.Στις 312.000 οι αιτήσεις για το «κοινωνικό μέρισμα»

Στο επίπεδο του 39% έχει ανέλθει το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων οι οποίες υποβάλλονται για την εξασφάλιση «κοινωνικού μερίσματος», σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 312.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 70.000 έχουν ήδη λάβει προέγκριση, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ ενώ 111.000 δεν έγιναν αποδεκτές και 132.000 βρίσκονται σε προσωρινό στάδιο (συμπλήρωσης στοιχείων κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου. Το κοινωνικό μέρισμα αρχίζει από 500 ευρώ (με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση) και θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως 10 Μαΐου, για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 30/4/2014.

 Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/5/2014 έως και 31/5/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/6/2014 έως και 30/6/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/7/2014.

.Άρχισαν τα τηλεφωνικά ραντεβού με το ΠΕΔΥ

Σε μεγάλο αριθμό μονάδων του ΠΕΔΥ μπορούν να απευθύνονται από σήμερα οι πολίτες, καθώς επαναλειτουργεί το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού μέσω των 5ψήφιων αριθμών, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Υγείας (πρώην Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ) του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). 

Οι πολίτες μπορούν να καλούν για προγραμματισμό επισκέψεων στα 5ψήφια τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 και τις ώρες 7:00- 19:00. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ.

.«Οι Μουσουλμάνοι είναι Έλληνες πολίτες απόλυτα ισότιμοι»

«H Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σύμφωνα με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη της Λωζάννης, το διεθνές δίκαιο και τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά στάνταρτς». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει την υπόθεση αποπομπής από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Ρομά ακτιβίστριας από τη Θράκη Σεμπιχά Σουλεϊμάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με την υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τονίζεται ότι οι Μουσουλμάνοι είναι 'Ελληνες πολίτες απόλυτα ισότιμοι, που απολαμβάνουν πλήρως όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Η διαχείριση αυτών των θεμάτων από τα πολιτικά κόμματα πρέπει να γίνονται όχι μικροκομματικά, αλλά δημοκρατικά και εθνικώς υπεύθυνα. Για τους χειρισμούς χρειάζεται γνώση, ωριμότητα και συνείδηση, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

.Στη Μόσχα ο «εξάστερος»

Πολύ σκληρός για να πεθάνει, αν και λίγο έλειψε να αυτοκτονήσει, αποδείχτηκε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 73-72 της ΤΣΣΚΑ στην παράταση στο ΟΑΚΑ, ισοφάρισαν σε 2-2 και την Παρασκευή (19:00) σε έναν «τελικό» θα επιδιώξουν την ολική ανατροπή και την πρόκριση στο Final Four.

Ματσιούλις με 15, Λάσμε με 14 και Γκιστ με 12 πόντους ξεχώρισαν από τον Παναθηναϊκό, αλλά ένα μεγάλο τρίποντο πέτυχε ο Φώτσης και δύο πολύ κρίσιμες βολές ο κατά τα άλλα πολύ άστοχος (1/10 σουτ) Διαμαντίδης. Λίγο έλειψε να πάρουν μόνοι τους το ματς Γουίμς και Μίτσοβ για τους φιλοξενούμενους. 

.«Θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας»

Η επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος, πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η ελληνική οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τις ανακοινώσεις της Eurostat.

«Απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας», σημείωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.