.Ευ. Βενιζέλος: Η Ελιά να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ανοίξει ο διάλογος συντεταγμένα

«Τώρα μετά τις εκλογές η Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, με ισοτιμία, χωρίς ηγεμονισμούς, με τη φιλικότητα και τη συντροφικότητα, μπορεί και πρέπει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες ώστε να ανοίξει ο διάλογος με συντεταγμένο και συγκεκριμένο τρόπο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση της συντονιστικής Επιτροπής της Ελιάς

 με θέμα "Χάραξη της πορείας διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς". Έθεσε δε ως προφανή στόχο η «Κεντροαριστερά της ευθύνης» να είναι ο τρίτος πόλος (και εκλογικά), να είναι «αυτός που μπορεί και πρέπει να σπάσει τον τεχνητό διπολισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», να είναι ο φορέας τουλάχιστον της τρίτης εντολής, πάνω από τη Χρυσή Αυγή.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν οι επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων που συγκροτούν την Ελιά, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελιά «είναι η πραγματική αφετηρία συζήτησης και πρωτοβουλιών για την Κεντροαριστερά, με διαφάνεια, θεσμικές εγγυήσεις, χωρίς παραγοντισμούς και αποκλεισμούς».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «γελοία» τη συζήτηση περί ηγεσίας, ενώ υπάρχουν, όπως είπε, τόσο σοβαρά θέματα που απασχολούν τη χώρα, την κοινωνία και την παράταξη, για να προσθέσει ότι «είναι προκλητική και ανιστόρητη η εξίσωση προσώπων με τελείως διαφορετική στάση, αίσθηση ευθύνης και τελείως διαφορετικό πολιτικό αποτέλεσμα».

Αφήνοντας αιχμές προς πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα, είπε ότι η αλαζονεία κατά του ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε από όσους την εξέφρασαν και πως η αποστασιοποίηση από «το ΠΑΣΟΚ του σήμερα», από «το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου», μια αποστασιοποίηση «χωρίς ήθος» που συνοδεύτηκε από «πρόθυμη συνεργασία με το λεγόμενο "ΠΑΣΟΚ του χτες" ή "του προχτες", απορρίφθηκε εκλογικά και αισθητικά».

.Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Ως δημόσιο έργο θα κατασκευαστεί η γραμμή 4 του Μετρό

 Ως δημόσιο έργο θα κατασκευαστεί η γραμμή 4 του Μετρό από Ευαγγελισμό προς Γαλάτσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Newsit διευκρίνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί 450.000.000 ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, εκ των 1 δισ. ευρώ, που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου. Τα υπόλοιπα θα εξευρεθούν με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και την επέκταση του προαστιακού από το αεροδρόμιο στο Λαύριο, ενώ ήδη έχουν εξασφαλιστεί 150.000.000 ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.