.Βενιζέλος: Η Κυβέρνηση φωνάζει... επίθεση και υποχωρεί

Στο βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, είχε ανέβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και εξαπέλυσε επίθεση στη Κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και πως επιδιώκει φευγαλέες εντυπώσεις με περιφερειακές συναντήσεις, που όμως καταρρέουν όταν γίνονται οι επαφές με τους θεσμικούς εταίρους. 
«Η γραμμή της κυβέρνησης είναι υποχώρηση με την κραυγή "επίθεση". Το πρόγραμμα - γέφυρα είναι τεράστιο λάθος. 
Οχι γιατί μπορεί να μην μας το δώσουν αλλά γιατί κακώς το ζητάμε» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

.O Λαπαβίτσας επιμένει: Εκλογές ή δημοψήφισμα -Νέα καρφιά στον Βαρουφάκη

«Αν φτάσουμε σε μία κατάσταση όπου όντως ο δανειστής δεν κάνει πίσω και τα πράγμα είναι πολύ σκληρά, αν φτάσουμε εκεί βεβαίως πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την ξεκάθαρη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. 

Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, να δείξει προς τα πού κινείται και αυτός θα αποφασίσει» δήλωσε ο καθηγητής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας στο Mega. 

O ίδιος δεν απέκλεισε ο λαός να εκφραστεί είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές. «Δεν θέλω να πάρω θέση για αυτό. Θα πω ότι όλα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Αυτό θα φανεί και...περισσότερα »

.Συμβόλαιο, αντί μνημονίου, επιδιώκει από 1ης Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση

Με ένα «πακέτο» πέντε σημείων αναμένεται να μεταβεί η κυβέρνηση στο έκτακτο Eurogroup την προσεχή Τετάρτη και με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου για να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος έως το τέλος Αυγούστου για τη διαμόρφωση ενός νέου συμβολαίου που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο. 

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να περιλαμβάνει: *Μια συμφωνία-γέφυρα έως το τέλος Αυγούστου και από την 1η Σεπτεμβρίου να υπάρξει το οριστικό συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και εταίρων *Το 30% των «τοξικών» δεσμεύσεων του Μνημον... περισσότερα »

.Ακραία αντιφατική πολιτική καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Χρ. Σταϊκούρας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καταλογίζοντάς της δείγματα ακραίας και αντιφατικής πολιτικής, ασάφειες, αλλά και έλλειψη ενός συγκροτημένου εθνικού σχεδίου και τόνισε, ότι όλα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία «υψηλών αναταράξεων για τη χώρα» για αυτό και το κόμμα του δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Σταϊκούρας υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησής του, κάνοντας λόγο για «ορθές επιλογές που οδήγησαν τη πορεία της χώρας προς τα εμπρός και άρχισαν να αποδίδουν θετικά μετρήσιμα αποτελέσματα στην οικονομία της».

.Δηλώσεις Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το ελληνικό ζήτημα

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, για αποζημιώσεις για τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας, υποστηρίζοντας στη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματός του στο Νάουεν, κοντά στο Βερολίνο, πως τέτοια θέματα έχουν ρυθμισθεί οριστικά με τις διαπραγματεύσεις, που οδήγησαν το 1990 στην ενοποίηση της Γερμανίας. 

Ερωτηθείς αν το Βερολίνο θα πλήρωνε αποζημιώσεις, ο Ζ. Γκάμπριελ δήλωσε: «Η πιθανότητα είναι μηδενική». «Όλα αυτά τα θέματα ρυθμίσθηκαν νομικά οριστικά με τη συν... περισσότερα »

.Ν. Κοτζιάς στο Spiegel: Είμαστε φτωχοί, αλλά έχουμε τα ίδια δικαιώματα

«Είμαστε φτωχοί, αλλά έχουμε τα ίδια δικαιώματα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel». 

Μία μέρα πριν από τη συνάντησή του, στο Βερολίνο, με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο κ. Κοτζιάς τονίζει ότι η Ελλάδα επιθυμεί να αποτελεί γέφυρα με τη Ρωσία, 

«αλλά γέφυρα που έχει το θεμέλιό της στην Ευρώπη», και απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με τις επαφές του με κύκλους της ακροδεξιάς στην Ρωσία. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης: *SPIEGEL: Πώς θα έπρεπε η ΕΕ να ασκήσει επιρροή επί της Ρωσίας... περισσότερα »

.Η Βρετανία ανησυχεί από ένα ενδεχόμενο Grexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε σήμερα συνάντησης με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας για να καταστρώσουν σχέδια για την περίπτωση μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

«Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας» δήλωσε η πηγή. 

«Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια» πρόσθεσε.

.«Τοπίο στην ομίχλη οι προγραμματικές δηλώσεις»

Τοπίο στην ομίχλη, χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Φώφη Γεννηματά. Τόνισε ότι σε αυτή την συγκυρία οφείλει η κυβέρνηση να έχει μια ρεαλιστική πρόταση διαπραγμάτευσης και σχέδιο για το μέλλον της χώρας.

Επιπλέον, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί για το αυτονόητο, δηλαδή όχι από τον τρόπο της διαπραγμάτευσης, αλλά από το αποτέλεσμά της.

Αν καταφέρει, δηλαδή, όπως είπε, να έχει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που είτε η προηγούμενη κυβέρνηση εξασφάλισε, είτε δρομολόγησε και που θα γίνονταν με βεβαιότητα πράξη, αν δεν προκηρύσσονταν εκλογές.

«Για να μην παίζουμε με τις λέξεις, το μνημόνιο τελείωσε το Δεκέμβριο» υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

.Ομπάμα: Ελλάδα εντός της ευρωζώνης με ανάπτυξη

Την πρόταση της γερμανίδας καγκελαρίου για την επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα, αναμένει ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, όπως δήλωσε ο ίδιος αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο.

«Ανυπομονώ να ακούσω την πρόταση της κ. Μέρκελ για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ μπορούν να συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να βρουν τρόπους επιστροφής της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης», δήλωσε ο Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τη γερμανίδα καγεκάριο.

Η ανάπτυξη αυτή είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία και τις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Από την μεριά της η Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε πως «Την Τετάρτη θα υπάρξει ένα Eurogroup και αυτό που μετράει είναι αυτό που θα παρουσιάσει η Ελλάδα. Η Γερμανική πολιτική είναι να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Υπάρχει μία συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα που αφορά συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, η χώρα συμφώνησε σε κάποια προγράμματα. Περιμένουμε την πρόταση της Ελλάδας». 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.