.Βασάνισαν ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν

Σε βασανιστήρια υπέβαλαν έναν ηλικιωμένο τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, τέσσερις άγνωστοι που εισέβαλαν στο σπίτι του με σκοπό να τον ληστέψουν, ενώ ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για να εξιχνιάσει την υπόθεση, που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία.

   Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, στον Ασπρόκαμπο Κιάτου, τέσσερις άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι ενός 78χρονου κι αφού τον χτύπησαν, τον λήστεψαν παίρνοντας 4.000 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι και εξαφανίστηκαν.

   Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι είχε εγκαύματα στο σώμα του. Τα εγκαύματα προήλθαν από τους 4 δράστες, οι οποίοι, προκειμένου να αποκαλύψει ο ηλικιωμένος που έκρυβε χρήματα στο σπίτι, του έριξαν βενζίνη και του έβαλαν φωτιά. Όταν τους αποκάλυψε το σημείο με τα χρήματα, τότε έσβησαν τη φωτιά τυλίγοντάς τον με μια κουβέρτα.

   Η κατάσταση της υγείας του 78χρονου, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου, είναι κρίσιμη.

.Άλλες 13 βόμβες μολότοφ βρέθηκαν στην περιοχή του ΑΠΘ

Δεύτερη παρτίδα με βόμβες μολότοφ εντοπίστηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών στην περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Αυτήν την φορά, διερχόμενος κάλεσε, χθες το μεσημέρι, την Άμεση Δράση και ανέφερε την ύπαρξη ύποπτων αντικειμένων στο πεζοδρόμιο της οδού Εθνικής Αμύνης, έξω από την Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί των τμημάτων Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος και Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για 13 βόμβες μολότοφ.

 Όπως αποδείχθηκε, οι αυτοσχέδιες κατασκευές αποτελούντο από γυάλινες φιάλες με εύφλεκτο υγρό, ενώ στο στόμιο κάθε φιάλης είχε προσαρμοστεί κομμάτι υφάσματος. Οι κατασκευές περισυλλέγησαν και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο.
Σχεδόν ένα 24ωρο νωρίτερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εργαζόμενος της εταιρείας φύλαξης του ΑΠΘ εντόπισε μέσα στους χώρους του Ιδρύματος κιβώτιο με 20 βόμβες μολότοφ.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις από τις βόμβες είχαν προσαρμοστεί με αυτοκόλλητη ταινία κροτίδες και μεταλλικές βίδες, ενώ οι υπόλοιπες ήταν παρόμοιες μ' αυτές που βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα.

Από τις αστυνομικές αρχές διενεργείται προανάκριση.

.Επείγουσα συνεδρίαση της ΕΕ για να εξεταστεί η κατάσταση στην Αίγυπτο

Οι αντιπρόσωποι των 28 χωρών μελών της ΕΕ συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν την κατάσταση στην Αίγυπτο ως προοίμιο μιας πιθανής συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.
Οι πρεσβευτές στην ΕΕ αρμόδιοι για τα θέματα ασφαλείας ανακλήθηκαν επειγόντως στις Βρυξέλλες από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Άρχισαν τη συνεδρίασή τους στις 11:30 (ώρα Ελλάδας).

Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ και της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχαν ανακοινώσει χθες Κυριακή πως, σε περίπτωση που συνεχιστεί η βία στην Αίγυπτο, η ΕΕ μπορεί "να επανεξετάσει τις σχέσεις της" με τη χώρα αυτή.

Ένα από τα ζητήματα που τίθενται είναι η αναστολή της οικονομικής βοήθειας. Όμως ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ προειδοποίησε ότι μια διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας μπορεί να αποδειχθεί αντιπαραγωγική. 

"Η βοήθειά μας έγκειται κυρίως στην υποστήριξη των οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών. Δεν θα ήταν φρόνιμο να την σταματήσουμε τώρα", δήλωσε την περασμένη εβδομάδα.

.«Τα κόμματα τσακώνονται για το ελληνικό κούρεμα»

Το διχασμό των πολιτικών κομμάτων στη Γερμανία όσον αφορά στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους αναφέρεται με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Handelsblatt. Το ρεπορτάζ τιτλοφορείται «Τα κόμματα τσακώνονται για το κούρεμα χρέους στην Ελλάδα» και σημειώνει ότι «η καγκελάριος Μέρκελ και ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ εξακολουθούν να τάσσονται κατά ενός κουρέματος για την Ελλάδα. 

Οι Πράσινοι και η Αριστερά ωστόσο, αμφισβητούν ότι η σημερινή κυβέρνηση θα επιμείνει στο ‘όχι’ της». «Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) παρέμεινε επιφυλακτικό στις... περισσότερα »

.«Θα καταρρεύσουν οι τράπεζες αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί»

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλλει τις κυβερνητικές προθέσεις για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας στην «Real News», ότι «εάν δεν κάνουμε κάτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες».

Ο καταιγισμός των αντιδράσεων από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου και των φορέων της κτηματαγοράς, αλλά και ο κίνδυνος να απειληθεί η κυβερνητική συνοχή, αποτελούν οδηγό για το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια εξεύρεσης οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων για 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με «κόκκινα» δάνεια οι οποίοι απειλούνται με πλειστηριασμό.

«Δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Θα τεθούν όμως κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη και να μη βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».

Με το σημερινό καθεστώς προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα με αντικειμενική αξίας έως 200.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να το μειώσει στα 160.000 με 170.000 ευρώ. 

Βασικό κριτήριο για την προστασία των δανειοληπτών θα αποτελέσει η οικονομική τους κατάσταση, καθώς και το ποσοστό της δόσης που έχει αποπληρώσει ο δανειολήπτης. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει αποκτήσει προ κρίσης μια κατοικία αξίας 200.000 ευρώ εξ ολοκλήρου με δάνειο και από αυτό έχει πληρώσει μόνο τα 10.000 ευρώ και συνεχίζει να έχει εισόδημα, έστω και μειωμένο, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Οι τράπεζες θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους εισοδηματικά κριτήρια σε συνάρτηση πάντα με τον χρόνο καταβολής της τελευταίας καταβληθείσας δόσης. Οι δανειολήπτες χωρίς εισόδημα που αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις τους θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται από τις τράπεζες.

.Οριστική έξοδο από την κρίση» βλέπει ο Βενιζέλος από τον Σεπτέμβριο

O ερχόμενος Σεπτέμβριος οφείλει να σηματοδοτήσει «την είσοδο στην τελική ευθεία για την οριστική έξοδο από την κρίση, τη σταδιακή αλλά οριστική έξοδο από το Μνημόνιο» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. 

Σε άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για ανάγκη συσπείρωσης της ελληνικής κοινωνίας γύρω από το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο, όπως αναφέρει, έχει προϋπόθεση την πολιτική σταθερότητα και πολιτικό πλαίσιο την προγραμματική συμφωνία των δύο κυβερνητικών ετα...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.