.Οι 28οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες ξεκίνησαν, στο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Ζωγράφου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι  28οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων ξεκίνησαν, με το υπαίθριο θέατρο του Δήμου μας γεμάτο, παρόλη την απειλή της βροχής…!
Συνεχίζουμε κάθε βράδυ στις 9.00μμ και στο πρόγραμμά μας θα μεταφέρουμε την χθεσινή (7/9/14) προγραμματισμένη παράσταση «Αγγέλα» από τη Θεατρική Ομάδα Σπάτων ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ, η οποία διακόπηκε λόγω βροχής, για την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζουμε λοιπόν,

·        Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Θεατρική Σκηνή «Εκτός Σχεδίου»
           Έργο: « Ο καφές και η δημοκρατία » του Αζίζ Νεσίν
                        Διασκευή κειμένων: Πηγή Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Αρτεμάκη

·        Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 – σε μεταφορά
           Ομάδα: Θεατρική Ομάδα Σπάτων ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ
           Έργο: « Αγγέλα » του Γιώργου Σεβαστίκογλου
                         
·        Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Θεατρική Ομάδα ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού
           Έργο: « Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας » του Friedrich Dϋrrenmatt
                         Μετάφραση – Επεξεργασία Κειμένου: Κατερίνα Μπλάτσου

·        Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Θεατρική Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου
                            «Ανδρέας Βαρούχας»
           Έργο: « Φαύστα η απολεσθείς κόρη» του Μποστ

·        Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου
           Έργο: « Ο Γενικός Γραμματεύς » του Ηλία Καπετανάκη
·        Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
           Έργο: « Γέρμα » του Φ. Γκ. Λόρκα
                       Μετάφραση: Πάνος Κυπαρίσης

·        Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014
           Ομάδα: Θεατρική Ομάδα ΝΠ Πολιτισμού & Αθλητισμού
Δήμου Ζωγράφου «CARPE DIEM» ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
           Έργο: « Τρίτο στεφάνι » του Κώστα Ταχτσή
                       Διασκευή: Σταμάτης Φασουλής, Θανάσης Νιάρχος


Ώρα έναρξης καθημερινών παραστάσεων: 21.00


·        Δευτέρα 15  Σεπτεμβρίου 2014
Αφιέρωμα « Ο θεατρικός Μάνος Χατζιδάκις » με τον Ηλία Λιούγκο στο τραγούδι και τη Δέσποινα Στεφανίδου πιάνο και τραγούδι
ώρα έναρξης του αφιερώματος :  20.00

           Ακολουθεί η λήξη του φεστιβάλ και η Απονομή των βραβείων

ώρα έναρξης 21.00

.Μάχη ανάμεσα στο «ναι» και στο «όχι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Στήθος με στήθος μάχονται οι δύο αντίπαλες παρατάξεις στο επερχόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας μόλις εννέα ημέρες πριν την κάλπη σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα η οποία επιβεβαιώνει τη σημαντική άνοδο που έχουν σημειώσει οι οπαδοί της ανεξαρτησίας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από το ινστιτούτο TNS Scotland σε ένα δείγμα 900 συμμετεχόντων οι οπαδοί της ανεξαρτησίας φτάνουν στο 38% των ψήφων, ενώ στο 39% είναι οι ψηφοφόροι που έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης της ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αναποφάσιστοι αριθμούν το 23% των ερωτηθέντων.

Όσον αφορά την απευθείας ερώτηση για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στην ανεξαρτησία υπάρχει απόλυτη ισοψηφία με το 41% των ψήφων ενόψει του επερχόμενου δημοψηφίσματος στις 18 Σεπτεμβρίου. 

.ΣΔΟΕ: Μία στις δύο επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει

 H μία στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2014 βρέθηκε να φοροδιαφεύγει, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Από τις 2.639 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό, σε 1.872 εξ' αυτών διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις με αποτέλεσμα το ποσοστό της παραβατικότητας να ανέλθει σε 54%. 

Διαπιστώθηκαν συνολικά 390.028 παραβάσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το ΣΔΟΕ υπερκάλυψε το στόχο του επταμήνου για τον αριθμό των ελέγχων. Ο στόχος υπερκαλύφθηκε κατά 115%, αφού είχαν προγραμματισθεί 2.295 έλεγχοι και έγιναν τελικά 2.639.

Το ΣΔΟΕ κατά το ίδιο διάστημα δέχθηκε προς διερεύνηση 755 εισαγγελικές παραγγελίες, από τις οποίες περαίωσε 585, ενώ στο στάδιο της εξέτασης, από τα προηγούμενα έτη, βρίσκονται συνολικά 1.684 τέτοιες παραγγελίες.

.Διευκρινίσεις του Μ. Βορίδη για τα όρια στις διαγνωστικές εξετάσεις

 Την αναγκαιότητα διαρθρωτικής παρέμβασης στο ζήτημα διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων, επισήμανε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, αναφέροντας ότι αυτό πηγάζει τόσο από την εξέλιξη των δαπανών, οι οποίες έχουν εκτοξευθεί, όσο και από την ανάγκη εξορθολογισμού της πρακτικής των προληπτικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το 2012 οι δαπάνες των διαγνωστικών εξετάσεων ήταν 300 εκατ. ευρώ, το 2013 υπερέβησαν τα 500 εκατ. και το α' εξάμηνο του 2014 έχει δαπανηθεί το σύνολο του κλειστού προϋπολογισμού που είναι 323 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 340 εκατ. «Αν δεν παρεμβαίναμε η δαπάνη θα κατέληγε στα 700 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο υπουργός.

Η υπουργική απόφαση θέτει όρια και προϋποθέσεις για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων βάσει κατευθυντήριων οδηγιών που ισχύουν σε άλλα κράτη, φέρνοντας αλλαγές στα μέχρι τώρα δεδομένα, όπως π.χ. στη διενέργεια του τεστ ΠΑΠ, το οποίο σύμφωνα με την απόφαση δεν ενδείκνυται πλέον σε γυναίκες κάτω των 21 ετών και σε όσες είναι πάνω από 65 με αρνητικούς προηγούμενους ελέγχους και θα διενεργείται ανά τριετία στις ηλικίες από 21 έως 65 ετών.

«Το μέτρο αυτό προστατεύει τον έντιμο, συγκροτημένο, σοβαρό γιατρό έναντι αυτών που κάνουν προκλητή συνταγογράφηση», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο γιατρός δεν θα συνταγογραφεί και δεν θα διενεργούνται εξετάσεις, ωστόσο θα υπόκειται στον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ, και θα πρέπει να αιτιολογήσει τη σχέση της διάγνωσής του και την αναγκαιότητα της εξέτασης που συνταγογραφεί.

.Φόβους για πτωχεύσεις κι άλλων τουριστικών γραφείων της Ρωσίας, εκφράζουν οι ξενοδόχοι

Φόβους ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων μεσαίου βεληνεκούς τής Ρωσίας, εκφράζουν οι φορείς του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα, μετά και το τρίτο κατά σειρά "κανόνι" στην αγορά, αυτό του ταξιδιωτικού γραφείου "Solvex-Τourne", με έδρα την Αγία Πετρούπολη.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα συνολικά 3000 Ρώσοι πελάτες τού Solvex, οι οποίοι θα χρειαστεί να παρατείνουν υποχρεωτικά τη διαμονή τους, μέχρις ότου η ρωσική πλευρά ανακοινώσει το πρόγραμμα των πτήσεων με τις οποίες θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Από τις διαδοχικές χρεοκοπίες των πρακτορείων "Labirint" και "Intaer" τους προηγούμενους μήνες, οι ελληνικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι απώλεσαν τζίρο 6-7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 1 εκατ. στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το νέο κανόνι αυξάνει περαιτέρω τις πιέσεις, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

.Ανεξαρτητοποίηση Λυκούδη

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης, γεγονός που σημαίνει και την αποχώρηση από το κόμμα της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, της οποίας ηγείται. 

«Πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας προαναγγελθείσας ρήξης που επελέγη σε πείσμα κάθε έννοιας συλλογικότητας και δημοκρατικών διαδικασιών», αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή του. 

Ο κ. Λυκούδης τονίζει πως βρίσκεται από καιρό σε μεγάλη απόσταση από βασικές πλευρές πολιτικής και λειτουργίας του κόμματος. «Προσπάθησα όσο μπορούσα να αποτρέψω τη συνεχή φθίνουσα πορεία της ΔΗΜΑΡ δεν τα κατάφερα», αναφέρει ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.