.Θα διέλθει τις «συμπληγάδες»;

Υπάρχει ακόμα ένα περιβάλλον δύσκολο και αξεκαθάριστο για το ελληνικό ζήτημα. Η ευρωπαϊκή κρίση εξακολουθεί να είναι «ανοικτή πληγή». Σε αυτό συμφωνούν σχεδόν όλοι οι σοβαροί ανεξάρτητοι οικονομικοί αναλυτές. Η Ελλάδα, παρά τις θυσίες των πολιτών της, συνεχίζει να «μετεωρίζεται» οικονομικά, χωρίς ακόμα να έχει δημιουργηθεί ένα σταθερό πλαίσιο. 

Περιμέ­νουμε τις αξιολογήσεις του Σεπτεμ­βρίου, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται ότι θα είναι μια δοκιμασία για την κυβέρνηση. Ολα συνηγορούν* στο ότι οι εταίροι-δανειστές μας δεν είναι έτοιμοι ακόμα για μια «συνολική λύση» ... περισσότερα »

.Μήνυμα Ν. Αναστασιάδη προς Α. Γκιούλ: Σαράντα χρόνια κατοχής είναι αρκετά

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ότι οι προκλήσεις δεν συνηγορούν υπέρ αυτού που δημόσια ισχυρίζεται η Τουρκία για λύση του Κυπριακού.

Αυτό που θέλουμε, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι την ενεργό και ουσιαστική εμπλοκή της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει να κατέχει το βόρειο τμήμα. «Δεν είναι με δηλώσεις καλής θέλησης ή προκλητικές και ιδιαίτερα αρνητικές δηλώσεις που μπορεί να επιτευχθεί λύση. 

Χρειάζεται γενναιότητα και χρειάζεται αναγνώριση ότι για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επιτρέπονται παρεκκλίσεις.»

Σε δηλώσεις, μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του 1974 ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε: «Σαράντα χρόνια είναι αρκετά για όλους. Και για μας αλλά και για την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους να συνειδητοποιήσουν ότι η λύση θα είναι προς όφελος του συνόλου του λαού μας». 

Είναι η ώρα, επεσήμανε, να σκεφτούμε θετικά και να δημιουργήσουμε αυτό που αξίζει στην πατρίδα μας, δηλαδή ένα ευρωπαϊκό, σύγχρονο κράτος με διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου, με διασφάλιση της προοπτικής για συνεργασία και προκοπή και ένα ασφαλές μέλλον.

.«Τα στοιχεία δείχνουν πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέρριψαν το Μπόινγκ»

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία είναι οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, υποστηρίζοντας πως στοιχεία δείχνουν ότι χρησιμοποιούσαν ένα πυραυλικό σύστημα το οποίο ήρθε από τη Ρωσία.

«Είναι αρκετά σαφές πως αυτό είναι ένα σύστημα που μεταφέρθηκε από τη Ρωσία», είπε ο Κέρι σε μία συνέντευξη στο CNN.

Ο Κέρι δήλωσε πως οι πληροφορίες που είναι τώρα διαθέσιμες «δείχνουν προφανώς ένα πολύ σαφές δάκτυλο των αυτονομιστών».

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο ουκρανός αναπληρωτής πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, άλλα 27 πτώματα βρέθηκαν σήμερα μαζί με 20 κομμάτια ανθρώπινης σάρκας στο σημείο όπου κατέπεσε ένα μαλαισιανό αεροπλάνο.

Είπε σε συνέντευξη Τύπου πως οι σοροί 192 από τους 298 ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος συνετρίβη στη στέπα στην ανατολική Ουκρανία την Πέμπτη έχουν τοποθετηθεί σε ψυχόμενα βαγόνια τρένου προτού σταλούν στις πατρίδες τους για ταφή.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.