.Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-0 στη Λισσαβόνα από την Μπενφίκα και αποχαιρέτησε Γιουρόπα Λιγκ και ευρωπαϊκό αήττητο, ενώ οι Λουζιτανοί θα συνεχίσουν στη διοργάνωση. 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέρρευσε μετά την αποβολή του Κατσουράνη στο 68ο λεπτό, με τους Πορτογάλους να σκοράρουν όλα τα γκολ τους από εκείνο το σημείο και ύστερα, με τους Γκαϊτάν (70΄), Λίμα (78΄ πέναλτι) και Μάρκοβιτς (79΄).

.ΔΝΤ: Ελπίζουμε να είναι η τελευταία αποστολή της τρόικας στην Αθήνα

 Την ελπίδα ότι θα είναι η τελευταία αποστολή της τρόικας, μέσα στα πλαίσια της πέμπτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί για τις «καθυστερήσεις» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται στον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει την «επιτάχυνση των προσπαθειών», ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα μεταξύ της τρόικας και των ελληνικών αρχών και οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν δυο εβδομάδες.

Ο κ. Ράις δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Ράις τόνισε ότι ο τραπεζικός τομέας είναι «μέρος της αξιολόγησης» και «των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη».

.Υποχώρηση της ανεργίας αναμένει για το 2014 η ΤτΕ

Υποχώρηση του ποσοστού της ανεργίας εντός του 2014 αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, μέσα στο 2014 αναμένεται ελαφρά άνοδος τόσο του αριθμού των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα όσο και του αριθμού των αυτοαπασχολουμένων, σύμφωνα με εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουν και τα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης του ΟΑΕ? (πρόσφατα ανακοινώθηκε η εντατικοποίησή τους), τα οποία στην τρέχουσα συγκυρία είναι απαραίτητα, καθώς έχουν στόχο να μην απαξιωθούν οι δεξιότητες όσων δεν εργάζονται.

.Γ. Προβόπουλος: Υπό προϋποθέσεις η ανάκαμψη το 2014

Ισχυροποιούνται οι πιθανότητες το 2013 να είναι ο τελευταίος χρόνος της ύφεσης, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της.
Ωστόσο, έθεσε δύο βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να επαληθευτεί η πρόβλεψη ανάκαμψης το 2014.
Αποφασιστικότητα και συνέπεια στην εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης.
Δεύτερον, αποσόβηση ή έστω ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των αβεβαιοτήτων που θα ήταν δυνατόν να προκύψουν από επιδείνωση του κοινωνικοπολιτικού κλίματος.

Ο Γ. Προβόπουλος δήλωσε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα δημοσιοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα, τα αποτελέσματα των «stress tests» σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. 

Στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει, στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος θα έχουν συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αντικείμενο τις τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της άσκησης.

Αναφερόμενος στις τραπεζικές εξελίξεις ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επεσήμανε ότι πλέον το τοπίο έχει αλλάξει, προσθέτοντας ότι τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, (περίπου 8 δισ.ευρω) επαρκούν για να καλύψουν τυχόν κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

.Η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών της στην Ουκρανία

Η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών της με «σθεναρό και ανυποχώρητο» τρόπο, προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «ευρείας κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Ουκρανία, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην Κριμαία, την μοναδική περιοχή της Ουκρανίας με κατά πλειοψηφία ρωσικό πληθυσμό.

«Το υπoυργείο Εξωτερικών της Ρωσίας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται στη διεθνή σκηνή τα δικαιώματα των συμπατριωτών της, θα αντιδρά σθεναρά και ανυποχώρητα όταν αυτά θα παραβιάζονται» αναφέρεται στο μικρομπλόγκ του υπουργείου στο Twitter.

.Ποιοι υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου

Οι υπάλληλοι των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων μπαίνουν, πλέον, στο στόχαστρο της τρόικας αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συναντώνται είτε σήμερα είτε αύριο. 

Κι αυτό γιατί είναι αυτοί που λείπουν προκειμένου να συμπληρωθεί η διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου του 2013 που πήρε (άτυπη) παράταση ως το Μάρτιο. Στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους γιατί σε σχέση με την κινητικότητα-διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων, η χώρα μας βρίσκεται ακριβώς εκεί που βρισκόταν κατά την προηγούμ... περισσότερα »

.Όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στη δράση προϊόντα «χωρίς μεσάζοντες»


Ολοένα και αυξάνονται οι δήμοι, αλλά και οι κινήσεις πολιτών που συμμετέχουν στη διοργάνωση «λαϊκών αγορών χωρίς μεσάζοντες», υποσχόμενοι προϊόντα σε χαμηλές τιμές και υψηλή ποιότητα. Δήμοι και πολίτες αναλαμβάνουν δράση και «κάνουν στην άκρη» τους μεσάζοντες φέρνοντας τους παραγωγούς σε απευθείας επαφή με τους καταναλωτές.

Ο δήμος Παιανίας, ξεκίνησε τη διοργάνωση πώλησης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες πριν από περίπου ένα χρόνο και έκτοτε γίνεται κάθε ενάμιση με δύο μήνες.
«Για να γίνει δεκτός ένας παραγωγός στη διαδικασία, πρέπει να έχει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, αλλά και να διαθέτει τα προϊόντα του σε χαμηλές τιμές, σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά» επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σπύρος Νανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και συντονιστής της δράσης για τον δήμο Παιανίας.

.Βορίδης: Είμαι φανατικός αντι-ναζί


Να ληφθεί κάποια πολιτική απόφαση σχετικά με τη Χρυσή Αυγή ζητά ο Μάκης Βορίδης ενόψει ευρωεκλογών.

«Αν ήμουν σχεδόν μόνος στον πλανήτη, δε θα έκανα ποτέ παρέα ούτε θα μιλούσα ποτέ σε νεοναζί και σε νεοφασίστα» λέει αναφερόμενος στους Χρυσαυγίτες ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μάλιστα δηλώνει πως παραμένει «φανατικός αντι-ναζί», σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη».

Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ληφθεί κάποια πολιτική απόφαση για το τι θα γίνει με τη Χρυσή Αυγή, τώρα που πλησιάζουν οι ευρωεκλογές: «Δεν μπορεί 30 δικαστές και εισαγγελείς, η αφρόκρεμα του δικαστικού σώματος, να έχουν αποφασίσει για την προφυλάκιση μελών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της συμμετοχής ή της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και εμείς να περιμένουμε, ώστε να πάρουμε μια πρωτοβουλία, τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.