.Η πόλη γιορτάζει και υποδέχεται με σειρά εκδηλώσεων τα Χριστούγεννα

Η πόλη μας βάζει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και το Νέο Χρόνο με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μίνι φεστιβάλ jazz-blues, παραδοσιακές μελωδίες με τους Encardia, θεατρική παράσταση για παιδιά, Χριστουγενιάτικες Μελωδιές από το Δημοτικό Ωδείο, 

αλλά και παραδοσιακά κάλαντα στους δρόμους και τέλος με μια μεγάλη συναυλία με την Σόνια Θεοδωρίδου η πόλη γιοτάζει. Στον ανανεωμένο χώρο του «cine Αλέκα – Τέχνη Πόλης», (Γ ́Ορεινής Ταξιαρχίας 13, πλατεία Γαρδένια, Ζωγράφου), το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού έχει προγραμματίσει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για ... περισσότερα »

.Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5 δισ.ευρώ ή 2,0% εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2014, ανακοίνωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας. Όπως επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ ή στο 2,0% του ΑΕΠ, υψηλότερο κατά 660 εκατ. ευρώ από τον επικαιροποιημένο στόχο, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,8 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνονται χαμηλότερα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου. Ειδικότερα, κατά το ενδεκάμηνο του 2014, τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν στα 45,9 δισ. ευρώ, χαμηλότερα κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ έναντι του επικαιροποιημένου στόχου.

.Έντονη δυσφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Ζ. Κ. Γιούνκερ

Την έντονη δυσφορία τού ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τις οποίες, κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφραζε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν σήμερα ότι είναι κατανοητό γιατί οι υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη αλληλοϋποστηρίζονται. Την ίδια στιγμή όμως, τόνισαν οι ίδιοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στέκονται με σεβασμό απέναντι στις διαθέσεις του ελληνικού λαού και μάλιστα θέτουν και ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων πολιτικών στην Ευρώπη.

.«Ασχολούμαστε μόνο με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ»

«Δεν υπάρχουν εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα ζητήματα που έχει θέσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.

Ολόκληρος ο διάλογος με το δημοσιογράφο, στο πλαίσιο τις συνέντευξης Τύπου, που έδωσε ο κ. Βενιζέλος,στο τέλος της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΣΕΠ, έχει ως εξής:

-Δημοσιογράφος: Τι γίνεται με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ; Αυτό που είπατε, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι επιλέξουν το δρόμο των εκλογών, αφορά και τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του;

-Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν. Υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δεν ασχολούμαστε.

.«Μίλησαν» τα καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ

Πλήρης επιβεβαίωση των εκτιμήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς όπως ανακοινώθηκε τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στο τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής είναι τα ίδια με αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. 

Αυτό προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση των σφαιρών και καλύκων που συλλέχθηκαν από το σημείο της επίθεσης στο Παλαιό Ψυχικό, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 54 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών.

Στην επίθεση όπως έχει γίνει γνωστό έλαβαν μέρος 4 άτομα που επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού και μετά τις ριπές κατά της πρεσβείας του Ισραήλ εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι το χτύπημα στο σπίτι του γερμανού πρέσβη είχε γίνει την προπαραμονή Πρωτοχρονιάς του 2013 και την ευθύνη είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». 

Τότε οι τρομοκράτες καταφέρονταν κατά της κυβέρνησης και για πρώτη φορά είχαν αποκαλύψει ότι είχαν αποπειραθεί να χτυπήσουν και στις 12 Ιανουαρίου 2014 γερμανικό στόχο επιχειρώντας να πλήξουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας Mercedes Benz, που βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη με ρουκέτα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.