.Το ερώτημα «Κεντροαριστερά»

Παύλος Τσίμας, Ναι, βεβαίως, η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Ούτε καν ως φάρσα, συνήθως. Αλλά ο πειρασμός να προβάλεις την εμπειρία της δεκαετίας του 1950 πάνω στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα είναι, καιρό τώρα, ακατανίκητος. n Πράξη πρώτη: Μετά την υποχρεωτική συγκατοίκησή τους στην κυβέρνηση «εθνικής ενότητος» που ανέλαβε να διευθύνει την τελευταία πράξη του εμφυλίου πολέμου, οι δύο πόλοι του προπολεμικού «δικομματισμού», οι δύο πόλοι του εθνικού διχασμού που διέτρεξε μʼ ένα αιμάτινο νήμα την ιστορία από το 1915 ώς το 1946, κατέβηκαν, αντίπαλοι ξανά, στις πρώτες μετεμφυλιακές...περισσότερα »

.Ο Μαυρογιαλούρος μας τελείωσε . Ας το καταλάβουμε επιτέλους

Βασικό στοιχείο μιας σύγχρονης λειτουργικής δημοκρατικής κοινωνίας είναι ο κοινωνικός διάλογος και η προσπάθεια επίτευξης συναινέσεων με τελικό στόχο την εξυπηρέτηση του ευρύτερου εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος , στην ουσία δηλαδή είναι η προσπάθεια υπηρέτησης του λεγόμενου «κοινωνικού συμβολαίου». Δυστυχώς, ζούμε σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από μεγάλες εντάσεις και συγκρούσεις με αποτέλεσμα η λογική της συναίνεσης και του κοινωνικού διαλόγου να έχει μπει στο περιθώριο κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άμβλυνση των δημοκρατικών ανακλαστικών με αποτέλεσμα την επικρ... περισσότερα »

.Κ.Παπούλιας «Ο ευεργετισμός ήταν η πρώτη αρετή»

«Ο ευεργετισμός ήταν η πρώτη αρετή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσία του οποίου  το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση στο Κρατικό Κτήμα Βυτίνας,  για τα 150 χρόνια από τον θάνατο του ευεργέτη Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη. Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης  δώρισε όλη του την περιουσία στο Ελληνικό Δημόσιο, με σκοπό να διατεθεί για την ανάπτυξη της γεωργικής εκπαίδευσης.
 
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι αισθάνεται πως είναι στο χωριό του, για όσους αναρωτιούνται, τι κάνει ένας Ηπειρώτης στη Βυτίνα 

και πρόσθεσε: «Γεννήθηκα σ' ένα χωριό στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, εκεί μεγάλωσα, εκεί έμαθα τα πρώτα γράμματα. Στο χωριό μου έμαθα να αγαπώ τη γη. Η καρδιά μου χτυπά αγροτικά κι αν σώθηκα και είμαι στη ζωή είναι από τη γη, από εκείνα τα λίγα αγροτικά προϊόντα της ορεινής γης εκεί στα βουνά»
 
Με τα χρήματα του κληροδοτήματος Τριανταφυλλίδη δημιουργήθηκε η Γεωργική Σχολή Τίρυνθας, το σημερινό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αλλά και η Γεωργική Σχολή Βυτίνας που μετεξελίχθηκε σε Κρατικό Κτήμα Βυτίνας.
 Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος και ο δήμος Γορτυνίας. 

Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ευεργέτη κι ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ξεναγήθηκε κι ενημερώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, για την αξιοποίηση του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας. 
 
Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης υπογράμμισε ότι μέχρι το 2020 θα διατεθούν περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, ενώ  εξήγγειλε τη δημιουργία στα Γιάννενα του πρώτου Κέντρου Ορεινής Ανάπτυξης, που θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και πρότυπους Σταθμούς, στη Βλάστη Κοζάνης, στο Μέτσοβο και στη Βυτίνα με την ονομασία «Τριανταφυλλίδειος Πρότυπος Σταθμός Ορεινής Οικονομίας».

.Πέρασε από τα Ιλίσια ο Ολυμπιακός

Με τον Ματ Λοτζέσκι να κάνει για ένα ακόμα παιχνίδι πράγματα και θάματα στο παρκέ, ο… χαλαρός, Ολυμπιακός, νίκησε δύσκολα 78-57 τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια για την 2η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

O Βελγοαμερικανός πήρε το… όπλο του όταν οι γηπεδούχοι είχαν βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης και με 21 πόντους και γενικότερα καλή παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ, έκανε ευκολότερη τη ζωή των συμπαικτών του. 

Σημαντική και η βοήθεια των Πρίντεζη-Σίμονς με 11 και 9 πόντους αντίστοιχα, δέκα ασίστ μοίρασε ο Σπανούλης που έμεινε όμως χαμηλά επιθετικά (3π.). Για τον αξιόμαχο Ηλυσιακό, ξεχώρισαν οι Χατζής και Καυκής, που πέτυχαν κατά σειρά 16 και 6 πόντους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.