.Η συντεχνία των δικαστών

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι οι αποδοχές τους πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα προ των περικοπών του 2012. Ηταν τυφλή η Δικαιοσύνη στη συγκεκριμένη περίπτωση ή είχε μισάνοιχτο το μάτι; Η κυβέρνηση έσπευσε να προσαρμοστεί στη δικαστική απόφαση καταθέτοντας σχετική τροπολογία στη Βουλή ανεξάρτητα από το δημοσιονομικό κόστος που θα έχει η μισθολογική αποκατάσταση των δικαστικών και ανεξάρτητα από την αδικία στους κατώτερου Θεού μισθωτούς που έχουν υποστεί μείωση εισοδημάτων αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν την επιστροφή των χρημάτων που έχασαν. Δεν είναι οι πρώτη φορά που οι ... περισσότερα »

.«Πλάκα μας κάνετε;»

Για* «πλάκες» λέγαμε χθες. Και ειδικότερα για την «πλάκα» που δεν σηκώνει ο Τσίπρας. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες «πλάκες». Και μάλιστα χειρότερες και οι οποίες έχουν να κάνουν με πολύ περισσότερους. Oπως είναι, για παράδειγμα, η μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. *Προς Θεού*, δεν εννοώ ότι δεν το έχει το δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει τις εκλογές μ' αυτό τον τρόπο. Το έχει και το παραέχει. Και μην ακούτε τις περί του αντιθέτου διάφορες ερμηνείες. Δυο τροποποιήσεις έγιναν στο Σύνταγμα. Αν ήθελαν οι νυν συγκυβερνώντες ν' αποσυνδέσουν την εκλογή του Προέδρ... περισσότερα »

.Καταρρίπτεται ο μύθος του "τεμπέλη Ελληνα"- Είμαστε οι δεύτεροι πιο εργατικοί στην Ευρώπη

Το στερεότυπο, που θέλει τους νότιους να είναι οι κατεξοχήν...τεμπέληδες της Γηραιάς Ηπείρου, καταρρίπτει νέα έρευνα που δείχνει ότι οι Ρουμάνοι και οι Ελληνες συγκαταλέγονται στους πιο σκληρά εργαζόμενους της Ευρώπης.
Οπως μεταδίδει το site ΕuObserver, έρευνα, που διεξήγαγε το γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode, εξέτασε τις “πραγματικές” ώρες εργασίας σε κάθε κράτος της Ε.Ε τα τελευταία χρόνια.
“Πραγματικές» ώρες θεωρούνται εκείνες που ο εργαζόμενος βρισκόταν στη δουλειά του και δεν έλειπε λόγω αναρρωτικής άδειας, διακοπών, απεργίας ή άλλης αιτίας.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι Ρουμάνοι εργάζονται 2099 ώρες, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη και δεύτεροι έρχονται οι Έλληνες. Στην τρίτη θέση είναι οι Ούγγροι και ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Κροάτες, οι Πολωνοί, οι Λετονοι, οι Σλοβάκοι, οι Εσθονοί και οι Κύπριοι.
Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Φιλανδίας με μόλις 1.648 ώρες εργασίας. Ακολουθούν οι Γάλλοι 1.661 ώρες. Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Ολλανδοί. Κάπου στη μέση της σχετικής λίστας υπάρχουν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί.

.Διαστάσεις λαμβάνει το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα

Το παράνομο εμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα παίρνει διαστάσεις, σύμφωνα με μελέτη που διενέργησε η KPMG σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για λογαριασμό των εταιρειών British American Tobacco, Imperial Tobacco, Japan Tobacco International και Philip Morris International. 

Τα κύρια ευρήματα για την Ελλάδα περιλαμβάνουν:
-Το παράνομο εμπόριο τσιγάρων αυξήθηκε κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας το 17,8% στο σύνολο του 2013

- Η συντριπτική πλειονότητα των παράνομων τσιγάρων είναι illicit whites (7 στα 10), που το 2013 αυξήθηκαν κατά 63% σε σχέση με το 2012. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα εντοπίστηκε η 2η μεγαλύτερη ποσότητα illicit whites στην ΕΕ (2,8 δισ. τσιγάρα). Η μελέτη SUN 2013 της KPMG ορίζει τα illicit whites ως: τσιγάρα τα οποία συνήθως παράγονται νόμιμα σε μία χώρα/αγορά, με κύριο σκοπό τη λαθραία διάθεσή τους. 

Παρότι μερικές φορές επίσης εξάγονται νόμιμα από ορισμένες χώρες, διακινούνται λαθραία διασυνοριακά έως την αγορά που αποτελεί τον τελικό προορισμό τους όπου έχουν περιορισμένη ή καμία νόμιμη διανομή και πωλούνται χωρίς να καταβάλλονται φόροι.
- Με βάση τα παραπάνω, υπολογίζεται ότι οι χαμένοι φόροι το 2013 από το παράνομο εμπόριο τσιγάρων προσέγγισαν τα 565 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ίδια μελέτη. 

.Οι δημοκρατίες πρέπει να πολεμήσουν ενωμένες

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν οι προτεραιότητες και η στρατηγική της επόμενης πενταετίας και ιδιαίτερα η ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας. Τη χαλάρωση ζητούν μετ' επιτάσεως Γαλλία-Ιταλία, ωστόσο το Βερολίνο αντιστέκεται σθεναρά. 

Πρέπει να δράσουμε μαζί για να υπερασπίσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας. Γιατί όταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται» δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες σε εκδήλωση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής. Επίσης ο Αντώνης Σαμ...περισσότερα »

.«Να εκπληρώσει η Τουρκία όλες τις υποχρεώσεις της με την Ε.Ε. και την Κύπρο»

«Αν θέλει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική η Τουρκία, θα πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις και τις συμφωνίες που σύναψε με την ΕΕ», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος κληθείς να σχολιάσει αναφορά της Τουρκίας σε έγγραφο, που παρέδωσε στο Συμβούλιο Σύνδεσης με την ΕΕ και χαρακτήριζε ως «εκλιπούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρισμένο κράτος από όλο τον πλανήτη πλην της Τουρκίας, όπως είπε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ».

Άρα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως προβλέπουν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.