.Παπούλιας για την ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων


«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας με υψηλό φρόνημα και ακμαίο ηθικό χωρίς εκπτώσεις, παρά το γεγονός ότι ισότιμα με όλους τους Έλληνες πολίτες συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την αυριανή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεταφέροντας την εκτίμησή του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Παπούλιας, αναφέρει ακόμη ότι οι άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, καθημερινά πασχίζουν και αποτελούν τους θεματοφύλακες της εθνικής ανεξαρτησίας, ενώ παράλληλα επιτελούν «ένα σπουδαίο και μετρήσιμο κοινωνικό έργο».

.Eurogroup: Ψάχνουν λύση για την Ελλάδα


Σε εξέλιξη αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup με αντικείμενο την ελληνική κρίση. «Η σημερινή ημέρα είναι φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική» τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας πριν από λίγο σε εκδήλωση για την παρουσίαση των 40 προτάσεων της ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα. 
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι έχουμε σημάδια ότι το κλίμα αλλάζει σε ότι αφορά στη προσέλκυση επενδύσεων και δήλωσε αισιόδοξος ότι μόλις τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας η αλλαγή αυτή θα γίνει πιο ορατή.  
«Η Ελλάδα επέδειξε μέγιστη σοβαρότητα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Με τις αποψινές αποφάσεις θα πρέπει να αρθεί κάθε αβεβαιότητα ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις και να υπάρξει αύξηση της απασχόλησης», υπογράμμισε ο επίτροπος Όλι Ρεν, προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. 
Παράλληλα, δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα τα επόμενα χρόνια να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις, εφόσον κριθεί αναγκαίο, για επαρκή βιωσιμότητα του χρέους. «Θα εργασθούμε δημιουργικά για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε λύση για την Ελλάδα. 
Αυτός είναι ο στόχος και η αποστολή μας», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προσερχόμενη στην συνεδρίαση.
«Δεν υπάρχει διαφωνία με το ΔΝΤ», τόνισε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε χαρακτηριστικά: 
«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πιστεύω πως μόλις ρυθμιστούν κάποιες απομένουσες εκκρεμότητες θα λάβει την επόμενη δόση των δανείων. Αναμένω, μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις, να επιτευχθεί μια συμφωνία επί του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων, οι «17» μαζί με τη διευθύντρια του ΔΝΤ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, αναζητούν έναν συμβιβασμό επί τη βάσει ενός κοκτέιλ ρυθμίσεων που θα δώσει «μερική λύση» στο πρόβλημα της χρηματοδότησης μέχρι το 2014, ενώ σημαντικό μέρος των αποφάσεων θα μετατεθεί για τον Δεκέμβριο.

Για «δειλή και ανέντιμη πολιτική που θα αυξήσει την οργή πολλών πολιτών», κάνει λόγο σχετικά με την ελληνική κρίση το Spiegel, σε άρθρο του.  
Δεν θα δοθεί βιώσιμη απάντηση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι μετά και τη συνεδρίαση του Eurogroup θα παραμείνει «ανοιχτό» το μεγάλο αιτούμενο που είναι μια ευρωπαϊκή στρατηγική απέναντι στην κρίση.

.Γιούνκερ: Η Eλλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της


Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πιστεύω πως μόλις ρυθμιστούν κάποιες απομένουσες εκκρεμότητες θα λάβει την επόμενη δόση των δανείων, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εισερχόμενος στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Δήλωσε, επίσης, ότι αναμένει -μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις- να επιτευχθεί μια συμφωνία επί του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για το οποίο, ως γνωστόν, υπάρχει διάσταση απόψεων της Ευρώπης με το ΔΝΤ, αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες.

Ερωτηθείς, τέλος, αν η Ελλάδα θα λάβει διετή παράταση, ως το 2022, για τη μείωση του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ, ανέφερε πως είναι ένα από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στο σημερινό Eurogroup, το οποίο, όπως εκτίμησε, είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις.

Εξάλλου, την ανάγκη να λάβει το Eurogroup τις απαραίτητες αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε  ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν.

.Σε εσωτερικό δανεισμό 230 εκατ. ευρώ προχώρησε το ΙΚΑ


Σε εσωτερικό δανεισμό 230 εκατ. ευρώ από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού Δ.Ε.Η., προχώρησε αυτό το μήνα το ΙΚΑ.ΕΤΑΜ.
Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ δανείστηκε 200 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑ, και 30 εκατ. ευρώ από το ΤΑΠ ΔΕΗ.

Τα δάνεια είναι έντοκα και με διάρκεια από τις 19/11/2012 έως τις 03/12/2012.
Το ΙΚΑ καταφεύγει σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό κάθε μήνα από την αρχή του έτους, προκειμένου να διασφαλίσει ρευστότητα, δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές στο τέλος κάθε μήνα, οπότε έχουν ήδη καταβληθεί συντάξεις και παροχές.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.