.Αφωνο το Eurogroup με τον Βαρουφάκη -Η «ανεπίσημη» κίνηση του Ελληνα υπουργού

Αδιαμφισβήτητα, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο σταρ της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup. Oχι μόνο γιατί η Ελλάδα ήταν το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη.... 

«Συναντώντας όλους μαζί τους ομολόγους του για πρώτη φορά, μπήκε στην αίθουσα των συσκέψεων πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση και αντάλλαξε, πρώτα πρώτα, χειραψία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στη συνέχεια με τους άλλους. 

Ο Βαρουφάκης έμοιαζε χαλαρός φορώντας ένα καρό κασκόλ γνωστού οίκου και το σήμα κατατεθέν του, που δεν είναι άλλο από το ανοιχτό πουκάμισο», γράφει το Reuters. Ωστόσο, σύμφωνα με το ειδη...περισσότερα »

.Νικηφόρα πέρασε ο Ολυμπιακός και από το Νόβγκοροντ

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από το Νόβγκοροντ και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του 6ου ομίλου της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 6-1. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 91-82 της Νίζνι, για την 7η αγωνιστική της φάσης των «16» και υποχρέωσαν τους Ρώσους στην 5η ήττα τους.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-41, 66-63, 82-91.

.Α. Μέρκελ: Η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών

Τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, που για πρώτη φορά έρχεται σε Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι αναμένει να καλωσορίσει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ. 

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες. Όπως είπε, όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup. 

«Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο» κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

.Αντ. Σαμαράς: Θα διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσώπησε τη ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δήλωσαν ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.

«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις, επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΛΚ.

.Ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup ζητά το ΠΑΣΟΚ

Επίσημη και ουσιαστική ενημέρωση από την κυβέρνηση «μετά τα όσα συνέβησαν στο έκτακτο Eurogroup της 11.2 και ενόψει του τακτικού Eurogroup της Δευτέρας 16.2» αναμένει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος. «Δεν πρέπει να χαθούν πίσω από τις λέξεις, πράγματα πολύ σημαντικά για τους πολίτες και την οικονομία» προστίθεται στην ανακοίνωση.

.Επαφές Αλ. Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. 

Πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, καθώς ο Π. Ποροσένκο παραμένει στο Μινσκ. 

Με τους πρωθυπουργούς των τριών χωρών της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα και θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.

Σημειώνεται πως στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για την έκβαση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την Ελλάδα. 

.«Να μην εγκαταλείψει η ΕΕ τους ανθρώπους στην Ελλάδα»

Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται τώρα να αφήσει «στα κρύα του λουτρού» τους ανθρώπους στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν υποφέρει πολλά εξαιτίας μιας λανθασμένης πολιτικής, τονίζει σε δηλώσεις του στη Βιέννη ο πρόεδρος του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου, Ρούντι Κάσκε, με την ευκαιρία του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. 

Ο ίδιος ζητά να κατανοήσει η Ευρώπη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού ως ευκαιρία, για να διορθωθούν τα λάθη της έως τώρα πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης και να ληφθεί σοβαρά υπόψη, αφενός το σαφές «Όχι» σε μια πολιτική η οποία διασώζει τράπεζες, αλλά...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.