Δωρεάν Δημιουργική Απασχόληση το καλοκαίρι για παιδιά 6-12 ετών..ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Δωρεάν Δημιουργική Απασχόληση το καλοκαίρι για παιδιά 6-12 ετών (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)

Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων ανασφάλιστων...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων ανασφάλιστων (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)

."Ισχυροί οι δεσμοί φιλίας Ελλάδας - Παλαιστίνης"

Το δικαίωμα του Ισραήλ για ασφάλεια και το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ίδρυση κράτους, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ρ. Μάλκι, στην Παλαιστίνη.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δυο λαών, οι οποίοι, όπως είπε, παραμένουν αδιασάλευτοι, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα υπήρξε ένας αξιόπιστος φίλος του παλαιστινιακού λαού, λόγω και έργω.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Μάλκι αφού καλωσόρισε τον Έλληνα υπουργό, αναφέρθηκε στις ιστορικά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο λαών και επανέλαβε τις ευχαριστίες του στην Ελλάδα για την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ της αναβάθμισης της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος μη-μέλος των Ηνωμένων Εθνών στις 29 Νοεμβρίου 2012.

.Πρόταση νόμου της ΝΔ κατά του ρατσισμού

Τη δική της πρόταση νομοθετικής αντιμετώπισης του ρατσιστικού φαινομένου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. 

Πρόκειται για πρόταση νόμου που τροποποιεί επί το αυστηρότερον το ήδη υφιστάμενο από το 1979 νομικό πλαίσιο, καθώς και τον Ποινικό Κώδικα - με σκοπό «να ενώσει τη δημοκρατική κοινωνία και όχι να τη διχάσει». 

Με την πρόταση της ΝΔ ποινικοποιείται η άρνηση ναζιστικών εγκλημάτων και γενοκτονιών.

Κοινή πρόταση νόμου κατά του ρατσισμού κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

."Τα χρήματα διοχετεύθηκαν στον Α. Τσοχατζόπουλο"

Για «χρήματα που κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα» έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο εφοριακός, σύμβουλος του ανακριτή, Παναγιώτης Βλάχος.

Ο μάρτυρας, που καταθέτει για τρίτη ημέρα για την πορεία των φερόμενων ως παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, υποστήριξε και πάλι στο δικαστήριο ότι τα στοιχεία «κατατείνουν» πως τα χρήματα «διοχετεύθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο».

Όπως είπε ο κ. Βλάχος για το «παράνομο» χρήμα, «τα χρήματα, εδώ, κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από εταιρεία σε λογαριασμό. Τα ίδια ποσά κινούνται με βαλίτσες, με μετρητά... Συνέχεια κινούνται σε μετρητά... Όλοι οι λογαριασμοί κινούνται στη λογική του μαύρου χρήματος».

.Οι πέτρινοι φάροι στο επίκεντρο συνεδρίου, έκθεσης και εκδηλώσεων

Οι πέτρινοι φάροι τίθενται στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου και σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου στον Πειραιά.

Το συνέδριο με τίτλο «Preservation of lighthouse heritage» διοργανώνει η Διεθνής Ένωση IALA (International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού και υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας και του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη». 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα στεγαστούν στο Ναυτικό Μουσείο και το Ίδρυμα Λασκαρίδη στον Πειραιά. Τις ομιλίες θα συμπληρώσουν τεχνικές επισκέψεις των συμμετεχόντων σε πέτρινους φάρους της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου το Ίδρυμα Λασκαρίδη θα φιλοξενεί έκθεση με θέμα «Πέτρινοι φάροι: από το χτες στο σήμερα».

Η έκθεση επιχειρεί μια πρωτοπόρο προσέγγιση των πέτρινων φάρων στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο και έχει ως στόχο την ανάδειξή του φάρου ως ιστορικό, τοπιογραφικό, αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό χωρόσημο, ως σύμβολο ρομαντισμού που εμπνέει το μοναχικό επισκέπτη. 


Με τα πολυποίκιλα εκθέματα, έρχεται σε επαφή ο επισκέπτης με το φάρο, τις αξίες του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σήμερα στη συντήρηση και αποκατάστασή του

.Εμμένει στις προβλέψεις του για μικρή ανάπτυξη το 2014 ο Ιω. Στουρνάρας

"Πολύ καλή" χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από «θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, όπως οι αποκρατικοποιήσεις και άλλα γενικότερα».

 Σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου σχετικά με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τη συνέχιση της ύφεσης το 2014, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Οι δικές μας προβλέψεις είναι καλύτερες γιατί ανταποκρίνονται καλύτερα στις πρόσφατες εξελίξεις. 

Πιστεύω ότι τα μοντέλα είναι μοντέλα παντού και δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα σε αυτά. Σύμφωνα όμως με τις δικές μας προβλέψεις θα έχουμε μία μικρή ανάπτυξη του χρόνου».

Αύριο, στις 3 το απόγευμα, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γ. Ντάϊσελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο Γ. Ντάϊσελμπλουμ θα έχει συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

.Εθνικός συντονιστής κατά της διαφθοράς, ο Ι. Τέντες

Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανά και εντός της ημέρας, η παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα «εθνικού συντονιστή των Αρχών της χώρας κατά της διαφθοράς».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αποδέχθηκε την πρόταση του Μαξίμου να αναλάβει καθήκοντα στη νέα αυτή θέση. Ο κ. Τέντες στις 30 Ιουνίου 2013 θα αποχωρούσε από εισαγγελικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου ηλικίας (συνταξιοδότησης).

Μετά την παραίτηση του κ. Τέντε, καθήκοντα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα αναλάβει προσωρινά η αρχαιότερη αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτσαμάνη.

Η θέση του κ. Τέντε θα καλυφθεί από το υπουργικό συμβούλιο, αφού προηγηθεί η διαδικασία του «νόμου Καστανίδη», δηλαδή πρόταση των πρόεδρων της Βουλής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρόταση του τελευταίου προς το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο έχει και τον τελικό λόγο.

.Αυξημένο ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα

Σημαντικό και αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα από Ρώσους, διαπιστώθηκε στις συναντήσεις που είχαν στη Μόσχα ελληνικές εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων με μεγάλα και σοβαρά κτηματομεσιτικά γραφεία της Ρωσίας, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής Go International, που διοργάνωσε η Eurobank, σε συνεργασία με εξαγωγικούς φορείς, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημαντική ώθηση εκτιμάται ότι θα δώσει η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα σε ξένους οι οποίοι προβαίνουν σε επένδυση σε ελληνικά ακίνητα ύψους 250.000 ευρώ και άνω να λάβουν άδεια διαμονής για τους ίδιους και την οικογένειά τους.


Ειδικότερα, όπως εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Property Services Δημήτρης Ανδρίτσος, η συγκεκριμένη απόφαση σε συνδυασμό με την σταδιακή αλλαγή της εικόνας της χώρα μας στις διεθνείς αγορές και το αυξανόμενο ρεύμα τουριστών από την Ρωσία -

που αναμένεται να προσεγγίσει το ένα εκατομμύριο εφέτος- αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε οι Ρώσοι να επενδύσουν στην αγορά κατοικίας στην χώρα μας, με μεγαλύτερους ρυθμούς.

.Τα κρασιά της Κρήτης "ταξιδεύουν" στη Νέα Υόρκη

Οι Αμερικανοί οινόφιλοι, που αναζητούν καινούριες γεύσεις και αρώματα κρασιών, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ελληνικά κρασιά και ειδικότερα κρητικής παραγωγής.

Οι οινοποιοί της Κρήτης θα παρουσιάσουν ποικιλίες κρασιού στη Νέα Υόρκη, σε μια εξειδικευμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας κρητικών οίνων, στις 5 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 20 οινοποιεία και 50 διαφορετικές ετικέτες της Κρήτης, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες του κρητικού αμπελώνα, αλλά και το εξαιρετικό ποιοτικό τους επίπεδο.

Η εκδήλωση θα γίνει σε εστιατόριο ξενοδοχείου στο Μανχάταν και έχουν προσκαλεστεί κυρίως εισαγωγείς κρασιών, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του χώρου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.