.Εβδομάδα κινητοποιήσεων

Συνεχίζονται τη Δευτέρα και την Τρίτη οι απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, ενώ σε 48ωρη απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αιχμή τη διαθεσιμότητα. 
Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και από εκεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Εξάλλου, από τη Δευτέρα αρχίζουν νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

.ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!...στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζωγράφου,

Aπό τις 22 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου. Το έργο γράφτηκε με αφορμή το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Bookcrossing που διεξήχθη στη Σκύρο στις 28-29 και 30 Ιουνίου 2013, με διάφορες βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις, καλεσμένους συγγραφείς και Bookcrossers από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δράση του Bookcrossing συνοψίζεται στην εξής απλή φράση:

τα βιβλία που δε σκοπεύουμε να ξαναδιαβάσουμε ή να κρατήσουμε για να ανατρέχουμε σ’ αυτά, τα αφήνουμε να ταξιδέψουν στον κόσμο «ξεχνώντας» τα (!) σε δημόσια μέρη και παρακολουθώντας το ταξίδι τους και τις εμπειρίες τους με τους καινούριους αναγνώστ...περισσότερα »

.«Χρυσή» η Γαλλία

Η δίψα των Γάλλων για την «αναρρίχηση» τους στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην Ιστορία τους ήταν αρκετή για να στέψει τους «τρικολόρ» πρωταθλητές στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. 
Η ομάδα του Βενσάν Κολέ από το δεύτερο δεκάλεπτο του τελικού με τους Λιθουανούς μετέτρεψε τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο και έφτασε πανηγυρικά στο τελικό 80-66. 

Στον αντίποδα, οι Λιθουανοί ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση με το αργυρό μετάλλιο, το δεύτερο μετά από αυτό στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1995.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 50-34, 68-50, 80-66

.Τηλεφωνική επικοινωνία Ευ. Βενιζέλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η δράση της Χρυσής Αυγής συζητείται στους διαδρόμους της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, όπως ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπούλια από τη Ν. Υόρκη όπου βρίσκεται για να πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού και, όπως ενημέρωσε τον κ. Παπούλια,στις επαφές που ήδη είχε «ένα από τα βασικά θέματα που θέτουν οι συνομιλητές του κ. Βενιζέλου είναι η Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να θέσει υπό την αιγίδα του τις πρωτοβουλίες και δράσεις  της κοινωνίας των πολιτών κατά της βίας και του ναζισμού, ως απάντηση στο  φαινόμενο, που έστω με καθυστέρηση απασχολεί πλέον ως κεντρικό ζήτημα την ελληνική κοινωνία .

Επίσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προτάσεις  που  εδώ και πολλούς μήνες έχει διατυπώσει για την ανάγκη ενεργοποίησης του συνταγματικού τόξου σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός Βουλής.

.Θριάμβευσε και πλησίασε την αυτοδυναμία

Οι συντηρητικοί της Άγγελας Μέρκελ βρίσκονται πολύ κοντά στο να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ μετά τις σημερινές ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τις προβλέψεις των γερμανικών τηλεοπτικών δικτύων. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είπε σήμερα ότι είναι «προφανές» ότι δεν θα αποπειραθεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας. 

Η Μέρκελ έκανε την δήλωση αυτή κατά την διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης, όταν ο ένας από τους παρουσιαστές επισήμανε ότι τα κόμματα CDU/CSU μπορεί να μην μπορέσουν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία των εδρών στην κάτ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.