλευτές ότι «εάν δεν στοιχειοθετηθεί επαρκής τεκμηρίωση, η Χώρα κινδυνεύει με παραπομπή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, λόγω παραβίασης των διατάξεων της Οδηγίας 2006/54/ΕΚ, περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών».

.Στους 13 οι νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας από τη βόρεια Ευρώπη

Στους 13 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την βορειοδυτική Ευρώπη, οι έξι εκ των οποίων στη Γερμανία. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους καταπλακώθηκε από δέντρο στο Γκελσενκίρκεν της δυτικής Γερμανίας, ενώ δύο παιδιά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν.
Στη Βρετάνη της δυτικής Γαλλίας μία γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα, ενώ στην Ολλανδία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι άνεμοι στη βόρεια Γαλλία και την Ολλανδία έπνεαν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στη Βόρεια Θάλασσα η ταχύτητά τους έφθασε τα 191 χιλιόμετρα την ώρα. 

Πολλά δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν στο Λονδίνο και στα περίχωρά του, καθώς και στη βορειοδυτική Γερμανία, ενώ τουλάχιστον 50 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ της ολλανδικής πρωτεύουσας και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σημαντικές καθυστερήσεις σημειώθηκαν στα αεροδρόμια του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ.

Στη Γερμανία, ένας ψαράς κι ένας ναύτης σκοτώθηκαν σε διαφορετικά ναυτικά ατυχήματα. Περιλαμβανομένου του δυστυχήματος στο Γκελσενκίρκεν, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Γερμανία από την πτώση δέντρων πάνω στα αυτοκίνητά τους, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

.Ο Ερντογάν εγκαινιάζει την υποθαλάσσια σήραγγα του Βοσπόρου

Έπειτα από εννέα χρόνια εργασιών, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινιάζει σήμερα την υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα που ενώνει την ασιατική και την ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου, που εντάσσεται σε μία σειρά φαραωνικών και συχνά αμφιλεγόμενων σχεδίων του πρώην δημάρχου της Κωνσταντινούπολης για την τουρκική μεγαλούπολη.
"Αυτό το σχέδιο είναι ένα όνειρο 150 ετών. Οι πρόγονοί μας το εμπνεύστηκαν και αναλάβαμε εμείς να το πραγματοποιήσουμε"  δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ιδέα της κατασκευής σήραγγας κάτω από το Βόσπορο που διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1860 από τον οθωμανό σουλτάνο Αμπντούλ Μετζίντ.

Το έργο πραγματοποιήθηκε χάρις στην οικονομική υποστήριξη της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη Διεθνή Συνεργασία (735 εκατομμύρια ευρώ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 

Συνολικά, 40.000 αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας ανευρέθησαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, κυρίως στην ευρωπαϊκή πλευρά της Θάλασσας του Μαρμαρά. Ανάμεσά τους, 30 πλοία βυζαντινού στολίσκου.

.«Μόλις βγει ο Τσίπρας, όλοι θα κονομήσετε»

«Καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να έχει δύο εθνικές εορτές», επεσήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος ζητώντας να αλλάξει ο τρόπος εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. 

«Μπορεί να γίνονται συναυλίες, μπορεί να γίνονται εκδηλώσεις στα σχολεία, ένα πρόγραμμα πολιτιστικό και μορφωτικό», είπε για την επέτειο του «Όχι» ο κ. Πάγκαλος και διευκρίνισε: «Με ενοχλεί η στρατιωτικοποίηση ενός γεγονότος και με ενοχλεί η πληθώρα τελετών και εορτασμών για να μην δουλεύουμε...». 

Ο πρώην υπουργός συνέδεσε την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου με την κοπάνα και πρότεινε να θεσμοθετηθεί ότι η 28η Οκτωβρίου θα είναι αργία μόνο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

«Μία εθνική εορτή υπάρχει. Η 25η Μαρτίου που δημιούργησε το ελληνικό κράτος και το ελληνικό έθνος και αυτή πρέπει να εορτάζεται όπως εορτάζονται όπως όλες οι εθνικές εορτές», τόνισε ο κ. Πάγκαλος και χαρακτήρισε τις μαθητικές παρελάσεις «χούντα».

«Η στρατιωτικού τύπου παρέλαση μαθητιώσας νεολαίας είναι χούντα αυτό, είναι στρατιωτικοποίηση της νεολαίας», είπε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

«Μόλις βγει ο Τσίπρας όλοι θα κονομήσετε, όλοι θα σταματήσετε να πληρώνετε φόρους. Ο Τσίπρας θα δώσει αυξήσεις και στους πιλότους και σε όλους», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.