.Eγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Συμπαράταξη Δημοτών- Αγαπώ Ζωγράφου»

Ο κ. Αντώνης Πέττας στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους μαζί με τις ευχαριστίες του για την παρουσία τους  τόνισε ότι: «Ήρθαμε για να μείνουμε. Ήρθαμε για να κερδίσουμε, και θα κερδίσουμε με τη βοήθεια και στήριξη όλων σας»
«Μια γιορτή εγκαινίων μετετράπη σε γιορτή με τη συμμετοχή σας σε νίκη για τις εκλογές και δικαίωση της προσπάθειας που ξεκινήσαμε για να ξανακερδίσουμε σαν δημότες το Δήμο και να μετατρέψουμε ένα αίσθημα οργής, αγανάκτησης σε δύναμη δημιουργίας, να πιστέψουμε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα».
Χαρακτήρισε τη συγκέντρωση ως μια συγκέντρωση δημοτών χωρίς κομματική ταμπέλα, αφού όπως δήλωσε τη δική του κομματική ταμπέλα την έχει καταθέσει πριν από 10 χρόνια και ότι οι υποψήφιοι της παράταξής του προέρχονται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις δεξιοί, αριστεροί, ανεξάρτητοι Έλληνες και από άλλους χώρους.
Συμμετέχουν μαζί του επίσης τοπικές κινήσεις όπως «το αγαπώ Ζωγράφου» με επικεφαλή τον Κωστή Παπαναστασόπουλο.
Δεν θέλω και δεν πιστεύω σε  καμία πολιτική στήριξη παρά μόνο στο δημότη για να συνεχίσει λέγοντας ότι «διάλεξα το δύσκολο δρόμο της δουλειάς της προσφοράς και της σύνθεσης των απόψεων για να ξανακερδίσουμε τη πόλη μας».
.Δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει δυναμικά να έρθει το Μετρό και σε αυτή την πόλη κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό και το θεώρησε απαράδεκτο ότι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν δεν το έκαναν.
«Ο Δήμαρχος» είπε «πρέπει να εξασφαλίσει μια στοιχειώδη ζωή στο δημότη, να του εξασφαλίσει ένα πιάτο φαϊ, γιατί δεν μπορεί να μοιράζουμε πέντε πράγματα σε αυτούς που έχουν ανάγκη στη κεντρική πλατεία του Δήμου, γιατί είναι ο ευτελισμός της προσωπικότητας. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους δεν πρέπει να χάσουν και την αξιοπρέπειά τους. Πρέπει να συστρατευτούν όλοι, να αναπτύξουμε το κίνημα του εθελοντισμού, να βγουν μπροστά νέοι άνθρωποι»
Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι:
«Ήρθαμε για να ταράξουμε τα νερά της αυτοδιοίκησης στην πόλη μας, για να σπάσουμε και «αυγά» και για να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Τα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του δημοτικού συνδυασμού «Συμπαράταξη Δημοτών- Αγαπώ Ζωγράφου» που πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ (Πέμπτη 3 Απριλίου) παρακολούθησαν αρκετές εκατοντάδες δημοτών, και έδωσαν δυναμική στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του επικεφαλής Αντώνη Πέττα.

Τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισε ο τέως δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με τον συνδυασμό, ιατρός Γιώργος Κρητικός. 

.Δ. Κουτσούμπας: Η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες και υποστήριξη από τους μηχανισμούς του συστήματος

 Οι συνομιλίες και επαφές του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Μπαλτάκου με στελέχη της Χρυσής Αυγής απέδειξαν ότι η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες και υποστήριξη από τους μηχανισμούς του συστήματος, 

τόνισε σήμερα το βράδυ σε ομιλία του στη Ρόδο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι αποκαλύφθηκε ο ομφάλιος λώρος αφού η Χρυσή Αυγή αποτελείται από τσιράκια του συστήματος σκοπός των οποίων είναι να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα.

Ευθύνες όμως υπάρχουν και στα άλλα κόμματα, είπε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή, όπως είπε, με την στάση και τον καιροσκοπισμό του για σκευωρίες και αθώους στην ουσία βγάζει λάδι την ναζιστική οργάνωση. 
Είναι λαϊκή απαίτηση κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας να διερευνηθούν οι εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για αυτές. 

.Τον θαυμασμό της για τη δύσκολη πορεία της Ελλάδας εξέφρασε η Άγ. Μέρκελ

Τον μεγάλο θαυμασμό της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για τον δύσκολο δρόμο της Ελλάδας, εξέφρασε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή της, στις 11 Απριλίου, στην Αθήνα.

«Η καγκελάριος έχει εκφραστεί, επανειλημμένα, δημοσίως για το με πόσο θαυμασμό βλέπει την ελληνική πορεία, για το ότι η ίδια έχει επίγνωση του πόσο δύσκολος είναι για μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού αυτός ο δρόμος, ο οποίος, όμως, δείχνει τώρα τις πρώτες επιτυχίες. 

Και για αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσει επιτόπου, με τον κ. Σαμαρά και άλλους» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν χρειάζεται ιδιαίτερος λόγος» για να επισκεφθεί η κ. Μέρκελ την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στη στενή σχέση συνεργασίας των δύο χωρών. 
«Η Ελλάδα είναι στενός εταίρος της Γερμανίας, υπάρχει στενή συνεργασία. Κατά την περίοδο της κρίσης του ευρώ αυτή η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα στενή» δήλωσε.

Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, η συνάντηση της καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της επόμενης Παρασκευής, ενώ οι υπόλοιπες επαφές της Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει της επίσκεψης.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η κ. Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια επίσκεψη για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

.Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Δεν εκβιαζόμαστε από νταβατζήδες κλειδαρότρυπας

Την έντονη αντίδραση των βουλευτών της κυβέρνησης προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο ισχυρισμός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ότι «ο πρωθυπουργός είχε απευθείας συνομιλία με ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον οποίο αποκαλούσε "παναθηναϊκάκια", έχει τρισύλλαβο όνομα και τελειώνει σε "άκος" και η μόνη σχέση με Μπαλτάκο είναι η ποδοσφαιρική ομάδα».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που του απάντησε χαρακτηριστικά:

«Δεν εκβιαζόμαστε από νταβατζήδες της κλειδαρότρυπας. Αν έχετε στοιχεία να τα δώσετε όλα στη δημοσιότητα».

«Το πράγμα αποδεικνύεται ότι έχει ουρά. Όπως καταγγέλθηκε, έχουν υποκλαπεί συνομιλίες του πρωθυπουργού. Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από ό,τι φανταστήκατε κάποιοι συνάδελφοι, όταν ξεκινήσατε τη διαδικασία ταύτισής σας με τον ναζισμό. Σήμερα αποδεικνύεται η ανάγκη ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι» επισήμανε από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

.Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν οι τόκοι των καταθέσεων

Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν φέτος τα ποσά των τόκων καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις. 'Ετσι δεν θα ισχύσει το περσινό καθεστώς, με βάση το οποίο απαλλάσσονταν από την υποχρέωση αυτή όσοι φορολογούμενοι είχαν τόκους από καταθέσεις, έως 250 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι τόκοι καταθέσεων φορολογούνται αυτοτελώς με παρακράτηση του φόρου 15% στην τράπεζα. Λαμβάνονται όμως υπόψη στον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, εφόσον το σύνολο του εισοδήματος υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου

«Είναι τραγικό κάποιες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Θέμα «εκκαθάρισης ακροδεξιών θυλάκων» από την κυβέρνηση έθεσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση». Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στο MEGA έθεσε θέμα για τον Φαήλο Κρανιδιώτη, λέγοντας ότι «έχει ... περισσότερα »

.Σαμαράς: Πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή

Νέος σεισμός στο πολιτικό σκηνικό, με την υπόθεση Μπαλτάκου να ακουμπά και την αξιωματική αντιπολίτευση. Παρέμβαση Σαμαρά πριν από λίγο, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι εκείνος που εξαρχής πολέμησε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα επιτρέψω να καταστεί αυτή ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας ούτε θα επιτρέψω ανεκδιήγητες και απαράδεκτες συμπεριφορές οιουδήποτε στελέχους». 

«Η ελληνική κυβέρνηση», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, «στηρίζει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και όσοι ζητούν την παραίτηση των Δένδια - Αθνασίου ταυτίζονται πλήρως με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες». Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει το... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.