.ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΤΟ EMAIL ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Αποσύρθηκε τελικά από την Τρόικα το e-mail που εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup και το οποίο έκανε αναφορά σε απολύσεις δημσοίων υπαλλήλων, προκάλεσε σύγχυση και... 
«έβαλε φωτιά» σην κυβέρνηση. 


Αυτό τουλάχιστον μετέφεραν συνεργάτες του πρωθυπουργού προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για απαίτηση της τρόικας για επιπλέον 22.000 απολύσεις το 2014, κάτι που ήταν εντελώς αντίθετο στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. 

Σύμφωνα,όμως, με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η απαίτηση του ΔΝΤ που γνωστοποιήθηκε με το ηλεκτρονικό μήνυμα, ήταν να μετατραπούν οι διαθεσιμότητες του 2013 σε απολύσεις, κι όχι επιπλέον απολύσεις το 2014. 

Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, κι ότι απαιρρίπτει κάθε τέτοια απαίτηση που αφορά σε απολύσεις.
 

.ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κωνσταντίνος Καλλίρης σε συζήτηση στον SKAI TV


Τα προβλήματα λύνονται με δημιουργικό διάλογο και όχι βίαιες αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι εκτός από εργαζόμενοι και δημότες. Θέλουμε τον έλεγχο και είμαστε συνεπείς. Αυτό που δεν θέλουμε είναι την απαξίωση και την καχυποψία. 

Οι δήμοι έχουν προσφέρει πολλά και συνεχίζουν να προσφέρουν πολλά στους δημότες, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κωνσταντίνος Καλλίρης σε συζήτηση στον SKAI TV 

.Βοήθεια από τη Βραζιλία για Ισπανία και Ευρώπη


Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ υπόσχεται να βοηθήσει τη Μαδρίτη και την Ευρώπη να ξεπεράσουν την κρίση οικονομική κρίση που τις πλήττει, τονίζοντας πως από μόνες τους οι πολιτικές λιτότητας δεν επαρκούν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
«Η Βραζιλία μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει στο να υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και πιθανότητα να υπάρξει λύση για την κρίση, η οποία θα πρέπει να βασισθεί μερικώς στην ανάπτυξη», 

δήλωσε από τη Μαδρίτη η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία βρέθηκε στην Ισπανία εξ αφορμής της Ιβηροαμερικανικής συνόδου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στην πόλη Κάδιθ, στα νότια.

Η πρόεδρος της μεγάλης νοτιοαμερικάνικης χώρας προειδοποίησε την Ευρώπη κατά της υιοθέτησης «μη πρακτικών πολιτικών». «Ο συνδυασμός λιτότητας και ανάπτυξης είναι ο βέλτιστος τρόπος για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που ανακύπτουν ύστερα από μία κρίση», πρόσθεσε η ίδια σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

.Υπό αυστηρή επιτήρηση ολόκληρη η χώρα


H πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε χθες, αφορά την ρήτρα επιβολής ποινών αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι, και επί της ουσίας θέτει τη χώρα σε μεγαλύτερη επιτήρηση. Οι ρήτρες που ορίζει θέτουν υπό συνεχή έλεγχο υπουργεία ΟΤΑ ΔΕΚΟ που αν παρουσιάσουν αποκλίσεις στον προϋπολογισμό τους αυτόματα ενεργοποιείται μηχανισμός περικοπών και διορθωτικών κινήσεων που σημαίνει νέες απολύσεις και νέα μέτρα. 

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, περιλαμβάνει στα πλαίσια αυτά και τον ορισμό Επιτρόπων (Επόπτης οικονομικών υπηρεσιών ονομάζεται) σε κάθε υπουργείο.

Προβλέπεται η ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας στους ΟΤΑ, το οποίο σε περίπτωση που διαπιστώσει απόκλιση από τους τριμηνιαίους στόχους άνω του 10% επιβάλλει αύξηση των φόρων στους πολίτες, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής ΤΑΠ 

για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3 τοις χιλίοις, επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού, 
αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%, περιορισμό δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.

Στις ΔΕΚΟ σε περίπτωση αρνητικών αποκλίσεων σε ποσοστό άνω του 10% μειώνεται ισόποσα ο προϋπολογισμός, περικόπτονται οι επιχορηγήσεις, ενώ αναστέλλεται η καταβολή των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου. 

Αν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα αποκλίνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% τότε η θητεία των εκτελεστικών μελών του ΔΣ του φορέα λήγει αυτοδίκαια εντός ενός μηνός.

.Στα δίχτυα της Εφορίας 17.000 καταθέτες του εξωτερικού


Με μία κίνηση ματ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων καλούνται περίπου 17.000 πολίτες που έβγαλαν τα τρία προηγούμενα χρόνια τα χρήματά τους στο εξωτερικό να αποδείξουν μέσα σε 20 ημέρες ότι τα κατείχαν νόμιμα και το κυριότερο, ότι έχουν δηλωθεί στην Εφορία και φορολογηθεί.

Το βασικότερο είναι ότι αυτή η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. «Το Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει την επιστολή που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι. Στην επιστολή αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, και έπειτα από επεξεργασία των δηλώσεών σας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προέκυψε ότι τα χαρακτηριστικά ποσά που έχετε μεταφέρει στο εξωτερικό από 1/1/2009 ως 31/12/2011 είναι μεγαλύτερα από τα προκύπτοντα κεφάλαια, βάσει των δηλώσεών σας του οικον. έτους 2004 και επομένων. 

Επειδή η προκύπτουσα διαφορά θεωρείται ως προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από γνωστή ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, σας καλούμε εντός 20 ημερών να ενημερώσετε την ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε να τεθούν στη διάθεσή μας τα δεδομένα από τα οποία προκύπτουν τα κεφάλαια των προηγούμενων ετών σύμφωνα με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος».

Εντός της ίδιας προθεσμίας θα πρέπει να υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ πλήρης φάκελος δικαιολογητικών που θα περιλαμβάνει:

- Όλα τα αντίγραφα των δηλώσεων.
- Στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό του εμβάσματος στο εξωτερικό.

.Σ. Κεδίκογλου: Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας


«Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, εκπληρώσαμε τις τελικές δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε κάνει» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την έγκριση, νωρίτερα σήμερα, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες, σύμφωνα με το πρακτορείο, επιδιώκεται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και η διασφάλιση ότι τα έσοδα του ελληνικού κράτους από τις ιδιωτικοποιήσεις θα αξιοποιούνται για την αποπληρωμή του χρέους.

Η εξέλιξη ερμηνεύτηκε από το Ρόιτερς ως προσπάθεια κατευνασμού των πιστωτών ενόψει του κρίσιμου αυριανού Eurogroup, όπου 
αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της Ελλάδας και του χρέους της και να οδηγήσει στην εκταμίευση 30 δισεκ. ευρώ και πλέον.

.Εξομείωση συντάξεων υπαλλήλων της Βουλής και Δημοσίου


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για δημοσίευση, απεστάλη η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία,μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά και διατάξεις σε άλλους τομείς. Ειδικότερα, για τους υπαλλήλους της Βουλής, ορίζεται ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφαρμόζονται οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων. 

Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξης των ανωτέρω προσώπων λογίζεται ο συντάξιμος μισθός τακτικού υπαλλήλου υπουργείου αντίστοιχης κατηγορίας, με τα ίδια έτη υπηρεσίας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με τις οικείες συνταξιοδοτικές διατάξεις. 

Οι διατάξεις της παραγράφου έχουν εφαρμογή από 1.1.2013 για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα υπηρετούν κατά την ημερομηνία αυτή, ανεξαρτήτως του χρόνου θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματός τους. 

Στο μεταξύ, για να εναρμονιστεί το Δημόσιο με τους ασφαλιστικούς φορείς κύριας ασφάλισης, ορίζεται πως εάν το συνολικό ποσό των συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών καθώς και των μερισμάτων, υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ και μέχρι 3.000 ευρώ, να μειώνεται το ανωτέρω συνολικό ποσό κατά 15%, ενώ εάν το ποσό αυτό υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ να μειώνεται το συνολικό ποσό των συντάξεων κατά 20%. 

Ακόμα, για λόγους δημοσιονομικούς κρίνεται αναγκαία η αύξηση του ορίου ηλικίας του δικαιούχου και η καταβολή του ΕΚΑΣ με τη συμπλήρωση του 65ου έτους. Η χορήγηση του ΕΚΑΣ για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους πραγματοποιείται μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ορίου ηλικίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.